fredag 27 april 2007

2.46 planeter


Jag lever som om vi hade 2.46 planeter. Alltså inte speciellt klimatsmart tyvärr. Hur klimatsmart är du? Testa här och rapportera till mig sen. ;)




torsdag 26 april 2007

Operfekt

Hade tänkt skriva ett inlägg där de perfekta bilderna på den nya, perfekta lyan skulle publiceras. Icke sa nicke! Vi har bott här i exakt två veckor nu men bilderna blir aldrig sådär bra som jag vill och så att de gör lyan rättvisa. Nu kan jag inte vänta längre, här kommer blandade bilder från de senaste veckorna i en enda röra. Huvudpersonen på de flesta bilderna är dock samma som förr! Lite hum om lyan kanske man får ändå?

Bilderna hamnar så fult på rad, får fixa det imorgon. Working mum need to sleep!






måndag 23 april 2007

Trögt

Det händer inget här på bloggen har jag märkt. Kom av mig iom flytten men jag tänker på den. Varje dag.

Bilder kommer, kanske imorgon...

fredag 13 april 2007

Up and running

Nya lyan är igång på alla sätt! Det mesta är hitflyttat, vi är här, barnet sover, internet funkar, TV:n funkar, badkaret funkar, tvättmaskinen funkar, diskmaskinen funkar, det är sol på altanen osv. Kan det bli bättre fredagen den 13:e? Väck mig inte - jag stannar här i paradiset!

Inga bilder - måste packa upp lite mer. Bilder finns dock och de dyker upp under kvällen.

torsdag 12 april 2007

Dagen F



Idag, torsdag är det dagen F som i flytt. Stora flyttlasset börjar gå om ca åtta timmar, spännande, roligt och lite läskigt. När vi människor flyttar återstår dock att se. Kanske är i natt sista natten här hemma, kanske inte. Kanske är imorgon natt första natten i nya lyan, kanske inte.

Gissar att vi imorgon vid den här tiden kommer att vara sjukt slut efter att ha lekt flyttgubbar. Vi är rätt slut nu också för den delen, fem timmar på IKEA och åtskilliga timmar av packning sätter sina spår. En i familjen har dock varit på ett strålande humör hela dagen. IKEA är ett eldorado för en ettåring. Bli runtrullad i sin bilstol i en gigantisk varuvagn och hela tiden få nya färglada, prasslande saker att tugga på. När man till slut tröttnar på tuggandet lägger man bara huvudet på sned och somnar. Skönt!

Bilderna ovan dokumenterar att vi fick med oss såväl platta paket som småpryttlar och bebis från IKEA. Bilderna nedan visar hur glad bebis blir av att få ett alledeles eget rum fyllt av ouppackade IKEA-pryttlar och lampskärm att glutta i.

onsdag 11 april 2007

Födelsedag och saker med konstiga namn


Första tofsarna!



Fick egen utemöbel i ettårspresent

Vi har en ettåring!!!
Födelsedagen avlöpte perfekt, ett mindre glasstårtekalas med både små och stora kompisar hölls i nya lyan och kvällen spenderades med skärtorsdagsmiddag på landet. L är mkt nöjd med alla presenter och framför härmed tack till donatorer och tårtätare för en trevlig födelsedag!

Dagen efter fölsisen kutade Lovisa runt på landet med min gamla gåvagn/trädgårdsvagn som jag hittade i lekstugan, jag fick den av min farmor och farfar när jag var plutt. Att vagnen var skitig, full av spindelnät och döda småkryp bekom inte L det minsta. Hon roade sig med att knata runt, runt med den hela förmiddagen i långfredagssolen. Vi andra var mer roade av att det stod "Pussycar" stort över hela sidan av vagnen. 


onsdag 4 april 2007

Dan före dan + nya tider/les temps changent 2




Om några minuter är det L's första födelsedag och vi har snart ingen nollåring här hemma längre. Känns konstigt att det här året gått så otroligt fort. Känner mig förvånande nog inte så blödig! För exakt ett år sen hade vi precis gått och lagt oss och vi sov båda två gott trots att alla odds borde ha talat emot det. Klockan ringde runt 05.30 och vi åkte mot Södertälje, resten finns ju i förlossningsberättelsen.

L går iaf för fullt och är en glad lax precis som vanligt, underbart att se henne utvecklas.

Det händer mkt i vårt liv just nu; vi får en ettåring, vi har köpt ny lägenhet och flyttar redan nästa vecka och jag har fått ett nytt jobb! Börjar om ett par veckor. Skumt att allt händer på en och samma gång, men härligt!
Bilder idag:
Vårglad kotte leker i parken
Nyvaken kotte leker med fossingarna