tisdag 31 mars 2009

Playing with fire

Har hört att felparkeringar kan ge böter. Inget för mig.


Kvällens första felparkering, Norr Mälarstrand. Lastzon + övergångsställe. Gav 1,5 timmes skön antigympa.



Kvällens andra felparkering, mittemot Polishuset/Kungsholmsgatan 40. Parkerade vid gathörn. Gav god thaimiddag.

Tisdag 20.00

Mitt liv är ruggigt snärjigt. Det ska väljas mellan en uppsjö av bra tv-program. Sambo lämnar för fotbollsträning. Dotter ska nattas. Alla tv-program får utgå ur min tablå.

Mitt ljuva liv.

Dagens lunch tisdag


Torskfilé till vänster, mosklatt till höger

När lilla älskling har haft kräksjukan måste mamman göra gourmetmat lagad från grunden som dessutom är snäll mot magen. Mamman bjöd idag på svindyr torskfilé och hemlagat morotspotatismos med så mycket smör att Anna Skipper skulle ha fått hjärt- och kärlsjukdom av blotta åsynen.

Maten smakade precis som väntat ypperligt även om moset var så fett att det skar sig med saliven i munnen. Vägen mot den fulländade lunchen var däremot lång och jävligt krokig.


Sådärja, en grej mindre att diska

Snitta med Schulman


Mitt snitt sett uppifrån, ganska exakt 11 cm kort och rätt snyggt. Det röda strecket på andra ledden är sviter av 60-talsmorgonrocken. Ofarligt.

Calle Schulman har kört en inläggssvit om kejsarsnitt. Han blev nedkommenterad. Visserligen kan det ha varit syftet men för en luttrad snittargumentatör som jag är det inget nytt.

Och jo, jag skrev en kommentar:
"Jag gillar att bli snittad. Eller nä, men jag föredrar det framför att spricka hela vägen och annat otrevligt. Blev nekad snitt vid min första graviditet, jag hade inga medicinska orsaker och uppfattades inte som tillräckligt rädd. Fair enough, jag delar ändå din åsikt och hade helst pyntat själv för ett snitt men det går inte i sosseSverige (trots alliansregering).

Jag greppade efter halmstrån, bad att få bli röntgad och det visade sig att jag hade för trångt bäcken. Det blev ett snabbt och okomplicerat planerat snitt. Jag sparade skattebetalarna den ekonomiska börda min förlossning annars hade blivit. Först X antal timmar på en vanlig förlossning med sängplats, personalkostnader, kostnad för dyr, miljöfarlig lustgas och annan bedövning. Sedan snittet. Jag hade varit dyr i drift, tro mig. Känner mig lite som ett skattespararhelgon faktiskt.

/S:a Tove.

P.S. Jag hade kunnat berätta för dig direkt att det blir ett jävla rabalder när man skriver om snitt. Oavsett om man är för eller emot så är alla andra emot en."

Att aktivera en 3-åring



Att aktivera en kräksjuk treåring är en baggis. En sådan sover, kräks och ser på Bolibompa om vartannat. Atta aktivera en frisk treåring är något helt annat. En sådan är överallt och ingenstans samtidigt.

Jag försökte precis fixa stoppet i handfatet som jag orsakade när jag kräktes där igår. Lovisa stod bredvid och ryckte i min fräna 60-talsmorgonrock medan hon hojtade att jag skulle läsa en vuxentidning istället. Eller se på en vuxenfilm.

Sen frågade jag om jag kunde få gå på toa ifred. "Nej för kaninen måste kissa" blev svaret. Medan kaninen kissade kollade Lovisa på mig med stora ögon och sa "Men mamma! Bajsar du?"
Det där med att få vara ifred är idag en utopi.

Nu spelar hon munspel. Jag surfar. I en utopi.

Låter bilden tala för sig själv


Jag känner faktiskt inget som helst behov av att påpeka att jag hade rätt.

Äntligen börjar hon göra lite nytta

Lovisa är som sagt väldigt pigg idag. Det är som att hon tar igen allt hon missade igår när hon mest sov. Mamma/mormor var här med magvänlig frukost. Hon fick ett telefonsamtal och nämnde flera gånger ordet "allkonto". Varje gång sa Lovisa till mig: "Jag hör faktiskt att mormor pratar om Alfons".

När mamma gått började Lovisa oja sig över alla dammhögar och plockade fram Kalles magic mopp. (Han har en extrem böjelse för magiska städredskap fån TV-shop och Överskottsbolaget.) När hon var färdig med halva vardagsrummet satte hon igång att damma tv:n med våtservetter. Nu är tv:n något mindre dammig. I vårsolens sken ser man istället tydligt spår av mjukgörande medel och små dammkorvar.

Framochbak


Fotlösa huvudfotingar. Vi ritar inte på nåt himla budgetpapper hos oss som ni ser.

Kräksjukan has left the building. Skönt!

Vanliga Lovisa är tillbaka med full styrka. Just nu ritar hon:
"Jag ritar bokstäver, P. P har munnar och armar och två ögon. Oj, P blev en spindel. En bebisspindel. Här mamma får du bebisspindeln (låtsas ge mig en spindel) och du kan sova med den en annan dag. Nu sover bebisspindeln och nu vaknade den."

P är Lovisas favoritbokstav men hon vet inte hur den ser ut. Alla krumelurer kan vara P. Den bokstav hon kan bäst är O. Sen kan hon tre till men de ser ofta ungefär likadana ut när hon skriver dem: L, V och A. Egentligen kan hon I också men när hon själv skriver är den alltid en etta. S känner hon igen men hon kan själv inte skriva den. Ser någon ett mönster?

Jag försöker mitt i ritandet få på Lovisa ett par byxor varpå hon blir toksur och säger högt och så övertydligt hon bara kan:
"Nu blir jag riktigt arg på dig mamma!"
Sen framkommer det att hon ansåg att jag hade satt brallorna bak och fram. De åker av och så sätter hon på dem själv. Bak och fram.

måndag 30 mars 2009

Uniform osar sex?



Gillar verkligen de flesta kvinnor män i uniform? If so, hur ser din lista ut?

Min lista:
1. Brandmän
2. Piloter
3. Poliser

Självklart måste ju innehållet i själva uniformen vara av god klass. Annars går det lika bra med selleri.

Bild från AB, synd att kattskrället förstör den

Bagit

Här kommer ett kanontips till alla laptopare; Bagit.se har tokrea och du får ett i-Podfodral på köpet när du köper datorfodral!

Kanske det sämsta tipset

På en blogg läste jag nyss detta tips mot godissug, I quote:

"Jag försöker hålla igen med gott och sattsar på sommaren -09 . Mitt tips är att istället för godis ta en Brusvitamin ( min favorit är citron ) och sitt och smutta på det istället för godis! Då har du något att pilla med och får en annan smak i munnen! - både gott och nyttigt! Kanon!Jag dricker nu ABCDE vitamin och det är faktiskt ganska smarrigt! men tänk på att bara ta en om dagen - annars ger det laxserande effekt .."

För det är ju inte skadligt att överdosera vissa vitaminer.

Jobbsurfning

Det är makalöst vad det jobbsurfas. Bloggen har alltid flest besökare på måndagar. Surfbehovet däms tydligen upp under helgen. Har folk inte dator hemma eller har de nån sorts liv på helgerna? På Facebook är det alltid få inloggade under lunchen för då finns ingen tid till att surfa. Herregud, då äter de ju.

Det roliga är att på Fejan kan jag följa mina före detta kollegor. Ingen inloggad=de sitter i möte. Många inloggade=mötet slut. Obs! Ingen före detta arbetsplats nämnd, ingen glömd.

Risky business

Jag äter potatissallad. Kan sluta hur som helst.

Kärlek

Lovisa vaknade nyss och kräktes i min hand. Medan jag balanserade minispyan i ena handen fick jag tag i hinken med den andra och det hela fortsatte där.

Stackars min lilla älskling. Stackars mig.

Fantastisk start på veckan

Måndagmorgon hemma hos oss:
Lovisa har ont i magen. Lovisa kräks. Jag mår ok. Jag borstar tänderna. Jag kräks.

Nu kan ingen av oss kan äta eller dricka utan att kräkas. Lovisa sover. Jag surfar.

Det blir säkert en alldeles, alldeles underbar vecka.

Goda grannar?

Jag berättar som bekant inte allt här på bloggen. Det är lite äckligt med folk som fläker ut sina innersta delar på nätet oavsett om det är psyket eller fysiken som dissekeras.

Kan iallafall avslöja att vi får nya grannar till försommaren. Jag gillar de gamla så det känns sådär. Stilige läkaren Olof och söta flygvärdinnan Lotta byts mot framgångsrika skådisen och blonda stekaren. Hur det blir återstår att se.

Min egen skuld och skam

Okej, jag har ingen mammaskuld, ingen städskuld och ingen skam i kroppen. Men jag har ständigt dåligt samvete över två saker (ja, även solen har fläckar):

1. Jag går och lägger mig för sent i perioder
2. Jag är obehagligt dålig på att tandtråda

Undersökningen i högermarginalen spär på det taskiga samvetet. Hela tiden. Nu hittar jag inte plackerserna. Alltså kan jag inte tandtråda fast det snart är det enda jag tänker på. Kåt, glad och tacksam? Om jag får tandtråd först.

söndag 29 mars 2009

Recension av mammabikten


Paulo och Lena. Bild från alltombarn.se

Inte kunde jag någonsin tro att Paulo Roberto skulle kunna röra mig till tårar. Han och de andra föreläsarna spelade på känsliga strängar och de gjorde det förbannat bra. En intelligent mix av humor, sex och barn. Fingertoppskänsla för relationer, smärta, liv och död. Att rannsaka sig själv. Att slänga skulden och skammen åt helvete. Att stärkas i sin egen övertygelse.

Jag stärktes i min övertygelse om att jag är en jävligt bra mamma till Lovisa. Jag stärktes i att jag väljer rätt som ofta avstår från att städa. Som åker på semester även när kassan sinar. Som inte kan baka men som är bra på annat. Jag stärktes i min övertygelse om att jag är en fantastisk person, hyfsat fri från kontrollbehov, skuldkänslor och manier. Jag stärktes i min övertygelse om att Kalle är den bästa man jag kan ha.

Jag vet att jag inte är perfekt men jag vet också att jag gör helt rätt som inte heller har några ambitioner att vara det. Jag vet att jag inte alltid mår såhär bra men jag vet att uppskatta när jag gör det.

Det sas inget jag egentligen inte redan visste men viktigheter dammades av och det behövdes. Jag tar med mig en del därifrån. Jag tar med mig att jag skrattade massor med alla föreläsare. Jag tar med mig att tre av dem rörde mig till tårar. Jag tar med mig bra idéer om vad jag ska göra av mitt liv och om hur jag vill leva det. Idéer som redan fanns men som fick en rejäl spark i arslet idag.

I foajén såldes det saker, böcker till exempel. En sak jag har otroligt svårt för är självhjälpsböcker. Mammabikten däremot var viktig, rolig och lättillgänglig. Precis som att plocka ut det bästa ur flera självhjälpsböcker och få det serverat på silverfat. Konfrencier Ann Söderlund var servitris. Jag visste att hon är bra men inte att hon är så bra. Nu vet jag.

Jag hade bara sovit fyra timmar men fan vad pigg jag var när jag reste mig efter sex timmar på 2009 års hårdaste stol.

Paolo Roberto
Katerina Janouch
Elizabeth Gummesson
Emma Hamberg
Jana Söderberg
Sköna Ann

Här kan du läsa vad som hände minut för minut. Vänta dig en något klenare sammanfattning än min dock.

På den extremt lilla 3-minus-i-topplistan hamnar:
1. Circus fixade inte fikaadministrationen
2. Goodiebagen innehöll mest skräp
3. Jag vann inte 15.000 kronor i presentkort på en resa. Jag hade inte skickat in min egen mammabikt. Jag hatar mig själv. Jag hade spöat skiten ur vinnaren. Som tur var gick resan till Gran Canaria. När jag insåg det kändes det mycket bättre.

Lite international

Om 59 minuter ny tid ska jag möta några aprilmorsor utanför Circus. Vi ska på Mammabikten. Med gammal tid hade jag haft en timme och 59 minuter på mig. Då hade jag fortfarande sussat. Nu är det dags att duscha, klä på sig, köra genom en sovande stad och sen hitta parkering nära Djurgårdsbron. Allt i rekordfart. Inga konstigheter.

Det absolut enda braiga med sommartiden är att det känns lite som om man är utomlands när man pratar i termer av ny eller gammal tid. I like.

Finnstatus

Jorå, jag vaknade med batuafinnen. På mig. Inte bredvid. Man tackar för det lilla.

Då har vi det här med det nya acnestiftet. Var köper man ett sånt? Apoteket? Från nåt dyrt sminkmärke? ICA? Clearasil? Det jag nu låter gå i graven var inköpt i London och var av flytande konsistens. Stift är alltså fel ord. Bakteriehärd är nog bättre.

Tips emottages tacksamt!

lördag 28 mars 2009

Jag är Finne

Ikväll ger jag mitt acnestift från -97 en sista chans. Börjar misstänka att det bara gör sakerna värre faktiskt. Måste innehålla galet mycket bakterier numera. Vaknar jag med bautafinnen bredvid eller på mig imorgon så slår jag nog till på ett nytt acnestift.

Gnatt.

Jag ser ljust på det här

Jag vet inte om vi bor i ett väldigt revolutionärt område fullt med obstinata lamptyper men i vilket fall är det helt i min smak. Inte en käft har släckt. Jo, ambassaden mitt över gatan men där är det ändå aldrig någon.

Mörkret kan "dom andra" få ha för sig själva, på vår gata i stan ser vi ljust på saken.

Våta lördagsdrömmar

Hus i South Beach.
Hus på rivieran.
Hus på Lefkas.
Ett par lyor i bra shoppingstäder.


Sen är jag nöjd.

Det skulle kunna bli min verklighet. Idag sov hela familjen till 11.15. Måste bara knäcka recptet på långsovande barn så att jag kan börja sälja det vidare. Fatta rik jag skulle bli.

fredag 27 mars 2009

Liten fast stjärt vs. enorm fast stjärt

Vem vinner ikväll? Jag tror och hoppas på Magnus.

Bladet rapporterar från danstävlingen här och här.

Update efter Lailas shownummer
Skit i mittbenan, skit i Magnus. Lailas sista nummer var helt makalöst. Ingen kommer kunna toppa det nånsin. Nu kan de lägga ner Let's Dance för gott.

Gurun är på kurt


High five med pappa 070103

Lovisa blir mer och mer verbal för varje dag som går. Så har det ju varit i ett par år nu men under de senaste månaderna har det börjat bli riktigt kul att prata med henne. Hon berättar ofta spontant om saker som har hänt under dagen och även om resonemangen inte alltid är helt logiska så är det både informativt och kul.

Idag berättade hon till exempel att Gurun har varit på kurt. Alltså att hennes fröken Gudrun har varit på kurs. Hon refererar sina egna lekar och berättar vitt och brett om vad som hänt i hennes låtsasskola. Senaste grejen är långa sånger där texterna består av en blandning av det som sker just i stunden och otroliga fantasigrejer.

Hon slutade med blöja dagtid för några månader sen och jag har (o)vanan att ibland fråga om hon har bajsat på dagis. Idag bestämde jag mig för att sluta med det efter att ha fått motfrågan; "Bajsade du i din skola idag mamma?".

I brist på Bluetooth blir det några gamla bilder.


Badar i gamla badkarslösa lyan


Flytt pågår, Lovisa hjälpte inte direkt till. Och ja, jag borde skämmas för den otrendiga byrån men det gör jag inte.

Dagens lunch fredag

Bluetoothdatorn är på utflykt i Marieberg och jag kan inte föra över bilder till min laptop från tidigt 2000-tal.

Alltså är det dags för en liten övning. Jag beskriver dagens lunch, ni visualiserar.

En vacker 50-talstallrik från Rörstrand är själva plattformen för denna anrättning som intas med hjälp av retrobestick från Gense. Över hela tallriken ligger den finaste parmaskinka utbredd. Rätten garneras med rikligt med körsbärskvisttomater och färsk basilika och toppas med grovmalen italiensk svartpeppar samt den jungfruligaste olivolja Östermalmshallen kan uppbåda.

Till maten rekommenderas ett glas Brämhults nypressade clementinjuice.

Känns som om jag har tagit lunchen till en ny nivå idag. Inlägget bör dock läsas med viss ironi inblandad. Bild på underverket kommer efter Let's Dancefinalen.

Revisorn har talat

När jag jublande berättade för pappa igår att jag får tillbaka på skatten sa han "ja, men det får vi räkna på så att det verkligen stämmer". Ett uttalande ungefär lika upplyftande som det faktum att min tenta börjar om mindre än tre timmar.

Och ja, jag har gått upp råtidigt för att plugga i sista sekunden. Jag är en loser. En trött loser.

torsdag 26 mars 2009

Tänt var det här

Jag ska tända varenda jäkla lampa på lördag kväll, inomuhus och utomhus. Robinson kombinerat med storskalig ljusterapi. Tror jag ska dra igång farmors gamla solarium också.

Stockholms stadshus är en copycat och ska köra tänt precis som jag. Eva Hamilton, moderat miljöborgarråd har vissa talfel men uttrycker ändå det hela bra. Varför delta i en manifestation som inte fyller någon som helst funktion för miljön? Viktigare att satsa på miljöarbete som ger resultat. Yvonne Ruwaida replikerar föga förvånande att ett upplyst stadhus visar på bristande intresse för miljöfrågor. Den rödgröna röran är som vanligt ute och cyklar.

Varde ljus!

Matkostnad

Vi har räknat ut att vi lägger 3500-4000 kronor i månaden på mat. Då är hämtmat, dasspapper och dylikt inräknat. Jag tycker att det är rätt ok på två vuxna och ett barn, alla rätt hungriga av sig. Vi budgethandlar inte precis men käkar heller inte rysk kaviar till vardags.

Hur mycket lägger ni på mat? (Ja, jag kollar på Lyxfällan just nu.)

Dagens lunch torsdag



Spagetti och Findus burkköttfärssås + smågodis, mjölk och juice. Sugen?

Update efter maten
Jag mår illa.

Det här med åldern


2001, jag ser ingen som helst skillnad mot idag. Verkligen inte.


2004, fortfarande ingen skillnad.

Kalle och jag såg en 28-åring på TV igår. Hon såg inte ett dugg ut som 28. Snarare som 35. Minst. Frågan som uppstår är om det är vi som ser så himla unga ut eller om vi bara inte fattar att vi inte ser så unga ut längre.

Svaret är en smärtsam insikt.

"Det är aldrig några som helst problem med Lovisa"


På väg ut för att äta julaftonsmiddag i South Beach, Miami

Snart fyller du tre år min lilla tjej, det sedvanliga tårdrypande födelsedagsinlägget sparar jag tills dess.

Igår var vi på utvecklingssamtal på dagis. Vi fick veta att du är en glad tjej som är lätt att ha och göra med, en som alla gillar och som aldrig orsakar konflikter men som kan säga ifrån när det behövs. Du är bra på att hitta på lekar och utomhus är du ständigt i rörelse, fysisk som du är. Du äter bra, helst soppa eller sås och du har börjat sova kortare stunder än tidigare. Du är ordentlig och säger gärna till de andra barnen när de gör fel eller visar hur man egentligen ska göra.

Jag vet inte vem du brås på förutom det där sista, det kommer från mig. Fysiken lär komma från pappa. Men det där kavata, självklara sättet att alltid märkas och synas men utan att ta alltför mycket plats, det måste komma från dig själv. Jag är stolt och glad över att vi har lyckats få en så självsäker och fin liten tjej.

Rubriken är ett citat som din fröken Malin upprepade flera gånger under samtalet. Trots att du någon enstaka gång får dina galna trotsbryt så kan jag inte annat än att hålla med. De här tre åren har varit en easy ride, det är lätt, spännande och roligt att vara din mamma!

(Nu blev det visst lite tårdrypande iallafall. Det är som att öppna en kran när jag börjar skriva om dig.)

Tjohoo!

Det blir långsemester, rysk kaviar och champagne i år med! Okej, det kanske var att ta i men jag fick tillbaka på skatten. Kalle också. Jag fick mest!

onsdag 25 mars 2009

Efterklok

Borde ha messat GW om Hasses rökning. Han tar ändå nästan alltid bara upp bagatellartade grejer. Nästa vecka Leif, då smäller det.

Puffärmarna från helvetet

Samma visa varje vår. Puffärmar, puffärmar, puffärmar.

* Jag kan fortfarande inte ha puffärmar!
* Jag ser fortfarande ut som brottar-Britta i puffärmar!
* Jag kommer alltid att se ut som brottar-Britta i puffärmar!

Död åt alla pinnsmala små tjejarmar och fram för hederliga tishor åt folket.

Dagens lunch onsdag



Big Mac och marängsviss. Lite mer mättande än gårdagens. Den uppmärksamme läsaren kan se att jag utelämnade en grej också. Nån måtta får det vara på pinsamheterna.

Att inte twittra

Det blidde inget igår. Egentligen verkar Twitter skitonödigt. Och kul. Samtidigt är jag rädd för Twitter, jätterädd. Rädd att bloggandet skulle få ännu större proportioner.

Innerst inne tror jag att jag kommer att börja twittra så småningom. Det är bara frågan om hur länge jag kan stå emot. I dagens Metro beskriver Marcus Dunberg twittrande i sin krönika som "höjden av självupptagenhet om man är en ointressant nolla". Han kan ha rätt men han kan också ha fel. Det måste ju bero på vad man twittrar om. Skriver man att man har handlat mjölk och bytt kattsanden så håller jag med honom. Jag skulle såklart bara skriva intressanta grejer så då håller jag inte med honom. Men sen är jag ju ingen ointressant nolla heller.

Det är som bekant frivilligt att läsa bloggar. Varför läsa sånt man tycker är ointressant oavsett om det är Twitter eller en vanlig blogg? Det är som med de där anonyma kommentatorerna. Om de tycker att jag är så självupptagen och hemsk, varför läser de min blogg? Dunberg behöver ju inte läsa om de som köper mjölk och byter kattsand.

Jag kan iofs erkänna att jag ibland snabbt ögnar igenom vidriga mammabloggar jag hittar på FL. Det är fantastiskt kul att förundras över den dåliga svenskan och de märkliga ämnesvalen (inläggen handlar sällan om ngt överhuvudtaget). Nu skulle borde jag länka till några för att visa vad jag menar men det vore lite taskigt. Kanske.

Dunberg förundras på sin blogg över Blondinbellas besökssiffror. Vem fan gör inte det? Hennes blogg får de mest intetsägande mammabloggarna att framstå som finlitterära verk.

Failure


Det ser ju så bra ut...

Satan vad misslyckat. Jag är på bibblan. Har släpat mig hit med en ryggsäck som väger bly. Har f.ö. släpat mig och ryggan runt halva Kungsholmen innan jag kom hit för jag var tvungen att fixa några grejer först.

Packar upp. Inser att jag har glömt:
* Sladden till datorn, batteriet räcker en timme
* Inloggningsuppgifterna till skolans intranät som jag behöver komma åt
* Penna

Jag är så in i helvete kass. Ser fram emot omtentan i juni.


De har tavelvägg här också. Alla tavlor ser ut som skit.

tisdag 24 mars 2009

Den felaktige för Rosing

Premiärkollar på "Den rätte för Rosing". OMG! Vilket stolpskott. Vet inte vad som är värst, killarna, Linda eller hennes polare? Varför är alla tre 10-15 år yngre än hon dessutom? Varför har hennes slajmiga polare silikon i hela fejan?

Varför verkar alla tv-produktioner bo på Amaranten? Kanske bara är kanal5 förresten. De har väl nåt ihop I guess.

Nästa vecka är det tydligen final. Jag gissar att det inte spelar nån roll vilken kille hon väljer. Det kommer inte hålla längre än till Arlanda oavsett.

En sur, ljusgul

När kommer de där sura ljusgula mandarinerna egentligen? Eller clementinerna eller satsumasarna eller vad i helskotta de nu heter. Jag tror att de skulle underlätta mitt liv.


Jag menar alltså de här


Inte de här

Hårda bud i Mellerud

Det går verkligen inte bra med pluggandet. Funderar på att göra något drastiskt. Ska nog åka till biblioteket imorgon. Fast man kan väl surfa där också om man har datorn med sig I guess. Och den måste jag ha med mig.

Samtidigt så borde miljön inspirera till studier. Och det är ju trevligare att surfa hemma ändå. Alltså borde jag bli supereffektiv imorgon. Vi säger så.

Att twittra eller att inte twittra...

Jag är så nära som det bara går nu. Har registreringssidan uppe men tvekar. Fan, bloggen lever ju redan ett eget liv inom mig. Eller i mitt huvud iallafall. Jag gör konstiga noteringar och tar märkliga foton med mobilkameran. Drömmer om den där hemliga bloggen där jag kan skriva vad fasiken som helst. När jag ska sova svämmar huvudet över av bloggfunderingar och jag somnar i ren panik.

Tror inte Twitter vore bra för mig. Kanske rent av skadligt. Samtidigt mal bloggrösten i mitt huvud på om att det kanske vore bra. Att jag äntligen skulle få utlopp för alla mina banala småfunderingar.

Jag vet varken ut eller in.

Fega idioter

Hur kommer det sig att de som skriver negativa kommentarer på min och andras bloggar alltid är anonyma? Klart det är lätt att kasta dynga omkring sig när man inte behöver stå för det. Det är inte ett dugg konstruktivt och väldigt ointressant att läsa nedlåtande kommentarer om sin person när man inte vet vem det är som tycker så och heller inte kan fråga vad han eller hon menar.

Hittade nyss en gammal kommentar som jag inte sett. Uppenbarligen från någon som tycker himla illa om mig. Troligen är det ömsesidigt.

Ni fega idioter som skriver elaka kommentarer anonymt, varför gör ni det? Svar lämnas i kommentarsfältet. Ni får gärna vara anonyma.

Förlossning som förlossning

Jag ser ofta vaginal förlossning kallas "vanlig förlossning" eller ännu värre "riktig förlossning". Vad var min förlossning då? En ovanlig förlossning? Eller en låtsasförlossning kanske? Tycker det är så jävla nedlåtande att uttrycka sig i termer som får det att låta som att en vaginal förlossning är det riktiga sättet att föda.

Att vilja föda med snitt är en ståndpunkt man ständigt får försvara, det har jag förlikat mig med men jag kommer aldrig att förlika mig med att min förlossning på något sätt inte räknas.

Dagens lunch tisdag



Mjölk och Frosties. Gott och nyttigt.

måndag 23 mars 2009

Sankta lucia

Kan man köpa saffransbullar nånstans såhär års?

Ett ovärdigt liv

Okej, det kanske är att ta i men lite så känns det. Vi ska byta bredbandsleverantör. Sambon sa nyss upp det gamla och meddelade att det kan bli ett glapp på en vecka eller mer. Vi riskerar alltså att behöva leva utan internet. En hel vecka. Eller mer. Hela tillvaron rasade på ett par sekunder.

Skryt!!!



Fick en kommentar från en tjej jag inte känner om att jag fått en mammabloggaward. Först tänkte jag "mammablogg, what the f..." för jag tycker inte att min blogg är en mammablogg. Sen tänkte jag "alla dessa awards, det är lite fjortis". Sen kollade jag awarden och motiveringen och smälte som den trötta smörfläck jag är.

"Ja, det var längesedan jag fick fnissattack efter fnissattack av att läsa en blogg, men Tove är helt i min smak!Hon är en helt underbart skön bloggerska, Kungsholmsbo och mamma. Dryg och rolig som få, och jag vågar nog påstå att jag kan känna igen mig i många av hennes åsikter… eller vad vi nu ska kalla dem. Utan att överdriva fjäsket för denna talang så måste jag säga att jag roats i dryga timmen nu av de flesta av hennes inlägg. Tummen upp!"

Stort tack Catharina!

Nu när jag har växt ungefär en meter går pluggandet som en dans. Det är t.o.m. roligt. Eller nej, nu ljög jag visst.

Man vet att man borde hitta nåt vettigare att göra när...

...man sitter som på nålar för att få läsa Robbans senaste inlägg men sidan bara vägrar funka.

Ljuspunkter

* Många av mina klasskompisar är inloggade på Facebook. Inte bara jag som har disciplinproblem alltså.

* Tentan kommer säkert gå galant ändå.

Lite självförtroende har ju aldrig skadat.

Hot och mutor


Ångestskaparna

Det går inte bra med tentapluggandet. Försöker med alla medel men varken hot eller mutor funkar.

Du får juice om du börjar plugga
- Juice? Eh, kom med nåt bättre.

Du får glass om du börjar plugga
- Borde funka men biter inte.

Du får inte träna på hela veckan om du inte börjar plugga.
- Borde funka men biter inte. Kan ligga hemma och äta glass istället.

Du får inte gå utanför dörren förrän du har börjat plugga.
- Borde funka men gör inte det för det är skitskönt i soffan.

Du får gå och titta närmare på den där DKNY väskan om du börjar plugga.
- Borde funka men efter moget övervägande så kan väskan vänta.

Du kommer inte klara tentan om du inte börjar plugga nu.
- Borde absolut funka men ger mig bara ångest.

Och snart är lussebullarna jag unnar mig för att lyckas komma igång slut också. Bara elände.

Min tv-vecka

Har tenta på fredag. Ska börja plugga idag. I brist på motivation listar jag min tv-vecka.

Måndag: Spårlöst
Tisdag: Mästarnas mästare, Desperate housewives, Christine
Onsdag: Efterlyst
Torsdag: Stockholm - Arlanda, Lyxfällan
Fredag: Let's Dance
Lördag: Robinson, Jag vet vad du gjorde förra lördagen
Söndag: Beck

Nu är Mästarnas mästare och Beck slut för säsongen, känns tomt. Beck ersätts av van Veeteren. Har sett ett par sådana tidigare och de var alldeles för röriga för mig. Anser mig vara en hyfsat intelligent person men jag saknar nån deckargen. Så fort det blir för många personer inblandade så minns jag inte vem som var vem eller vem som sa vad. Resultatet blir att jag frågar Kalle en massa saker tills han säger att jag måste vara tyst resten av filmen. Då får jag sitta där med alla frågor i huvudet och känna mig helt väck. Slutar alltid med att jag frågar iallafall och får en högljudd suck till svar. Det är nog bäst för husfriden att jag låter bli att kolla på van Veeteren.

söndag 22 mars 2009

Sveriges vanligaste födelsedag

Läste härom året att den 22:a mars är Sveriges vanligaste födelsedag. Loggar in på Facebook och ser att fem "kompisar" fyller år idag. Det stämmer nog det där faktiskt. Tur att Lovisa är född först 5/4. Man vill ju inte ha samma vanor som alla andra menar jag.

Vanligt folkvett, ett bristvara

Är inte folk generellt sett rätt ohyfsade? Tycker det är mycket buffande och skuffande och väldigt få tack, upphållna dörrar och vanligt folkvett. Det är så himla lätt att bjuda på ett leende, ett tack, ett ursäkta eller en upphållen dörr.

Sen undrar jag vad det heter när man håller upp en dörr? Knappast "upphållen" iallafall.

lördag 21 mars 2009

Ankrad i tv-soffan

Såg premiären av Robinson. Vad säger man? Som alla andra år men på en sumpig strand istället för på en kritvit.

Sen kollade jag på "Jag vet vad du gjorde förra lördagen". Rätt kul faktiskt men jag slogs av en grej: vad är det för typer som sitter i publiken på underhållningsprogram? Kikar alltid för att se om det bara är pensionärer men det är det sällan. Varför gör de det? Får de betalt? Gratis fika? Har de inget bättre för sig? För mycket fritid? Är alla arbetslösa? Jag fattar inte!

Kräknödig

Passerade ICA Kungsholmstorg med bilen tidigare idag. Utanför entrén stod en snubbe med en flådd katt i ett snöre runt halsen och en skylt "Ett kattfritt Kungsholmen". Fy fan. Även om ingen vore gladare än jag för ett kattfritt samhälle (är grymt allergisk) så var det där i vidrigaste laget även för mig. Har kattskrället på näthinnan hela tiden. Är alltså lätt kräknödig nonstop.

Undrar om man får göra så? Borde ringt polisen. De kanske kan plocka in honom för förargelseväckande beteende eller nåt.

fredag 20 mars 2009

No hands


Under rubriken onödvändiga prylar lägger jag handsfree till bag in boxen. Om man behöver en sån så har man nog redan druckit tillräckligt.

torsdag 19 mars 2009

Hasse + Brynolf = sant?

Strax innan jag såg Hasse mötte jag förresten Brynolf Wendt i Hantverkargatsbacken. De kanske hade haft ihop det på något sätt.

En fallen hjälte



Jag diggar ju Hasse Aro i allmänhet och Efterlyst i synnerhet. Har gjort det ungefär lika länge som Hasse varit programledare. Ser ibland Hasse på stan. Idag var en sådan dag. Han stod uppgivet och vinkade på taxibilar i korsningen Fleminggatan-S:t Eriksgatan. Inget fel i det. Men - han rökte! Urk och blä på dig Hasse. Det är bara puckon som röker.

Bild från Expressen

Sötsur

Jag är lite bitter. Dels på lantisbitchen Lena G och dels på vår extremt överambitiösa lilla kursledare i skolan som gett mig en straffuppgift.

I övrigt är jag bitter på folk som röker så röken hamnar på mig (luktar urk), på folk som är så jävla slöa att de åker buss en hållplats, på folk som står till vänster i rulltrappan, på folk som står ivägen vid tunnelbanedörrarna när andra ska av och som vanligt på folk som går långsamt/ivägen.

Ändå är jag rätt glad. Solen skiner. Jag ska snart äta lunch med trevliga vänner och söt bebis. Efteråt ska jag gå på mitt favvopass på Friskis. Lovisa är inne i en supermysig period och vill mest kramas och säga att hon älskar mig hela tiden. Det är en del bra på tv ikväll.

Slänger med ett par bilder på världens sötaste från när det var massor av snö.


onsdag 18 mars 2009

Negativ typ del II

Jag mailade och sa att jag gärna betalar om hon tar bort det negativa omdömet men att jag inte ville ha plagget. Svaret: "ingen tvingar dig ...glöm affären, men mitt negativa omdöme kvarstår. tyvärr Jag har skickat ett vinnarmail den 10/3. kolla din skräp post. Konstigt vilken fart du fick, just nu när du fick ett negativt omdöme. hahaha."

Jag svarade och sa att hon ju verkar vara ute efter bråk, att hon inte verkar ha alla hästar hemma och avslutade med "idiot!".

Vad avpissad jag blir för att använda Tradera i fortsättningen. Man kan ju råka köpa något av en kattägande, rökande, puckad lantis som heter Lena Gustafsson med adress Nordenbergsvägen 7, 29334 Olofström och telefonnummer 0454 42452.

Nu skulle jag vilja skicka en Torped till Olofsström. En fistorped som pruttar hela hennes lilla stuga full med äcklig äggmök. Varje dag i resten av hennes ynkliga lilla liv.

Negativ typ

Vann en auktion på Tradera för en dryg vecka sedan men fick inget så kallat vinnarmail. Har inte brytt mig om det då jag kom på att jag inte var så himla sugen på plagget i fråga. Kollade inte mailen igår men nu har jag dels ett mail från idag där Tradera meddelar att jag har fått ett negativt omdöme och dels den här snygga skrivelsen som säljaren skickade igår:

"väntar på betalning på rutig tunika. som du budade på o vann högsta bud..om du inte ska ha den varför inte då skriva och säga som det är.
Tänk på ditt omdöme. mvh lenairen"


Hepp. Jag behövde visst inte tänka på omdömet för det gjorde ju hon åt mig. Idiot.

Väljer nu mellan att maila tillbaka eller att ge ett negativt omdöme tillbaka och skriva att hon är en stor idiot som inte ens kan svenska. Känner mest för det senare alternativet men det blir väl det första. Mogen som jag är.

Toadilemma

Fortsätter på temat.

Det är toakö. När det blir din tur stinker det bajs därinne. Vad gör du?

1. Säger redan när du öppnar dörren "oj vad det luktar här"
2. När du kommer ut säger du att det ine var du
3. Låtsas som det regnar och säger ingenting alls

måndag 16 mars 2009

Kiss bajs prutt

Jag vet att det verkar som om jag är kiss- & bajsfixerad och det är väl delvis sant. Måste ändå säga att det är smått häpnandsväckande resultat i mina undersökningar. Merparten av alla som röstat kissar i duschen och tycker att det är skönare att bajsa än att ha sex. Där ser man.

Funderar på att ha pruttema på nästa undersökning. Alltså inte prut-tema utan prutt-tema. Fis, mök, you name it. Eller blir det för mycket?

söndag 15 mars 2009

I mammas gympaskospår


Två veckor sedan

Lovisa älskar Friskisgympan. I eftermiddag är det dags igen och hon är redan thrilled. Kanske tar udden av längtan efter födelsedagen som redan har börjat. Opedagogiska föräldrar började prata om tårta och kalas alldeles för tidigt. Dumt.


Hon är inte undernärd, det blir sådär när armarna viftar uppåt

Tacka mig



Stackars Måns Zelmerlöw aka MZW var övertänd och besviken på tittarna. Stackars lilla Molly kom sist och fick glassplitter i huvudet. Stackars internationella juryn hade fel. Men - rätt låt vann. Det var inte min favorit men den jag tror har störst chans i Moskva. Jag ringde faktiskt och röstade så tacka mig.

Nä, nu är jag värd en god pad thai.

lördag 14 mars 2009

Ett fullkomligt liv


Såhär ska det se ut

Om du ska bjuda hem småbarnsföräldrar så glöm inte att städa micron om du inte vill framstå som en snuskpelle. De ska alltid in där och rota. Det är burkmat, välling, gröt, ersättning och fan och hans moster som ska värmas.

Bara ett litet tips från städcoachen på vägen mot ett fullkomligare liv.

En döing i Riddarfjärden


Riddarfjärden och båten med samma namn

Nu har man hittat ännu en döing guppandes i Riddarfjärden*. Tycker det händer ofta. Vattnet lär vara en av stans vanligaste dumpningsplatser för mordoffer och annat mysigt. Känns verkligen underbart att jag har badat där nästan varje sommar under mitt liv.

Minns för ett par somrar sedan. Några kompisar hade ätit lunch på Mälarpaviljongen och strax efter hade mittpartiet av en styckad man kommit flytande, endast iklätt jeansshorts. Det är ju det minsta man kan begära, att döingarna klär sig efter vädret.

* Riddarfjärden är den östligaste delen av Mälaren. Omgärdas av stadsdelarna Kungsholmen, Södermalm och Gamla Stan. På min bloggheader syns fjärden till höger, söder om Kungsholmen. Landskapsgränsen mellan Sörmland och Uppland skär rakt igenom vattnet, Kungsholmen ligger således i Uppland medan Söder ligger i Sörmland. Fjärden är 15-20 meter djup och har en strandlinje på 6400 meter, med andra ord rymmer den ungefär hur många döingar som helst.

Bild från myra.nu

Krossa mytbildningen kring amning

Har skrivit om det förut men tar det igen, ämnet återkommer hela tiden i min utbildning. Jag helammade Lovisa i 2,5 månader. Hade gärna fortsatt men kan i efterhand se stora fördelar med att det blev som det blev. Den största var att Kalle fick en viktigare roll och att vi dessutom kunde dela på nätterna. Även far- och morföräldrar kunde nu vara ensamma med Lovisa längre perioder vilket gagnade alla. Tämligen omgående började hon sova hela nätterna till sina föräldrars stora belåtenhet.

Lovisa är bland de friskaste på dagis och än så länge ser vi inga spår av vare sig allergier, astma, övervikt eller diabetes men det kan naturligtvis komma. Själv är jag förresten helammad i sex mån och är både allergisk och just nu aningen överviktig.

På Allt om barn finns massor av info om amning men det är inte lätt att bestämma sig för vem man ska tro på. Här uttalar sig tre experter som ger olika svar på i princip alla frågor. Här däremot så står precis det som jag alltid har tänkt, att skillnaderna på individnivå är oerhört små. Allt annat är snicksnack och myter.

Här handlar det om amningshetsen på BB, något som är signifikant för svenska sjukhus. Det är just den amningshetsen som ger oss världens högsta amningsrate på BB. Alla ska amma, till vilket pris som helst. Redan när barnet är en månad har Norge sprungit om oss i antal ammade barn. Här finns något så ovanligt som riktigt bra tips till dig som inte vill amma.

Nattugglan has resigned

Den forna nattugglan somnar numera rätt tidigt. Igår somnade jag ifrån dansprogrammet så jag vet inte vem som åkte ut. Inget fel i det. Felet ligger i att vakna kl. 07.17 en lördag. Morgonprogrammen på TV har inte ens börjat än. De andra sover och jag sitter här med min sedvanliga grapefrukt och en mugg Earl Grey. Känns inte helt fantastiskt.

fredag 13 mars 2009

Still alive

Efter en ganska givande dag i skolan och en eftermiddag som bestod i att reparera snögubbe och snölykta som Lovisa och morfar byggde igår serverade mamma en grym middag. Till förrätt avocado med forellrom och till huvudrätt moules marinères, så gott. Nu har vi sjunkit ner i soffan och tittar på Dermot Klämmersig och gänget. Det är fredag. Livet känns fint. Jag mår bra.

Kort sagt; jag lever.

Fredagen den 13:e

Jag är egentligen inte det minsta skrockfull men just fredagen den 13:e orsakar vissa obehagskänslor. Särskilt när det blir som idag, att man har koll på det redan på morgonen. Ibland upptäcker jag det först senare på dagen och då känns det lättare. Nu har jag hela dagen framför mig att försöka överleva på.

Himla Bolibompa. Det var de som sa det.

torsdag 12 mars 2009

Mamma eller bio


Biomonstret på väg till dagis igår

Igår var jag ute med några aprilmorsor, jättetrevligt! Vi var bl.a. på bio och under filmen saknade jag både Kalle och Lovisa. När jag kom hem sov den senare men i morse berättade jag hur jag känt:

Jag: Vet du älskling, igår när jag var på bio längtade jag jättemycket efter dig!
Lovisa: Vet du mamma, jag längtar också jättemycket. Efter bio.

Jahapp, så bra står man sig i jämförelse med en bio. Lovade att vi ska gå och se nån film i helgen. Om hon lovade att pussa mig i biomörkret d.v.s.

Här sitter jag vid mitt lilla skrivbord


Här sitter jag nu. Det är välstädat. Det kalla vinterljuset flödar in. Jag har juice. Jag är precis lika oinspirerad som jag var i soffan.

Litet är det och inte är det vackert men det är sittbart. Den som känner oss vet ju att gästrummet länge varit ett skräprum. Den som följer bloggen vet att så inte längre är fallet. Sängen är fint bäddad och skrivbordet är rensat. Att skrivbordsstolen flyttat härifrån och blivit Kalles nattygsbord är en annan sak. Sitter nu på en matsalsstol.

Här ska pluggas! Det var därför jag gick hit. Tänkte att det skulle bli lättare om jag bytte miljö men jag började tydligen inte plugga ändå.

Att få ett bröst upptryckt i ansiktet



En sak som slår mig när jag surfar runt på Familjeliv är hur många kvinnor som helt öppet fläker ut sina bröst till allmän beskådan. Gärna en bild från BB där hon ligger med helt öppen sjukhusskjorta och ler, ofta utan bebis i närheten av de nakna brösten. Jag ser två stora nackdelar med detta.

1. Jag blir äcklad. Har ingen lust att få deras mjölkstinna tuttar i nyllet även om jag såklart avstår från att klicka på bilden.

2. Är de så jävla naiva att de inte fattar att dessa bilder hamnar i orätta händer? Det finns massor av perversa typer som tänder på den här typen av bilder. Vill de att nån snuskig typ ska sitta och runka framför en bild på deras nyförlösta kropp och i vissa fall bebis? Ter sig mycket märkligt i mina ögon.

Att bilderna sprids på aparta siter har jag hört av flera poliser för den som vill veta källan.

Rensa gallerierna. För allas skull!!!

(Förhållandevis smaklig) bild från DN. På FL ser det annorlunda ut.

Monas förehavanden, SE VIDEON

Oavsett om man är blå eller röd så tycker jag att den här videon är mycket sevärd. Man minns en del men det är bra att få en uppfräschning. Enligt mig är det helt otänkbart att denna kvinna kan styra Sverige. Hon kommer styra oss rätt ner i helvetet i så fall. Människan är inget annat än en oärlig hycklare.

Tack Karin för videon. Om Mona & co vinner 2010 ses vi i Paris för då återstår bara landsflykt för mig och min familj. Jag skulle skämmas ögonen ur mig att leva i ett land som har en sådan ledare.

onsdag 11 mars 2009

Massivt Monamos

Det är sällan man ser en såhär bra idé komma från de socialdemokratiska leden, en mosa Mona-kampanj! Av alla dåliga ledare S har haft är nog Mona den sämsta. Det har för mig inget att göra med att hon är kvinna, tvärtom. Hon har gjort bort sig för mycket, är för lam och hennes sätt att säga "partit" får mig att rysa. Jag ryser på ungefär samma sätt som jag gjorde av Perssons huvudgungningar och sega retorik. Av Carlssons gråa framtoning och av Palmes läspande. När Palme var aktiv var jag för liten för rysningar orsakade av politik men de har kommit i efterhand. Nu är ju karln död så just de rysningarna är inget problem i dagsläget.

tisdag 10 mars 2009

Att säga till andras barn

På bussen i morse satt jag nära en mamma och två extremt högljudda barn. De var finnar så jag förstod inte vad de tjoade om. Nu på väg hem satt jag återigen nära en mamma och hennes nu fyra extremt högljudda barn. De var fortfarande finnar så jag förstod fortfarande ingenting. Inte heller föstod jag hur barnen under dagen hade kunnat multiplicera sig själva. Kom på mig själv med att irriterat säga "schhh" fler gånger under de båda resorna. Mamman sa ingenting men så var hon också minst lika högljudd själv.

Vad tycker du - får man säga till andras barn att de ska vara tysta eller kliver man då över till kärringarnas sida? Ta gärna exemplet ovan.

En negativ kossa i klassen

I min klass finns det en tjej. Jag tror att hon hatar mig eller nåt ditåt. Jag har aldrig gjort henne något förutom att jag är smartare och snyggare än hon då. Så fort jag säger något tycker hon tvärtom. Hon himlar ofta med sina koögon mot mig när jag frågar något. För att understryka hur knäpp jag är säger hon gärna "ahmen" i anslutning till ögonhimlandet.

Varför är vissa människor sådär? Fattar de inte att det blir roligare för alla om de är trevliga? Hur felknullade, avundjuka eller felsidesvaknade de än är?

Kvällspressen - en orgie i gammal info

Klickade här och hoppades lära mig nåt nytt men snacka om att slå in öppna dörrar. Det är ju delvis det kvällspressen lever på - att göra nya braskande rubriker av gammal skit. Tycker dessutom att mina rubriker oftast är bättre.

Nä, då är det bättre när de håller sig till det de är bra på, skvaller t.ex. Eller varför inte bara såna här intressanta iakttagelser i kombo med lite smaskiga bilder?

Aftonbladet stavar fel

Lena Mellin anser detta vara ett av de mest oövertänkta förslagen någonsin. Fast på Bladets förstasida är det ett av de mest "övertänkt" förslagen någonsin. Här skulle uttrycket "även den bäste kan ha fel" kunna ha passat sig. Om det hade gällt någon annan tidning det vill säga.

Toadiktator

Igår kväll i badrummet, Lovisa sitter på pottan och Kalle kollar sig i spegeln:

Lovisa: Pappa, har du kissat?
Kalle: Nej
Lovisa: Har du bajsat istället?
Kalle: Nej
Lovisa: Men pappa...bajsa då!


Genrellt så är hon väldigt öppen med vad hon själv gör eller tänker göra på toaletten. Efter en dag på dagis lämnas utförliga rapporter om vad som hänt där i toaväg. Har börjat märka att hon avkräver andra samma öppenhet.

Få betalt för liggen utan att prostituera dig

KD vill införa en liggbonus. Bara om liggandet resulterar i barn dock. Diskriminering?

måndag 9 mars 2009

90-talet knäckte

Tolka rubriken som du vill men läs texten med en gnutta ironi.


Här fikas/suras det vid pressbyrån på Kungsholmstorg, tror det var min sena ankomst som skapade de sura minerna hos två av fikerskorna. I dagsläget umgås jag endast med nr. 3.

Någon jag känner hade taggats på Facebook av 90-talsdj'n Eddy Cabrera. Detta gjorde att jag kunde kika på hela albumet som Cabrera döpt till "En salig blandning bilder 1996-2000". Det blev lite av en tonårsresumé för mig. Cabrera är nog fem år äldre än jag men jag kände igen ett flertal människor. Nån blev dokusåpakändis, nån blev gangster, nån blev kändisfrisör, en kille var en kompis storebror, nån var från Dalarö, nån från Rålis och så fortsatte det.

Minns plötsligt alla helger i högstadiet och gymnasiet som om de var igår. Hur vi klädde upp oss för att få ett bord på Marché. De flesta där var äldre, balla och det var en spännande blandning av innerstadsbrudar och förortsgrabbar. Vi snackar fredag- och lördagkvällar. Spänning och förväntan i luften. Fullsatt, dov belysning, parfymdoft och tobaksrök så tjock att man knappt såg igenom den.

Det här var ställena som gällde om du var under 18 i mitten av 90-talet och bodde i Stockholms innerstad:

Marché, Norrlandgatan vid PK-huset - hetast i stan, blandad publik
Bäckahästen, Mäster Samuelsgatan - vid gamla Filmstaden, blandad publik
Kungstornet, Kungsgatan - svennepublik från olika delar av stan, noll invandrare
Madeleine, Mäster Samuelsgatan (?) vid Birger Jarlsgatan - bara Östermalmsbrudar
Albert, Birger Jarlsgatan - också hetast i stan men enbart för överklasskids, här serverades öl och kvällens outfit var uteslutande från Filippa K
Birger, Birger Jarlsgatan - wannabe Albert i kvarteret bredvid originalet, här satt de som varken fick plats eller platsade på Albert



1995, fick vi inte plats eller platsade vi inte på Albert den kvällen?


Marché 1995, exempel på innerstadsbruttor och förortsgrabbar. Jag t.v, mannen i bombarjackan hette Shahe


Kungstornet 1996, min Östtyska kärlek Torsten var på besök. Avståndet på bilden var nog ingenting emot de övriga avstånden oss emellan.


Här har det blivit 1997, uteserveringar och gigantiska mobiltelefoner har gjort sitt intåg i Stockholm

söndag 8 mars 2009

En platt vardagspusselorganisation


Ser ynkligare ut än vad den är, IRL är den alldeles underbar

Vi har varit så duktiga idag. Skräprummet har sanerats, skrivbordet har grävts fram under all bråte, min byrå ser plötsligt ut som en byrå och en hylla med myspysiga värmeljus på har satts upp. Kort sagt så är skräprummet nu ett gästrum.

Därefter plockades varenda lös pinal bort från vardagsrummet.

Sen kom vi till köket. Luckorna har tvättats och alla skåp har rensats och torkats ur. Skåpet under diskbänken skulle vi kunna hyra ut månadsvis till nån liten typ för alla plastpåsar är nu borta.

Så långt är allt Kalles förtjänst. Min egen lilla städgubbe.

Därefter utfördes det verkliga stordådet. Sju tavlor spikades upp och därmed var tavelväggen som har varit på planeringsstadiet i 1,5 år uppe. Makalöst. Otroligt vackert och helt perfekt. Kanske behövs det fler tavlor men vi har inte fler.

Vem som spikade? Jag naturligtvis. Vi jobbar mycket med könsroller här hemma. Därför är det viktigt för oss att det är Kalle som städar och jag som spikar. För övrigt har vi en platt vardagspusselorganisation långt ifrån 50-talets hierarkiska hemmafrustruktur. Skatten på de hushållsnära tjänsterna drar vi av direkt på Lovisas veckopeng.

Fel i vården

Det är mycket snack om fel i vården nu. Överläkaren som gav den lilla flickan på AS höga doser morfin m.m. bör enligt mig släppas ur häktet. Att döma av den info allmänheten har fått så kan jag inte se att han har gjort fel.

Kalla Fakta just nu berör mig mer. Det handlar om Mimmi som idag är ett vårdpaket, troligen på grund av en ansvarig överläkares nonchalanta beteende. Hon var en helt vanlig tjej, mamma och fru. Frisör med långt, vackert hår, aktiv och levnadsglad. Idag är hon ett stumt vårdpaket med spasmer och otvättat kortklippt hår. Hennes man och barn finns vid hennes sida och är övertygade om att hon hör dem. Det ska inte vara så. Hennes man och barn borde ha kunnat vara övertygade om att de lämnade henne i goda händer.

Det övergepp jag anser mig ha utsatts för inom den svenska vården bleknar. Jag repade mig ju. Jag sitter här idag, fullt fungerande med min fina familj vid min sida. Det är ett slitet uttryck men man ska vara så glad för det man har. Tack Kalle, Lovisa, mamma och pappa för att ni finns. Ni är allt för mig!

Ge mig ditt anagram så ska jag säga vem du är

Gå in här, skriv in ditt namn i rutan och välj något av de anagram du får. Skriv anagramet i kommentarsrutan så gissar jag vem du är, okej? Om jag känner dig väl är det en fördel.

Hittade sidan via Millas blogg.

Grattis Paris

Nu öppnar inte en ny Dressman på vänstra stranden men fransmännen är störst i Europa. När de får mäta själva åtminstone.

Modelldebuten for real!



Har glömt skriva att Lovisa begick tandläkardebut häromveckan. Hon öppnade munnen direkt, hade finfina tänder och fick med sig "Lovisaboken" hem. Ett lyckat besök!

Lilla grannen

Snart visas grannarnas lägenhet. Funderar nu på hur jag ska agera:

* Gå hemifrån och slippa alla idioter som går sönder gräsmattan
* Stanna hemma och glo på alla idioter som går sönder gräsmattan
* Gå dit och leka spekulant som inte går sönder gräsmattan
* Stå och vingla på den söndergådda gräsmattan med en cigg i handen, en kudde under tröjan och en snorig, tovig Lovisa i handen

Det lutar åt alternativ 3 men mamma får vara spekulant. Jag ska bara ta på mig mina största öron och lyssna på vad folk tycker. De stora ögonen tar jag också med så att jag ser om nån ser trevlig ut.

Kan tillägga att jag har stor erfarenhet av detta. Så fort en lägenhet visades på Kungsholmsgatan 40/Wargentinsgatan 2 så var jag där. Likadant på Kungsholmstorg. Avslöjar dock aldrig att jag är lilla grannen. Jo, en gång på Kungsholmsgatan när folk oroade sig för polissirener sa jag att de satte på dem först utanför Konsum. Det var sant. Nästan.

lördag 7 mars 2009

Svarsalternativ till "Vem kissade i badet?"

1. En elefant
X. Lili & Susie
2. Ingen, det var en så kallad "badtablett"

Nu börjar det gå bättre

Innan Mello började ikväll hoppades jag på Lili & Susie och Star Pilots till Globen. Nu börjar jag tro på det också. Gillar förstås även min lookalike af Ugglas rätt mycket.

Update 21.33
Nähepp, I Globen får vi istället se Finers bröst dallra ikapp med svetten i Sofias fuskläderbody.

Fett hett.

Memory lane

Efter en trevlig fika hos Fredrik och Hanna i Enskededalen tog Lovisa och jag en trip down memory lane. Söderleden in mot stan, trasslade oss upp Kungsholmsdelen av Kungsgatan, krypkörde bakom en taxi förbi hotell Amaranten, sicksackade Kungsholmsgatan upp mellan dubbelparkerade bilar. Anlände Kungsholmsgatan 40, fulparkerade utanför Polishuset, Lovisa somnar och jag smiter in på Bees' för att köpa Pad Thai. Ofattbart att vi levde i det stekoset konstant under ca ett års tid.

Bees', stuck från slutet av 1800-talet rimmar illa med thaitakmålning

Stans godaste Pad Thai?

Får maten och går ut till min sovande älskling. Sätter nyckeln i tändningen och minns med en rysning parkeringshelvetet i våra älskade gamla kvarter. Att leta uppåt en timme var inte helt ovanligt, 20 minuter standard. Att ställa sig på en plats där parkeringsförbud trädde i kraft klockan 7 morgonen efter var lyx.


Kungsholmsgatan 40, byggt 1898. Räkna tre våningar upp från den mörka porten, där var vårt sovrumsfönster. De två fönstrena bredvid var vardagsrummet. Köket vette mot mysig innergård.

Stockholms Polishus, vår utsikt under två års tid. Vidrigt fult hus men tryggt och ingen insyn.

Tar den långa vägen hem för att Lovisa ska få sova. Glider Fleminggatan upp till landets värsta korsning enligt teoriboken, Fleminggatan-S:t Eriksgatan. Svänger vänster och kläms mellan blåbussarna 3:an och 4:an. På Drottningholmsvägen tutar en pizzamerca ilsket på oss. Sen är det lugnt hela vägen.

En 3:a blockerar Fleminggatan-S:t Eriksgtan

När vi kommer hem kör vi en extra sväng innan vi svänger in på vår privata parkering. För ett år sen hade jag aldrig trott att jag skulle säga det men fasiken vad skönt det är att komma hem hit.

Vem kissade i badet?


Jag tappade plötsligt badlusten...