fredag 30 november 2007

The real stuff


Många av aprilmorsorna har köpt Kånken Mini från Fjällräven till sina kids. Hade jag också tänkt göra tills jag hittade ngt mkt coolare på Tovemuseet: min egen Knatten från Fjällräven. Äkta 80-tal med namnlapp med min bardomsadress och Mullemärke, snett ditsytt av min ohändiga mor.

Frågan är nu: ska jag sprätta bort Mullemärket? Nej?

Satt hos L nu när hon skulle somna. Hon höll på och fluffade kudden och drog upp täcket precis som en vuxen, sött. I övrigt är hon en glad tjej som trivs på dagis och är ovanligt frisk (peppar, peppar). På utvecklingssamtalet på dagis nyligen så fick hon så mycket beröm att hennes mamma växte en meter. Minst. Enligt personalen har hon humor, är hjälpsam, trygg, självständig, go, glad, aktiv, kan vänta på sin tur, vill prova allt, imiterar osv. De sa också att hon var ovanligt aktiv utomhus för att vara så liten. Många bara står i en hög och fryser men L är inte stilla en sekund den otympliga overallen till trots. Det är min tjej det!

Liten ordlista (hon säger fler ord men här är ett urval):
tutta=tuttar
båå=båt
åh=sås
ba=banan
maa=mat och tomat
plä=äpple
bläblä=välling
mea=mera och vill ha (om mat)
ojda=oj då
isa/ita=L själv
momma=mormor
jacka=jacka
kåå=skål
pa=napp, pang, lampa, hoppa och panda

torsdag 29 november 2007

Biffen jobbar


Luras inte av den ostylade bakgrunden, det är alltså min ena överarm...

Inte för att fotot ens kommer i närheten av att göra min fantastiska kropp rättvisa men jag vill härmed meddela att jag är hyfsat nöjd med den för första ggn sen jag fick barn. Mina armar är schyssta och jag har gått ner i vikt. De två översta magrutorna är tillbaka medan de andra fortfarande är kidnappade av fett. Lösensumman betalas av successivt på träningen och de beräknas släppas fria framåt beach 2008. Om inte förhandlingarna strandar.

Enveckasjubileum på jobbet idag, fan vad jag gillar!!!

tisdag 27 november 2007

Livstidsdömd till Kungsholmen

Rundar av kvällen med "Kungsholmen" på repeat. Mauro + Kungsholmen är också en vanlig sökväg för att hamna på min blogg förresten. Han har ju lämnat ön precis som jag så vi kanske skulle ha en del att prata om? Jag skulle även kunna fråga om han minns mig från vårt hittills enda möte (troligen inte). Det var en dag i december 2002, jag sålde julgranar nära där han bodde på den tiden. När han hade passerat tre ggr på en timme iförd tre olika jackor så brast det, jag blev tvungen att fråga vad han sysslade med. Fick ett bra svar.

Han sa i "Vårt Kungsholmen" för några veckor sedan att hans visum till ön fortfarande gäller. Samma sak gäller definitivt mig, jag är livstidsdömd till Kungsholmen. Ett livslångt beroende - en evig kärlek.

söndag 25 november 2007

En studie i vagnar


Sedan snart två år har jag haft en barnvagnsradar, jag kollar in alla och känner igen många märken på långt håll. Jag förvånas, förfasas och blir ngn enstaka gång suktad. Erkände precis för grannen hur många färger jag har till Buggan, skäms nästan. Köpte denimklädsel i USA, snygg som tusan men nu får det vara nog.

Från New York rapporteras förresten härmed 50/50 paraplyvagnar och Buggor. Såg två UJ, två P&T och ngn odefinierbar men det räknas inte.

I stockholm ser man tydliga mönster bland vilka vagnar som körs var. På Östermalm regerar BB och UJ medan Söder har en viss Kronandominans. Vasa och Holmen intar (som med så mkt annat) en mellanposition där de tre märkena regerar blandat med en del skrot.

Igår promenerade jag till Solna, där lyste alla tre med sin frånvaro. Inget fel i det och Solna är en riktigt trevlig förort, en av få jag skulle kunna tänka mig att bo i. Om någon hotade mig till livet alltså.

Beige originalklädsel


Liggnödiga göre sig icke besvär

De vanligaste sökorden som gör att externa typer hamnar på min blogg:
1. Klädbad
2. Övergivna hus
3. Britax

Tidigare var även "Toves panties" (fast på svenska då) med på listan, det finns tydligen ngn form av liggnovell som heter så. Tyckte att det kändes sådär så jag tog bort ordet panties från inlägget som egentligen handlade om höjdhopp. Antar att de liggnödiga blev rätt besvikna.

fredag 23 november 2007

Såsigt

Jag hatade sås när jag var yngre. Började äta det i mindre skala under tonåren och i juni 1999 åt jag hamburgerdressing för första gången. Inte konstigt att jag var lite smalare då för sen har jag tagit igen all utebliven sås.

Känns därför lite märkligt att min dotters favoritmat är just sås. Hon tittar ner i tallriken och säger "åh" med ett stort flin, det betyder "jippie, sås". Soppa är samma sak som sås liksom filmjölk och yoghurt så även de är stora favoriter.

onsdag 21 november 2007

Paranoid av Snabba cash, del två

Förutom de saker jag nämnde förra gången så heter min dotter samma sak som det enda barnet i boken och vissa delar utspelar sig där min familj har landställe. Bara tur att jag inte är född och uppvuxen på Östermalm, då hade jag inte kunnat läsa klart.

Ja, jag tog en paus i boken men nu är jag snart klar...

Yes!

"Drömjobbet" är mitt! Börjar redan imorgon. Återstår att se om det är något drömjobb, jag hoppas det!

måndag 19 november 2007

Omicrat sms att minnas


Pga att jag råkade köra mobilen i micron använder jag sen ett tag tillbaka min gamla. I utkorgen finns det historiska sms:et om att L hade fötts: "Kl. 08.45 föddes vår lilla L på Södertälje sjukhus. Hon är 47 cm lång och väger 3610 gram. Just nu sover hon i min famn och vi mår bra alla tre."

Kul att ha det sparat någon mer stans än i gamla mobben, rätt var det är så micrar jag väl den med...

Bilden är från när vi var hos fotografen nyligen (foto av ett foto, därav kvaliteten, det är mkt finare än det ser ut här).

söndag 18 november 2007

Nunan och jag?

Anders Nunstedt och jag verkar ha något gemensamt - kärleken till Kungsholmen. Vi har också noterat exakt samma sak, ön nämns i låttexter numera. Han skrev sitt blogginlägg ett par dagar innan jag skrev mitt men jag kom på det först, lätt! ;)

Megamauro på Kungsholmen


Lyssnar på Mauros "Kungsholmen" för tredje ggn på raken och jag kanske inte behöver säga att det blir en fjärde?

Klassisk Mauroinledning med raden "Kanske var vi för unga då". Intressant mot slutet med en höjning som får vilken Melodifestivaldeltagare som helst att blekna (nästan). Lagom mkt Holmenromantik även om han inte nämner några adresser. På det stora hela en vacker Maurolåt som får bra betyg av mig. Jag är dock lättköpt. Har megamauro just nu - lyssnade nästan uteslutande på honom hela vägen hem från NY.

Mest lättköpt är jag väl ändå tack vare titeln: hade jag kunnat ogilla en låt som heter så? Svaret är väl självklart.

torsdag 15 november 2007

Idiotfällan

Programmet är jättebra men jag kan inte upphöra att förvånas. Alla som är med är större losers än jag trodde fanns.

Snö/tishapremiär

Idag var det första dagen med snö och t-shirt, eller faktiskt t.o.m. linne. Gladde merparten av byggjobbarna längs Lindhagensgatan med det.

Imorgon ska jag på två jobbintervjuer, den viktigaste först. Håll gärna en tumme klockan 10 den som orkar. Intervju nr två är ute på vischan, känns inte lika lockande av fler anledningar än den geografiska.

onsdag 14 november 2007

Noterat från resan, kategori övrigt

Varför är SAS-bruttorna så elaka? Andra bolag har flygvärdinnor som endast är till för att behaga resenärerna medan SAS alltid har minst en som känns som din elaka mellanstadielärare. Hon är alltid redo att ge dig en smärre utskällning eller näsvis info om hur man beter sig på ett flygplan. (Nu åkte jag ändå halvbusiness och de är så där med)

Johan Glans är flygrädd och har nördiga Eccoskor men han är förbannat rolig. David Batra är inte flygrädd och har ball kepa men han är inte lika förbannat rolig. Glans ordnade godisregn på planet.

Bästa reklamskylten: "When church is just not enough - call for FREE gift: 1-800-believe". På bilden bakom texten ser man en mörkhyad man i gospelkläder. Säger bara oh lord!

Har alltid trott att jag är en riktig citykid men det begränsar sig tydligen till Stockholm. Ingen annan än jag är förvånad över den upptäckten antar jag?

tisdag 13 november 2007

måndag 12 november 2007

Utekväll i NYC


Träffade min kompis Eva som bor i New York, skitkul! Kollade hennes fina lya, var på innekrog där man fick vänta 1,5 timme på ett bord och var på två ställen till. Sista stället ingav känsla att ha färdats 15 år tillbaka i tiden och till Östeuropa. Se själva nedan...


Kanske inte så mkt Öst...


Lite mer öst


Sugen? Man ser inte riktigt att golvet var tokblött...


Kändes lite tröstlöst när jag helt genomregnad möttes av de här budskapen i t-banan. Till hotellet kom jag dock till slut.

Tove and the city


NY var grymt som alltid! Vi har shoppat, sightseeat, hyrt bil, ätit gott och jag har festat. Skönt att vara hemma dock. Min vana trogen kom en glädjetår när hjulen slog i landningsbanan. Jag är verkligen patetiskt hemmakär.


Manhattan från Staten Island Ferry


Manhattan från Empire State Building


"The haunted mansion" - mammas kompis hus utanför NYC

onsdag 7 november 2007

Mot N.Y.

Imorgon bitti åker vi, grymt!

Lovisastatus:
Fler och fler ord kommer, just nu är favoriten "Cilia", en av fröknarna på dagis heter nämligen Cecilia. Favoritfröken heter Nina men det säger hon inte. L lever äntligen la dolce dagisvita! Det lossnade i fredags och nu går även lämningarna bra, i morse skrattade hon när jag gick och det måste ju vara ett bra betyg.

Senaste frisyren är "pippitofsar" och hon äter som en häst. Aptiten har verkligen nått nytt highscore efter dagisstarten och jag tycker att hon är rundare i ansiktet. Magen är alltid stor numera!

Förutom minst ett argt uppvak per natt (vår tur nu?) så är hon väldigt harmonisk och glad men livlig som alltid.

TV
Ikväll är det nästan den bästa tv-kvällen. Missade förra onsdagkvällen när jag istället var paranoid på Kvarnen. För de ensamma mammorna blev det ungefär som väntat även om AB stoltserade med värsta triangeldramat på löpet i måndags. Min kusin träffade pumpsussie på ett bygge i veckan, det ni! ;)

måndag 5 november 2007

Fyra generationer


Förra söndagen, den 28/10 firade vi att kusin Anna tagit examen från Chalmers. L lekte med sin syssling Ellen Modellen och vi passade på att ta kort på fyra generationer tjejer, coolt!


Läs för mig gammelmormor!


Ellen och L får present utan att ha tagit exmen

Så var det dags igen...

Den lilla pappersutrullaren strikes again:

fredag 2 november 2007

Var ligger Fridhemsplan?

Frågan har troligen ställts förut men ändå. Fridhemsplan är verkligen odefinierbart, adressen existerar inte och området är stort med flytande gränser. Om man tänker på Odenplan så har man delvis samma problematik, adressen existerar inte men det är ingen tvekan om var själva "planen" ligger.

Kan inte komma på ngn "plan" i stan som inte har just en plan. Lill-Jans Plan, Thorildsplan, S:t Eriksplan, Lindhagensplan, Karlaplan, Slussplan, Gullmarsplan osv.

Jag tycker att Fridhemsplan tidigare var Drottningholmsvägens andra kvarter, mellan S:t Eriksgtan och Fridhemsgatan men att det numera är mycket större än så. Gränsen utgörs av Hantverkargatan i söder, Fridhemsgatan i väster, Alströmergatan i norr och S:t Eriksgatan i öster. Så är det.