onsdag 31 oktober 2007

Paranoid av snabba cash


* Jag börjar tänka efter kring mitt tidigare liv/partyliv och en del människor jag träffade då.

* Alla bilar tillverkade före 1995 är pundarbilar som jag måste kryssa mellan filer, alternativt hålla långt avstånd för att undvika.

* Varje gång jag går in i badrummet väntar jag mig att juggemaffian ska ligga i badkaret. Typ.

* Ikväll åt jag middag på Kvarnen och där vågade jag knappt gå på toaletten, än mindre lämna in jackan i garderoben.

Snacka om att leva sig in i boken. Även om jag inte ens träffat Jens Lapidus så finns han faktiskt i periferin av min bekantskapskrets. Borde kanske ta ett snack med honom, det här håller inte.

måndag 29 oktober 2007

Älskar er


Efter en skitnatt, en skitmorgon och en riktigt seg dag då jag hjälpt till med att inventera på H&M så var jag helt slut. Hur underbart är det inte då att komma hem till en dotter som springer skrattande i ens famn och en man som har plockat undan, tänt ljus och lagat den godaste middagen man kan önska sig?

Jag har det så himla bra, tack älskling(ar)!

Gammal bild (nyårsdagen), sådan far sådan dotter

söndag 28 oktober 2007

Jag kommer bara att säga detta en gång i livet

Älska, älska, älska Göteborg!

lördag 27 oktober 2007

Brist på fantasi?

Joggingskorna jag gick till träningen i heter Nike Air Max. Aerobicsskorna jag hade på träningen heter Nike Max Air.
Spännande.

Men vad i...

Kent också! Jag är inte på fullaste allvar så ego att jag tror att det är en konspiration mot mig men vad är det? Djupanalys kanske krävs men jag gissar att det är ett tecken på att Kungsholmen under det senaste decenniet blivit trendigare och numera räknas för andra än oss infödda.

Nu har två av mina tre Kungsholmsadresser avverkats. Orup sjunger om Kungsholmsgatan och Kent om Kungsholmstorg. Har inte hört Mauros singel "Kungsholmen" än men jag blir inte förvånad om han sjunger om Igeldammsgatan. Han bodde ju faktiskt i de hoodsen.

(fotnot)

Tove är...

Idé från Annelie. Jag googlade på orden "Tove är" och fick bl.a. följande träffar:

* Jag är glad att Tove slutat med napp på dagarna (verkligen!)
* Tove är byggd i gips (eller stål?)
* Tove är Sverres gamla marsvin (jorå)
* Jag började ge Tove fiskoljekapslar i december (jag tar dem själv numera)
* Tove är en bra tidning (allt som är bra är jag!)
* Tove är utbildad hästmassör (eller megaallergisk mot hästar)
* Tove från Ung Vänster (med ett förflutet i MUF/MSU)
* Tove var tvungen att ta upp den stinkande skiten (every day...)
* Tove har gjort sönder sin gomplatta (gomplatta?)
* Tove ville heta "bajskorven" (eller inte)
* Politikern Mats: Nu är jag kvinnan Tove (jag har ju inte berättat för så många tidigare)
* Tove är ung, het och vacker (äntligen, en som verkligen stämmer!)

fredag 26 oktober 2007

Välkomna till livet


I måndags den 22/10 föddes Hugo, Fredriks och Hannas första barn.



Idag, fredagen den 26/10 föddes Morris/Love, Annikas och Simons andra barn. (Får se om A och S kan enas om namnet så småningom)

Så söta killar, välkomna!

Det är stort när barn kommer till världen och jag blir alltid påmind om dagen då L föddes. När man stog där, ny inför det största som någonsin kommer hända en. Känslan går inte att förmedla till den som inte varit där själv, det går bara att hoppas att alla som vill en dag får uppleva det själva.

Har lyssnat på skivan "Kärlekssånger till ett barn" hela dagen. Lyssnade mycket på den när L var nyfödd och musiken i kombination med Hugos och MorrisLoves födelser gör mig mer sentimental än vanligt. Härligt!

torsdag 25 oktober 2007

Torsdagkväll på riktigt

Väntan är över, Robert är tillbaka i rutan!

Rik på papper

Varför är de där små papperskorgarna vid bankomater alltid fulla? Det blir förstås rätt luftigt mellan minneslapparna därinne men ändå. Tömmer de dem aldrig?

Toves lösning: Större papperskorgar tror jag inte på, de skulle inte räcka mkt längre. Be folk knöggla ihop sin minneslapp till en liten boll innan de slänger den. På så sätt minimeras fluffet i papperskorgen och fler lappar får plats.

Enkelt va?

onsdag 24 oktober 2007

Ahaupplevelser

  • Metallica sjunger ju "I doubt the unforgiven" men jag har alltid trott att det har varit "I don't the unforgiven". Missuppfattningen är från unga år och jag har aldrig tidigare tänkt på det.

  • Torktumlaren har en behållare, i den samlas det vatten som pressas ut ur plaggen. Jag har aldrig tänkt på var vattnet tog vägen och blev mkt paff vid upptäckten.

  • Det heter Thorildsplan, inte Torhildsplan och ja, själva planen existerar har jag nyss upptäckt. Vet inte vad jag trodde men jag har haft dålig Thorildskoll märker jag.

söndag 21 oktober 2007

Ensam mamma provligger (inte)

Det lutar åt att jag får rätt i mina val åt mammorna. En liten tanke bara - om den de väljer är någon de ska spendera resten av livet med, borde de inte provligga först?

fredag 19 oktober 2007

N.Y.


Den 8:e november åker jag och pappa till New York! Ska bli superkul - jag vill träffa Eva och shoppa medan pappa tycker att vi bara ska gå på museum, jag känner mig som 15 igen. Bara inte pappa är pinsam och klämmer ner sig i för små jeans i Levisaffären som han gjorde sist vi var där tillsammans. Då var jag kanske 15.

Ikväll: fredagsöl med aprilmorsorna, good thing!

Ovan en klassisk NY bild. För mig skapar det ett moraliskt dilemma att använda en bild där WTC är med men det verkar jag vara ensam om?

onsdag 17 oktober 2007

Bonde söker Top Model?


Det där med att det är insidan räknas är bara BS om man ser till hur bönderna valde ikväll. Karl-Petters brudar är lätt snyggare än deltagarna i Top Model (som utgår ikväll pga EM-kval). Bonden Fredrik är one of a kind, hans falsett slår Orups med hästlängder och han är lätt lika nördig som Tore från FCZ men mindre torr.

Övriga reflektioner från mediabruset är att DN's nya söndagsbiliga är riktigt bra. På Stan är alldeles för pretto och småalternativ för mig även om alla andra verkar gilla den. Jag får hålla mig till Söndag. Synd bara att vår prenumeration gått ut och vi har en gratis dito på SvD som lurar i buskarna...

Ytterligare en gammal nyhet är att båda bröderna Schulman slutat blogga, deras bloggar blev till monster som tog över deras liv och de mådde dåligt av att häckla folk. Verkligen konstigt. Calle grät ut i Expressen för någon vecka sedan och jag undrar om det inte var mamma Schulmans artikel i samma tidning som satte spiken i brorsan. Dåså, då kan ju äntligen min blogg få kliva upp i bloggtoppen! ;)

måndag 15 oktober 2007

Kakmonster


Jag som hade så goda föresatser, hon skulle inte få äta ngt gott alls innan hon fyllde två precis som mina präktiga päron körde med mig (och vad tusan hjälpte det?).

TV var ett nono men vi har trillat dit rätt nyligen, inte långtittande och gärna samma varje dag - ankan Anki. Samma är mindre "skadligt". För barnen. För föräldrarna är det jätteskadligt.

Grönsaker får hon iaf och framförallt så älskar vi henne galet mycket och jag tycker vi är himla bra på det mesta inom föräldrabiten annars.

söndag 14 oktober 2007

Ofrivillig uppesittarkväll

Nähäpp. Kan visst inte gå och lägga mig iom att reprisen av Efterlyst börjar 23.15. Det här tv-livet tär på mig.

Det intelligenta hemmet?

Jag blir galen. Allt piper. Diskmaskinen, tvättmaskinen och micron. Diskmaskinen piper när man sätter igång den, om man öppnar den innan den är klar och när den är klar, dessutom fortsätter den pipa tills man öppnar den. Tvättmaskinen piper varje gång man trycker på en knapp, när den är klar och vidare tills man öppnar den. Micron piper 73 ggr när den är klar och ja, den fortsätter tills man öppnar den.

Man kan fråga sig om det verkligen är så intelligent? Tyder mer på att maskinerna inte klarar sig själva utan måste ha uppmärksamhet hela tiden...

Torktumlaren är min enda vän, den tumlar ihärdigt i det tysta. På ett halvår har den inte släppt ifrån sig minsta pip, fantastiskt.

lördag 13 oktober 2007

Rivigt

Seriöst, varför köper man hårt toapapper? Om det inte är för att man är fattig så är det sjukt. Måste ju finnas bättre sätt att få sig ett riv på?

torsdag 11 oktober 2007

Lena + Orup


Jag har levt under tre decennier och det finns två artister som jag har gillat under alla tre. Ikväll fick vi se dem ihop, grymt! De gjorde det bra och även jag hade en lyckad kväll, jag kunde varenda text ordagrant. Båda två är sjukt snygga och rätt roliga så även där har vi ett par gemensamma saker.

Kärringarna tjöt mest under MB och Danvikstull och gubbarna tjöt nog mest hela tiden för Lena hade inte så mkt kläder på sig. Kunde snabbt konstatera att vi sänkte medelåldern en aning men så är det jämt när man kollar på Orup. En grej som var ovanlig den här ggn var däremot att han inte glömde en enda text.

Det enda negativa var att jag hamnade bakom publikens största frisyr. Hade jag haft en sax där och då så hade tanten fått en snabbklippning helt gratis.

Apropå ålder och decennier så har 70-talisterna levt under fyra decennier. De är sjukt gamla!

onsdag 10 oktober 2007

Hösthelg i Gysinge


Ett av husen vid Centrum för byggnadsvård
I helgen var mamma, L och jag i Gysinge norr om Uppsala. Vi bodde på hotell, åt gott, promenerade och kollade in Centrum för byggnadsvård som ligger där. En mysig tjejhelg!


L framför entrén till hotellet


Vid forsen


Den här skylten stog precis vid vårt rum.
Kanske hade tur som överlevde helgen?

tisdag 9 oktober 2007

Fel

I helgen blev en 16-årig kille ihjälslagen på en plats där jag lekt nästan varje dag under sex år av min uppväxt. Föräldrar och skola måste ta ansvar och utbilda barn och ungdomar i våldets konsekvenser. Tills det sker kommer kidsen fortsätta tro att det är som på TV där man kan hoppa på någons huvud 15 gånger utan att det händer något.

På söndagkvällen ringde de och frågade om K kunde jobba i kristeamet. Den här gången tog sig det hemska på så vis ända in i vårt vardagsrum, det gör det troligen inte nästa gång men det är lika förbannat fel ändå. Vi kan inte ha ett samhälle där barn har ihjäl varann.

lördag 6 oktober 2007

HTML-kurs, tips önskas?

Är så trött på den fula designen av den här bloggen. Jag skulle vilja gå en kort HTML-kurs. Är det någon som kan tipsa om en sådan?

Sveriges artistelit vs. Tove

Jo, det känns faktiskt så. Vet de att jag längtar till Holmen eller vad? Först kom Orups "Indiedrottningen" med textraden: "vi träffades på en fest på Kungsholmsgatan*" och nu släpper Mauro ny singel. Titel? "Kungsholmen" såklart.

När jag ändå är inne på ämnet som jag skickligt undvikit ett tag nu så kan jag meddela att det går bra nu. Längtan har lagt sig men det tog nästan ett halvår och jag gissar att bakslag kommer.

Det är t.o.m. så att jag trivs här för tillfället, det är skönt att komma hit när man varit borta. Var på Holmen i måndags med L som gick själv. Hopplöst. Hon skulle in i varje port, trottoarerna var smala, fulla och svårgådda och plötsligt kutade hon rätt ut i Hantverkargatan. Här behöver man inte ens hålla handen.

Behöver väl knappast säga att jag inte saknar att veta exakt vad mina grannar pysslade med at all times pga att det var så lyhört, pälsängrarna, ett överfullt Kronis, ett dito Daglivs och att leta parkering i en timme?

* det var på Kungsholmsgatan vi bodde, fortfarande världens bästa gata. Hur bakvänt det än låter så stämmer bloggtiteln, jag är Kungsholmen evigt trogen.

fredag 5 oktober 2007

Ettochetthalvt

Idag blir lilla L 18 månader, alltså har hon snart funnit här i närmare två år än ett.

Statusrapport är att hon gick igenom 18-månaderskontrollen på BVC förra veckan helt utan anmärkning. Hon kunde bygga torn av klossar, rita lite kludd och peka ut kroppsdelar, även ordförrådet dög även om det var precis.

Hon väger 10,5 kilo och är 82 cm lång vilket är synnerligen genomsnittligt även om hon är allt annat än genomsnittlig i övrigt. Favoritaktiviteterna är: gunga gunghäst, cykla, tågbana, bada och dricka badvatten/äta tvål och schampoo. Hon kommer och säger till nästan varje gång hon har bajsat. Det är bra men det vore ännu bättre om hon sa till innan...

På dagis har en fröken kallat henne tuff och framåt medan en annan sa att hon är mogen för sin ålder. Undrar vem hon brås på? Inte är det pappa iaf! ;)

När vi gick från bilen idag översköljdes jag av en enorm lycka och tacksamhet över att hon är min dotter. Hon är så otroligt fin och jag är så glad att hon finns!

torsdag 4 oktober 2007

Världens vackraste stad


Det är en klyscha men den är sann, alla årstider har sin charm. Kolla bara utsikten från Luxområdet idag, obetalbar.

Dagisrapport


Idag är första dagen som L är själv på dagis, jag var bara med en stund på gården på morgonen. Hittills har personalen inte ringt dit oss vilket innebär dels att allt går bra och dels att hon har somnat där för första ggn, halleluja.

Update lite senare:
Såhär glad var hon när jag hämtade henne! Hon hade sovit som en stock och ätit massor. Min älskade, duktiga unge!

Och jag vet att det heter förskola men det struntar jag i.

onsdag 3 oktober 2007

Isch-a


Barnet kan säga sitt namn! Nästan iaf.
Just nu tittar L och K på sitt favoritprogram, Bolibompa (se bilden).

måndag 1 oktober 2007

Gonilla


L har en groda som heter Gunilla groda. Idag försökte hon nå den och sa då tydligt "Gonilla" med rysk brytning. Var brytningen kommer ifrån vet ingen av oss dock.

Igår var L i parken med mamma och tros ha sagt "där mormor" när hon ville att mamma skulle gunga bredvid henne.

Smågrejer kanske men för oss är det rätt stort, snart kanske hon börjar prata lite på riktigt. Annars har jag funderat på att räkna antalet ggr hon säger "titta" per dag. Lätt hundra!

Bild på mormor och L som busar