onsdag 29 augusti 2007

Sax kanske?

Kan inte Johan Mjällby bara klippa sig? Han skulle kanske t.o.m. vara snygg i kort hår, vem vet?

Besvikelser

Kallur missade med en hundradel och Holm rev ut sig på 2,35 så det blev inga medaljer idag. Troligen blir det inga fler någon annan dag heller, känns lite snopet.

Höst

I förrgår värmde den upp, igår var den ett faktum och idag är det en rätt fin höstdag. De senaste åren har jag tyckt att det har varit mysigt när hösten har kommit men i år känns det mest vemodigt.

Törnblad rev precis i sista försöket på 2,21 och kom därmed sist i höjdhoppsfinalen i VM i Osaka, trist. Förhoppningsvis blir det ändå lite medaljer idag.

Har f.ö. klippt de sista banden till gamla lyan; hämtat min cykel, toaborsten (!) och lämnat lite papper till Strandlund, min nya ickefavorit. Jag gav honom en av mina fina, dyra stolar i utbyte mot att slippa flyttstäda. Nu totalrenoverar den fräcka jäveln hela lyan, alltså fanns det inte ngt behov av flyttstädning. Han lurade helt enkelt till sig stolen. Jag är faktiskt rätt lack.

Vad säger ni få men kära läsare - har jag rätt att vara sur eller ej?

fredag 24 augusti 2007

Hippt

Måste ju förresten skryta om att jag (inte ensam dock) har anordnat mitt livs första möhippa. Ytterligare en milstolpe i livet avklarad alltså! ;) I princip allt gick enligt planen och bruden sa dagen efter att hon var jättenöjd. Får tro på det och känna oss nöjda helt enkelt. Det var säkert inte den sista möhippan jag var med och organiserade, det känner jag på mig och det känns bara kul!

Skrynklare eller vikare?


Peter Settman inledde sitt sommarprogram med att fråga om man var en vikare eller skrynklare. Det ledde till en del diskussioner i kompiskretsen - ett annorlunda samtalsämne helt i min smak.

Tänker inte avslöja här vilket läger jag tillhör men meddelar att L inte hör till ngt av dem, hon är snarare en utrullare. Så fort hon får tag i en toapappersrulle ser det ut som ovan.

Settman avslutade med orden "Om du skrynklar - prova att vika, om du viker - prova att skrynkla." Jag tog honom på orden och provade men nej, det var inte bra alls.

Trevlig helg!

måndag 13 augusti 2007

På bettet


Betten som är mkt, mkt värre än vad de ser ut.

Nu var alla övergivna hus bebodda. Det har de väl troligen alltid varit förutom i min fantasi. Nya nöjet består i att gissa vilka som kommer säljas/ärvas snart för att ägaren kastar in handduken. Makabert, men jag måste ha något att göra under mina promenader.

Apropå övergivna hus, Jan Jörnmarks sida är en av mina absoluta favoriter. Passar alla som gillar övergivna platser eller "urban exploration" som det heter på innespråk.

Hur länge kan bromsbett klia egentligen? Eller bits kvalster när det är så här varmt och fuktigt ute? Har våra nya husdjur tvestjärtarna gett sig på mig i sömnen? Frågorna hopar sig medan min torso mer och mer antar utseendet av en dylik tillhörande någon i megapuberteten.

Har börjat ett nytt liv, det är ju måndag. Gick precis 12.000 steg (med en kort paus i kvällssolen på en klippa vid vattnet, ickeHolmenlivet har vissa fördelar ändå) och körde sen lite styrka. Smygstartade faktiskt det nya livet redan igår så jag är definitivt på banan nu. ;) Fortsätter det i den här takten kommer snart min torso se ut att tillhöra en anabolstinn vitryss. Inte helt fel!

Trögt kaffe

Alldeles nyss hällde jag filmjölk i kaffet. Det såg äckligt ut så jag smakade inte. En annan gång tog jag hårborttagningscreme på tandborsten och så har jag råkat hälla acnelösning i ögat en sen natt. En kille jag känner tog snabbtorkande lim på läpparna i tron att det var läppguck. Hade jag inte sett det med egna ögon hade jag trott att han ljög. (Limmet låg i min necessär får jag väl säga till hans försvar)

Nu ska vi gå på jakt efter övergivna hus, har span på ett par här i närheten. Till för några dagar sen visste jag om tre övergivna hus. När jag klev upp på entrétrappan och började kika in i ett av dem blev jag dock snabbt medveten om att det var högst bebott...

lördag 11 augusti 2007

Det går inte att dö på nätet

Har länge tyckt att det börjar kännas lite förlegat med familjeannonser i papperstidningar. Nu har den här kommit, ingen hemlis vem som står bakom direkt. Än så länge verkar det vara gratis men det är säkerligen inte gratisannonser som är affärsidén...


Förlegat eller inte, jag har ändå alltid gillat att läsa familjesidorna i tidningen och det är ett nöje ingen kan ta ifrån mig så länge de existerar. För att läsa dödsannonser får man nog även i fortsättningen vända sig till de gamla vanliga medierna, döden är tydligen inte tillräckligt trevlig/inne/rolig för nätet.

Finkultur

Ska börja med senaste Läckberg nu innan jag släcker. Är redigt trött på henne nu efter fyra raka faktiskt... Dessutom gillar jag henne inte riktigt som person. Ok, jag känner henne inte men hon gör ett allt annat än briljant intryck på mig iallafall. De som vet säger dessutom att "Tyskungen" är rätt kass. Jag återkommer i ämnet.

Har annars några böcker på väntelista; "Elva minuter" av Paolo Coelho, första Stieg Larsson, "Kungamordet" och så en halv bokhylla med olästa pocketböcker av diverse författare. Förresten skulle jag ju läsa Maggan Graafs bok med den läbbiga titeln. Håll käften så dödar jag dig eller något ditåt...

Känns som jag har tagit mig rätt mkt böcker över huvudet onekligen.

När jag ändå är inne på kulturspåret så måste jag säga att DN på stan är lika pretto som vanligt men att jag ändå ser fram emot megaartikeln om Holmen i senaste numret. Den är på väntelista den med, liksom de två senaste numrena av Mama och senaste Damernas Värld, alla tre ligger kvar i plasten. Juninumret av M Magasin håller jag åtminstone på med men där är jag inte med i målgruppen så det räknas säkert inte. Tur att jag inte började med regelbunden läsning av Svensk Damtiding, då hade situationen varit i det närmaste ohållbar... ;)

Kvällen har tillbringats framför lådan. Såg en norsk minithrillerserie som var rätt grym faktiskt. Den danska skådisen Dejan Cukic dök upp, pratandes klockren invandrarnorska. Har hittills sett honom i "Nikolaj & Julie", "Anna Pihl" och nu i Norgethrillern. Bra alla tre. "N&J" var nog så nära en stormig förälskelse jag kan komma när det gäller känslor för en tv-serie. Missade inte ett avsnitt, varken första eller andra ggn den visades. Andra var bättre för då visste jag ju hur det skulle sluta.

Men hur tusan uttalar man Dejans efternamn?

fredag 10 augusti 2007

Roligt tvåårsjubileum

Den 10 augusti för två år sedan var nog en av de konstigaste dagarna i mitt liv. Det var då jag fick reda på att L var i min mage. Känns konstigt, både att det var såpass längesen och att det var såpass nyligen. Lika motsägelsefullt som det är underbart att hon är en av oss nu!

torsdag 9 augusti 2007

Mästertjejen i stövlar


Kolla mina schyssta second hand stövlar Karin köpte i Paris!


De är jättesköna att gå i, även som singelstövel faktiskt.
Men då, att morsan aldrig ger sig med den där kameran

Näpp, nu är jag trött på det här...

Puh, stövellös!

Tvångstanke?

Varför glömmer jag nästan alltid om jag låste bilen eller ej? Vissa gånger struntar jag i att gå tillbaka och kolla, då mår dåligt i tre minuter tills jag glömmer att jag glömt. Andra gånger går jag tillbaka. Det sjuka är att jag aldrig har glömt att låsa. Inte de gånger jag har gått tillbaka iallafall...

onsdag 8 augusti 2007

Rågskär 7/8


Igår var vi med båten på Rågskär. Hade inte varit där på säkert 15 år men det var minst lika fint som jag mindes det. Vi åt lunch, solade och läste. L plaskade på miniplayan och vi andra badade från släta klippor. Ett par upptäcktsfärder runt ön hann L och jag också med innan båten vände hem mot Dalarö igen.

Det var precis en sådan dag som man tänker på när man under vinterhalvåret drömmer om sommar, kort sagt - en perfekt dag!

måndag 6 augusti 2007

Seven eleven


AIK-BP 3-0. Från elva till sjua, grymt! Visst var det en måstematch men ändå.

R.I.P.

Jag har precis ätit thaisoppa som gick ut den 11:e juni, till den tog jag några skivor gravad lax från ett paket som har varit öppnat en dryg vecka.

Fortsätter nu att beta av saker på min to do list. Lika bra, imorgon kan jag vara död i matförgiftning.

Indiekungen?


Fan vad jag gillar Orup. Jag vet att det är lite töntigt men jag gillar honom nästan ännu mer bara därför. Andra mer eller mindre pinsamma artister som jag gillar är Mauro Scocco och Patrik Isaksson för såväl musiken som de briljanta och tidvis skönt patetiska texterna. E-type gillar jag för håret och för att han inte kan sjunga. Dessutom blir jag alltid på grymt bra partyhumör av Back in the loop och gänget.

Bon Jovi är väl lite skämmig och avdankad numera? Han är iaf snygg som få och Bed of roses ska jag inte skriva vad jag tycker om för det blir inte rumsrent. Även Guns n' roses har haft sina ljusa stunder, t.ex. under de tre första låtarna på Use your illusion II. Axl Rose är dock pinsam på riktigt nuförtiden, snacka om avdankad.

Bäst av de bästa är Orup, vad han än får ur sig för ljud så står jag troget vid hans sida. Från "Orup" 1987 till "Faktiskt" 2006, det är lika bra jämt. Att han plockar extrapoäng genom att sjunga om världens hittills bästa gata på "Indiedrottningen" känns nästan bara självklart.

Ingen annan skulle komma undan med Magaluf, Teddy eller Mercedes Benz. Ingen annan glömmer sina egna texter vid livespelningar så ofta som han. Ingen annan har lika skön falsett som hans i "Regn hos mig". Men vad handlar låten "Sibyllan" handlar om egentligen - grillkiosker, kvinnor eller båda delarna?

(I september ska vi äntligen gå på "Lena +Orup", grymt!)

Bild från www.orup.com som för övrigt är en bra sida

Nu...

...kom smsbiljetten. Devisen "bättre sent än aldrig" gäller inte alltid.

söndag 5 augusti 2007

Biljettstrul

Är det bara jag som inte alltid får smsbiljetterna jag skickar efter från SL? För det mesta funkar det smidigt men två ggr har jag råkat ut för att biljetten inte kommer trots leveransrapport som bekräftar att jag skickat rätt.

Första ggn skickade jag efter en ny och vips så kom två biljetter till det sammanlagda priset av 52 riksdaler. Andra ggn var nu ikväll och då stenvägrade jag att prova igen till tvärbanebiljettkontrollanttantens stora förtret. Det kom aldrig ngn biljett men jag kom fram iallafall.

Uppstyrning SL!

100

100 blogginlägg!

Mkt svårt att skriva ngt vettigt just nu dock, en viss person biter mig i knäet. Det är inte K...

Kluven längtan

Jag saknar fortfarande Holmen, greppet vägrar att släppa. Samtidigt är det grymt najs att sitta ute på altanen efter midnatt och surfa och kolla fyrverkerier över Mälaren. Kluven är ordet.

torsdag 2 augusti 2007

Dra alla över en kant?

Hur blir det då? Trillar alla ner?

Läser ju rätt mkt på internet; forum, bloggar etc. och uttrycket ovan blir alltmer populärt. Ser en hel del kul och har tänkt börja på en best of lista en vacker dag. Särskrivningar är ju en modegrej som det skämtas om överallt snart, min lista ska nog innehålla annat lattjo. No fence - inget staket är bra t.ex. Skribenten menade "no offence". Lagomt kul! ;)

Poppis man är

Idag har jag satt rekord i antal nya kompisar på en dag. Inga är ju nya egentligen men jag har blivit addad av hela fem kompisar på Facebook. Jag hajar att i en hajpad 20-something värld så är det en piss i havet men för en snart going on 30 så är det mycket. Så det så.

Apropå det, Facebook uttalas rätt olika beroende på varifrån man kommer.
Den här är för rolig för att missa, från Hannas blogg.

onsdag 1 augusti 2007

Igår var det tisdag

Jag missade såklart allsången. Siktar stenhårt på reprisen på lördag men chansen att jag ska komma ihåg det är väl inte så stor...

Någon som tittade igår? Var E-type grym? ;)

Ser på Skansens hemsida att det bara är en gång kvar nu. Sista programmet gästas av Benny Anderssons Orkester, Nanne Grönvall och Robert Broberg. Det tänker jag nog missa med flit faktiskt.