måndag 31 augusti 2009

Intelligens kommer från mig

ILOSV, oklart dock om I och L var en lyckträff

Lovisa har börjat visa ett stort intresse för bokstäver. Insåg tidigare idag att vi kanske ska börja öva lite men så märkte jag att det inte behövs. Hon har lärt sig helt själv! Jag vet att man blir blind över hur bra ens egna barn är men ärligt talat - är inte det här väldigt intelligent? Snart stavar hon obehindrat till autodidakt också, det är ju det hon är.

Hennes uppenbarligen höga intelligens är inte förvånande, hon är ju min dotter. Ödmjukhet är inte vår pryl.

Har jag svinis?

Jag börjar lura på om det inte vore rätt jävla åt mig om jag fick svinis med tanke på att jag har raljerat lite över haussen kring den. Ordet svinis har Schulman myntat men det lär ju inte slå igenom förrän ungefär nu, när det har stått på min blogg.

Bra mår jag inte iallafall. Himla mäklarassistentbajsbracka. Allt ont kan komma från honom.

Livets förgänglighet på en tidningssida

Läser dödsannonserna i gårdagens tidning och ser att en ytlig bekants pappa har dött. Påminns om livets förgänglighet och vet inte om jag ska beklaga eller låta bli att störa. En annan dödsruna avslutas med att änkan skriver "Tack Sven för 65 fina år". Jag reagerar för jag har inte sett den varianten förut. Funderar över om det var lite väl krasst eller bara fint. Tror inte att jag skulle kunna vara så saklig om det var min man som hade dött.

Skulle inte tro det...

Mäklarbracka med gammalt bajs på

Jag har ont i halsen. Är säker på att mäklarassistentbrackan på husvisningen vi var på igår är den skyldige. Han skulle absolut ta alla i hand nämligen. Jag ville egentligen inte men kom som vanligt inte på nån bra ursäkt att låta bli. Det känns så oartigt att bara vägra.

Sjukt onödigt att ta folk i hand som man inte har eller ska ha någon relation till. Tänk den där gubben. Vi kom i slutet av visningen och det hade varit mycket folk. Fatta vad många sorters förkylningsbakterier, bajs och gammal sperma han hade på händerna.

Kanske ska vara glad över att det bara är lite halsont.

söndag 30 augusti 2009

Storkäftad sopspion

Ibland undrar jag varför jag säger vissa saker. Som på styrelsemötet i bostadsrättsföreningen i veckan. Jag sa att jag kollar påsarna i soptunnan för att se var grannarna handlar mat. Jag menar, även om det hade varit sant så är det ju en ganska onödig sak att säga.

222:ans freakshow

Vår bil pajade idag. Vi hade varit på porslinets dag i Gustavsberg tillsammans med Stockholms alla pensionärer. På väg hem så la bilen helt sonika av på motorvägspåfarten. Ungefär samtidigt började köerna, alla skulle hem från landet. 9 av 10 som sniglade sig förbi oss glodde som om de aldrig hade sett en stillastående bil förut. Jag blev irriterad och valde mellan att peka finger till alla eller sätta upp en skylt om att de skulle köpa en tv. Kalle tyckte att jag var barnslig och vinkade glatt till alla idioter.

Tur i oturen var att svärfar ryckte ut snabbare än brandkåren och bogserade hem oss. Jag som hade sett timmar av vägrensväntan på bärgningsbil och astronomiska kostnader för densamma fick tårar i ögonen när jag såg honom dyka upp. Världsklass.

Så om du åkte 222:an in mot stan och passerade Gustavsbergspåfarten vid 15-tiden idag - det var vi som stod för underhållningen.

Premiär på ICA Maxi Lindhagen

Igår premiärhandlade vi på ICA Maxi i Lindhagen. Helt ok butik och väldigt skönt med en stormarknad i innerstan. Det sjukaste var att garaget var parfymerat. Slår de svindyra, snygga garagen i Cannes med hästlängder för vanlig, skitig garagelukt är faktiskt ingen hit.

Några andra skumma grejer vi stötte på:

Kallingar för elakingar?


Vem fan är Caroline?

lördag 29 augusti 2009

Serieledning och vädjan till Wesström

När jag ändå har fått bloggarslet ur så kan jag ju inte låta bli att glädjas åt en återtagen serieledning. Ryktena om Óbolos eventuella klubbyte lägger dock rejäl sordin på stämningen*. Fan Wesström, det är inte smart. Säljer ni Iván så säljer ni nog guldet.

Är pengarna viktigare än de sportsliga framgångarna? Kan det inte vara vettigt att tänka längre än vad näsan räcker? Ett SM-guld och CL-kval betalar sig kanske bättre än en försäljning av Óbolo, både ekonomiskt och idrottsmässigt. Ett gruppspel i CL gör det definitivt och vi har ju lärt oss av misstagen efter succén 1999. Hoppas att Wesström tar sitt förnuft till fånga. Av hans uttalanden att döma så verkar det tyvärr föga troligt.

På måndag publicerar jag Tove + Obolobilden igen, för sista gången det lovar jag. Frågan är om jag gör det i sorg eller i triumf?

* Jag kan samtidigt inte låta bli att undra varför han skulle säljas precis innan Transferfönstret stänger? Borde han inte redan ha gått?

Månadens bloggare, that's me

Egentligen har jag bloggtorka och hade under ett svagt ögonblick tänkt låta bli att blogga idag. Det gick bra tills en kommentar uppmärksammade mig på att jag blev månadens bloggare hos MorsanMia. Det var jag värd om jag får säga det själv. Tack till Mia och såklart till de smörisar som röstade!

fredag 28 augusti 2009

Vältorkade


Jag har gjort värsta badrumsinnovationen. Jag har nämligen tagit ner blomslangarna som har hängt på tork sedan juli 2008. De var torra nu tyckte jag. Ett problem uppstår dock, var ska jag göra ev dem? Det får bli torktumlaren.

Lovisa ritar av mig



Kolla! Jag är så stolt att jag nästan spricker. Lovisa har helt på eget initiativ ritat av mig med lillebror i magen. Det enda som är lite konstigt är att jag har ögonen ungefär i brösthöjd men såna petitesser bryr vi oss inte om.

Garanterat sprutfri

Jag sitter och funderar på det här med svininfluensan. I mina ögon är rädslan överdriven och jag tycker att regeringen slösar skattepengar genom att satsa på massvaccinering. Jag läser att jag tillhör riskgruppen inte bara för att jag är gravid utan också för att jag tillhör den åldersgruppen som blir mest sjuk och som är minst benägen att vaccinera sig. Jag är dessutom oansvarig om jag inte gör det. Jag är i det närmaste skyldig alla spädbarn och äggallergiker att ta de där sprutorna. Hemska jag.

I Danmark har ju regeringen valt en helt annan linje och inte köpt vaccin till alla. Danska äggallergiker kommer gå en hård höst till mötes.

Tänker du vaccinera dig?

Klipp och klistra med Skarsgård

Bild från AB

Alexander Skarsgård har gjort ett bluffutvik. Han tog helt enkelt sitt huvud och klistrade på en mer välpumpad kropp. Det syns ganska tydligt tycker jag. Han kunde lika gärna ha gått ut med klipp och klistratricket direkt.

Ordverifieringshybris

Jag har skrivit om det här nån gång för länge sen men gör det igen. Alla ni som kör med den där ordverifieringen på era bloggar - har ni hybris? Vilka tror ni att ni är? Tror ni att ni är så poppis att det kommer ösa i spamkommentarer om ni tar bort den? Har ni ens provat att vara utan?

Häromdagen hade jag 600 besökare och fick trots det noll spamkommentarer. Jag har aldrig haft ordverifiering på den här bloggen och jag tror att jag har fått en eller möjligen två spammisar på snart tre år.

Jag tycker som sagt att ni har hybris. Glubgkxvkx på er!

torsdag 27 augusti 2009

Magbild vecka 32

Förutom att magen ju växer åt andra hållet den här gången så tycker jag inte att det är någon större skillnad faktiskt.

Lillebror i vecka 32+1 090827


Lovisa i vecka 32+0, 060209

Kryptisk Försäkringskassa

Som sagt - så lite kontakt med myndigheter som möjligt. De kan ju inte ens skriva.

Alla har ju bröstvårtor

Varför är det så pinsamt att möta den nya grannen i ett par mjukisbyxor med gällivarehäng och en genomskinlig, urtvättad sovtröja? Alla har ju bröstvårtor innerst inne.

Dega vs. träna, 1-0

Jag är rädd. Rädd att jag har tappat stinget. Sen några dagar tillbaka vill jag bara dega. Jag har inte ont någonstans eller så men jag har ingen som helst lust att träna. Idag är tredje dagen jag ställer in simningen och Friskiskortet dammar i träningsväskan. Fuck. Jag som skulle hålla på till minst vecka 36. Gick in i vecka 33 igår så det är en bit kvar.

Säger nu inte att jag har gett upp, inte alls. Jag får väl fortsätta träna och dega däremellan I guess.

Kram, puss, klet

Jag har det rätt snärjigt med att hålla ordning på vem jag ska skriva vad till som avslutning på mail/sms/facebookmeddelanden etc. Det stora flertalet ska ha kram. Några ska ha puss. Vissa ska ha både puss och kram. Några enstaka får aldrig nåt, de är enklast. Fenomenet lever även i bloggvärlden. Bloggkommentarer avslutas sällan med något annat än en punkt men även här har det smugit sig in vissa som ska ha kram trots allt.

Det är inte så konstigt att jag ibland delar ut pussar till fel personer. Funderar faktiskt på att rationalisera och skriva samma till alla. Men vad?

onsdag 26 augusti 2009

Min dag i bilder, onsdag

Ett par bilder från min dag som egentligen innehöll aningen mer:

Hittade bara Lovisas paraply i morse så jag har tillbringat dagen med den här killen

Kvällen tillbringades på restaurang Kungsholmen, gott som alltid. Kan varmt rekommendera den vietnamesiska biffsalladen, bland det godaste jag ätit.

Surfitta fick porriga flingor

Det här var det roligaste jag har läst på länge! Hon fick en porr-CD med flingorna istället för en tränings-CD. Hon ser så indignerad ut och tycker att det känns för jävligt. Vilken surfitta! Om jag mot all förmodan skulle ställa upp på en sån artikel skulle jag se galet glad ut och berätta hur härligt det känns.

Ytterligare en kul detalj är att Nestlé ska göra en "jättestor" utredning om pornflakesincidenten.

Tänk vad mycket roligare livet skulle bli om det blev fel oftare. Den där typen av fel alltså. Mer fel åt folket!

Kassa bloggar

Jag kollar olika bloggtopplistor och klickar mig på måfå runt bland de högt placerade bloggarna. De flesta suger. Det övergår mitt förstånd hur de kan ha så många besökare. Finns det nån som kan förklara?

tisdag 25 augusti 2009

Just nu, tisdag kväll

Tisdag kväll, sen augusti 2009. Det skymmer utanför mina nyputsade fönster. Kalle tränar, Lovisa sover. Måsklockan tickar, en buss passerar. Annars tyst. Småtrött och höggravid. Lycklig.

Ruinerad mamma gör fult armband

Gissa vilket som är mitt...

Den lata mamman hade lovat den söta dottern nya pärlor. Mamman orkade inte åka till Panduro utan blev ruinerad på Pärlshopen. Mamman och dottern gjorde halsband. Mamman blev inte alls knäckt när treåringens blev finare än hennes. Hon ser en potentiell framtida inkomskälla.

Alcogelamatörer

Oh no! All alcogel rapporteras vara slut på Apoteket. Tur att man är en person som generellt inte gillar skit. Jag har alltid sånt hemma vare sig det nalkas svininfluensa eller ej.

Löntagarsvin!

Idag får ni lön era jävlar. Tänk då på oss som ingen får. Gör det.

Halvhumbugig spikmatta

Funkar spikmatta?

Det är några som har frågat och jepp, jag får nog säga att den funkar. Nu vet ni det. Föga intressant om du frågar mig men det är det som vanligt ingen som gör.

By the way så tror jag starkt på tankens kraft när det gäller halvhumbugiga saker som t.ex. spikmattor. Jag bestämde mig helt enkelt för att tro på den och kanske är det just därför den funkar.

måndag 24 augusti 2009

En hemfärd som fastnar

Man får verkligen den rätta öststatskänslan av att åka med en tejpad buss.
Dags att maila Chrille igen?

Dubbel glädje?

Nu vill både Karolinska och S:t Göran ha betalt för getingnatten. Jag tillbringade 18 timmar på sjukhus men de vill ha betalt för 48. Som sagt, så lite kontakt med staten (landstinget) som möjligt.

Toaspolmojängsfixering II

Naturlig...

Jag har tröttnat på de billiga från In & Finn, nu ska det vara kvalitet. Tomiks Soft Silk "med en naturlig doft av tvål" har hittat in under kanten. Är det verkligen bara jag som har den här faiblessen? Och vad fan är en naturlig doft av tvål?

Du har plats 251 i kön

Jag ringde nyss till Fösäkringskassan. Min köplats blev 251. Strax innan det hade jag ringt till Telia som meddelade 13 minuters kö och gav mig valet att bli uppringd istället.

Är det konstigt att man föraktar statliga myndigheter? Jag försöker ha så lite med dem att göra som det bara går.

Tuttigt linne

Hittade det här amningslinnet via en annan blogg. Är det på allvar? Man ska kanske ha något över? Annars kan jag lika gärna gå runt helt naken på överkroppen faktiskt.






Bild från mammashop.se

Rätt tänkt Odell

Idag börjar rättegången mot Anna Odell. Det finns tydligen inget som juridiskt kan binda henne vid brott så jag har svårt att förstå varför man åtalar henne. Brottsligt eller ej, Odell var helt rätt ute även om debatten efteråt blev missriktad.

För ett skönare toabesök

Jag vet att jag har sagt det förut men prova att tvätta toasitsen med fönsterputs. Har ni bra kvalitet på ringen så blir den så himla najs att sitta på. Har ni nån billig plastring så kan jag inte hjälpa er.

söndag 23 augusti 2009

Semenya goes Handels



Jag glider omkring i världens nu levande äldsta Handelströja. Den ger lite Semenyavibbar* men är ruggigt skön. Jag antar att det är noll Handelsstudenter som läser men om, jag säger om, alla läsare hade pluggat där så hade ni varit riktigt impade nu.

* Är jag man eller kvinna?

10 minuter!

Jag kan numret till pizzerian utantill. Vad säger det om mig?

Kan du numret till "din" pizzeria?

Bäää vad svettigt

Jag ser en massa barn som har fårskinn i vagnen. Har jag missat nåt med fårskinn? Är det varmt på vintern och kallt på sommaren? Barnen ser ofta svettiga ut så jag tvivlar. Är så sugen på att fråga föräldrarna hur de tänker men har hittills inte vågat.

Slasktratten strikes again

Geggig glassbägare - nej tack

Vad fan är det som får vissa människor att förväxla min cykelkorg med en papperskorg?
Det enda jag kan komma på som vore värre än geggig glassbägare är välfylld hundbajspåse.

Knulla högt så ni överröstar dem

Exakt när är det man bör gå och lägga sig? När man börjar skriva dumma kommentarer till folk på Familjeliv? Jag läste precis en tråd där en tjej var lack på sina högljudda grannar. Andra tipsade om att ringa störningsjouren (ja, alla på FL bor i hyresrätt). Mitt svar, and I quote:

"Knulla högt så ni överröstar dem."

Käckt, redigt och bra. Jag i ett nötskal.

Gonatt.

lördag 22 augusti 2009

Vilket Jähkla ligg

Vi såg precis en film. Okej so far. Lennart Jähkel var med. Fortfarande okej. Lennart Jähkel hade sex i filmen. Kräks.

Årets allsvenska debut

Känslan efter 1-0

Solen steg verkligen över Råsunda idag men det hjälpte inte. Ett egentligen rättvist 1-1 mot Kalmar kändes som en förlust efter att vi haft ledningen i 57 minuter. Både Obolo och Mutumba fick utgå pga skador vilket inte var några humörhöjare även om det väl inte var några allvarligare blessyrer.

Henrik Rydström i Kalmar är en äcklig jävel men hans shorts gav ett par glada skratt. De såg ut att vara lånade från barnsektionen och för att få dem riktigt korta och tighta hade kaptenen pillat in dem i kallingarna.

Vid ett par tillfällen puffade speakern för den officiella AIK-bloggen, Blackbeat. Jag tycker att det är pinsamt. Visst har de ibland bra infallsvinklar och de är bra på att sätta rubriker. Tyvärr är de kassa på att uppdatera och språkkunskaperna hos flera av skribenterna håller knappt mellanstadienivå. Har hört många som tycker att bloggen inte lever upp till epitetet officiell AIK-blogg och jag kan tyvärr bara hålla med. Här är däremot en välskriven AIK-blogg.


Känslan efter 1-1

Vinner AIK idag blir det guld

Idag har jag allsvensk premiär. Känns som om vädret kunde ha fått vara bättre men jag ska trots allt vara tacksam att pappa låter mig följa med. Jag är ju gravid och då är man som bekant att jämställa med en porslinsfigur modell skitömtålig.

I normalfallet skulle jag ha varit skeptisk idag. Vi har ett par nyckelspelare avstängda, Kalmar är ett topplag - regerande mästare och allt. Min nyvunna AIK-optimism tar dock överhanden. Vinner vi idag och får behålla Obolo, då blir det guld i år.

Grisigt av regeringen

Fredrik, Maud, Jan och Göran?

Jag är så less på den här svininfluensan. Visst verkar den ha en del otrevliga bieffekter men i mångt och mycket verkar den inte värre än en vanlig influensa. Mest arg är jag på regeringen som pröjsar vaccin till alla. Det är så befängt att jag inte hittar ord, de skattepengarna behövs till så mycket annat.

Vad tusan ska man rösta på nästa gång? Rött skulle aldrig falla mig in och jag vill göra allt för att inte myglarmona ska ta makten i det här landet så egentligen är väl inte blankt ett alternativ heller.

Vem mördade Olof Palme?

Den här typen av frågor har börjat poppa upp i Lovisas huvud. Ok so far men det blir jobbigt när vi tvingas svara. Hittills har vi klarat oss ganska bra men vi bävar båda för frågan om hur lillebror kom in magen.

Vi har också insett att det är dags att börja bete sig som folk hemma. Annars går hon och berättar en massa konstigheter (som inte stämmer) på dagis. Minns att jag berättade för skidläraren att mamma hade grytlappar i rumpan. Det hade hon för att det var minus 30 grader och hon ville kunna sitta i stolliften. Det lät alltså värre än det var även om det är rätt konstigt att ha grytlappar i långkallingarna.

Tåghistorien tar ändå priset.

Den ofrivillige nykteristen

Jag har på fullaste allvar börjat fundera på att bli nykterist. Fundera alltså. Det kommer aldrig att hända.

fredag 21 augusti 2009

Det är nåt fel på män

Det har jag ju alltid sagt!

Tvåbarnschocken som uteblev

Det dillas om tvåbarnschock, att det är så jobbigt att ha två barn. Det kan jag inte alls hålla med om, det är ju jättelätt. Visserligen provade vi bara i fyra timmar och killen vi passade är Stockholms snällaste. Lovisa har dessutom varit en liten drömmänniska de senaste dagarna vilket inte gjorde det hela svårare.

Max två Noblesse före maten

Idag var jag och hälsade på mormor på hemmet. Det är sällan uppmuntrande. Idag ställdes jag inför nya svårigheter, mormor ville ha choklad. Innan lunch. Jag tänkte att hon är ju inte bara vuxen, hon sjunger på sista versen och då kan man väl få skippa trista regler av typen "inget godis före maten". Hon fick en Noblesse. Hon fick en till. När hon krävde Noblesse nummer tre sa jag bestämt nej. Då tyckte hon att jag skulle gå och så blev det.

Porrbrunn

Vågar inte gå på den, man vill ju inte ha en porrig snut på halsen. Eller?

Jag är väldigt barnslig. Kan inte låta bli att gå på K-brunnar och undvika A-diton. Igår utanför Polishuset sprang jag på två P-brunnar. Vad står P för? Pussbrunn? Polisbrunn? Porrbrunn? Är det fullt av porrande poliser där nere? Står det för något helt annat?

Är det någon som vet?

Victoria Beckham har anorexi



No shit Sherlock!

Jag är en lågkulturell loser

Årets sommarpratare

Skönt att det där sommarpratardravlandet är slut. Varje sommar känner jag mig som en andra klassens medborgare bara för att jag inte lyssnar på det. Alla pratar om det, folk skickar tips och länkar till höger och vänster och piper om att man måste lyssna på Morgan Alling.

Jag har försökt dölja denna brist i min annars så perfekta person men det går inte längre. Jag erkänner, jag är en lågkulturell loser som saknar Svenska Favoriter i radion.

Bild från sr.se

torsdag 20 augusti 2009

Nötcremeskandal

Har precis tröstätit två nötcreme som jag köpte tidigare idag. Till min fasa så var båda påsarna öppna. Oroade mig initialt över min dyra handväska men nu inser jag att jag kan ha blivit förgiftad.
Kunde lika gärna ha sugit i mig den desinficerande våtservetten som jag i ett hungrigt ögonblick förväxlade med nötcremen.

Inga bilder på varken våtservett eller tomma nötcremepåsar. Hoppas på fler inlägg med eller utan bilder i framtiden men jag kan lika gärna vara död imorgon. Frosseri - en dödssynd.

Jag kvävs!

Jag får inte över bilder från mobilen till bloggen. Jag som skulle visa hur nice jag hade det på snutbadet idag.

Typiskt att inlägget klockas på 22.13. Tretton. Skit. Jag kvävs, jag kvävs!

Martin mosar Cissi

Snart drar tv-hösten igång. Skönt med lite finkultur som Robinson, Ensam mamma söker, Paradise Hotel och Let's Dance. Mer om det snart. Så länge kan jag meddela att Cissi och Martin gått skilda vägar. Hon var väl less på att bli mosad i vertikalläget.

Vote for me!

Glöm inte att rösta på mig hos MorsanMia. Kom ihåg att jag i ett svagt ögonblick utlovade nån form av belöning. Orkar jag inte baka får det bli varsinn briljant bara, diamanter är så trist.

Familjens slasktratt

Hoppsan, en käck IKEA-lampa från 90-talet hade visst smitit ner...

Mina föräldrar har alltid gett mig mycket. Alltid massor av kärlek vilket ju är kanon. Alltid mycket uppmärksamhet vilket har gjort mig till den narcissist jag är, också kanon. Sen har jag fått mycket annat också, fina semestrar, lagom med prylar, ofantliga mängder tidningsartiklar de tycker att jag ska läsa och så vidare.

På senare år har framförallt min pappa utnämnt mig till slasktratt. Om han ska lämna av något som jag vill ha så tar han alltid med minst en, gärna flera saker som jag inte vill ha. Jag vet inte om han gör det här i all välmening eller som ett alternativ till soptippen.

Det luktar hamster

Igår kväll åt jag gott på Grodan medan Kalle och Lovisa tydligen åt lax här hemma. Vet inte vad de hade gjort med den för när jag kom hem luktade det hamster i hela lägenheten och det gör det fortfarande.

1. Hoppas att det verkligen var lax de åt
2. Hamster måste vara en av de onödigaste produkterna som finns

Two months to go

Och idag fyller jag 29 år och en månad. Vilken dag va!?

onsdag 19 augusti 2009

Vår nya soffa...



Vår soffa börjar sunka till sig men att hitta en ny lika stor och mysig har känts omöjligt. Tills idag. Idag blev det omöjligt först när jag såg prislappen.

Åh, ett par tantbröst!



Jag hör till dem som inte bryr mig om folk tar på min mage men jag skrattar gott åt den här ändå. Den och fler gravidserier hittar du här.

Nån annans kiss?

När jag reste mig från bussätet nyss så var jag blöt i häcken. Totalångest. Ett luktprov gav inget annat än svag tvättmedelsdoft. Hoppas att jag bara hade ymnig rumpsvett.

Lär känna nya sidor av din partner

När Lovisa föddes fick jag se en ny sida av Kalle. Bebissmajlet. Looken han har när han pratar med bebisar. Jag tycker smajlet är lite läskigt. Om det verkligen är så eller om det är för att jag hade känt honom i 19 år och trodde mig känna alla sidor vet jag inte.

På fredag ska vi låna en liten kille och prova på livet som tvåbarnsföräldrar. It better be good!

tisdag 18 augusti 2009

Ge mig gamla brön

Det är jobbigt att bli sugen på saker mitt i natten. Det är ännu jobbigare att bli sugen på saker som inte finns. Jag är väldigt ofta sugen på gamla Dalaröbageriets bröd. Just nu på pain richen men vanligtvis är det formfranskan som drar. Sånt bröd finns inte någonstans nu.

Storyn om bageriet är sorglig. Familjen Schulz drev det i omodern regi till nån gång i slutet av 90-talet. En ny ägare tog vid och hoppsan så brann hela rasket ner. Försäkringsbedrägeri viskades det på byn. Om den ägaren sedan byggde nytt eller om det är en tredje vet jag inte tyvärr. Nu är det kasst iallafall. Societetstanterna som Dalarö kryllar av fast det inte är 1800-tal kuttrar ikapp med alla nyrika brackor. Jag ser inte charmen i att köpa kanelbullar som smakar som alla andra fast med mer smör för hutlösa priser.

Allt är dyrt på Dalarö men frukt- och grönsaksaffären som drivs av Östermalmshallen har åtminstone bra saker. Likadant med fiskaffären som dessutom är chosefri och ocharmig.

Nej, Amelia* och Tarras kan förtjusas vidare. Jag köper mitt bröd hos Norbergs Livs. Även kallad Snorberg. Fast det hjälper inte ursprungsproblemet. Klockan närmar sig midnatt och jag är sugen på bröd som inte funnits på tio år.

* Amelia kuttrade om detta i en av sina "ledare" i M-Magasin tidigare i somras. Ja, jag läser den. Nej, jag är inte i klimakteriet men jag kan allt om det tack vare M.

Det blir ett hårt jobb



Det här är så signifikant för byggjobbare. En jobbar, fyra kollar på. Kan nån snäll typ förklara varför?

Jag gör en AIK-pudel typ


AIK har slutat bra flera år men det är gulden vi minns, hög tid i år

Jag måste få förklara mig. När jag går igenom morgonens medieskörd så tycker absolut ingen mer än jag att serieldningen betyder något. Stahre tycker inte det, AIK-bloggare tycker inte det och troligen inte de tyraditionella medierna heller. När jag för en gångs skull är optimist gällande AIK tycks alla andra ha förvandlats till realister. Eller pessimister.

Det som enligt mig talar emot AIK är att jag tycker att de har sett för bleka ut för att bli de som får lyfta bucklan. Det som talar för att att de vinner, även mot de andra topplagen.

På lördag återfinns jag förhoppningsvis på Råsunda. Vinner vi mot Kalmar kommer jag tro på det här på riktigt. Då kan alla andra säga vad fasiken de vill.

Jag badar i sprit

Jag orkar verkligen inte duscha men jag skulle behöva. Kan man rulla sig i alcogel?

måndag 17 augusti 2009

Stolta AIK i serieledning!

Ibland överträffar verkligheten drömmen

Jag kanske ska sluta med mina domedagsprofetior. Det kanske, kanske ändå kan gå det här. Nu låter jag väl helt banal eller väldigt gravid men tanken på SM-guld 2009 ger mig tårar i ögonen.

Grattis till serieledningen Gnaget!

Charmerande Ellos


Ellos är ett märkligt företag. Jag gjorde misstaget att beställa ett par mammajeans därifrån och nu bombar de mig med reklam. Jag skulle nästan betala för att slippa ha tallrikarna på bilden hemma. Eller slippa åka på "kör-själv-semester" till "charmerande Norrköping". Norrköping känns ungefär lika spännande som Ellos.

Jeansen? De åkte tillbaka med vändande post.

Gravid spikmatta

Lovisa rekommenderade prinsesskrona till spikmattan

På grund av diverse krämpor som medlemmarna i den här familjen har (främst Kalle) så har jag nu köpt en spikmatta. Billigaste billiga, 299 pix på Eden. Döm om min besvikelse när jag kommer hem och läser att den inte ska användas av gravida. Efter lite research så har jag kommit fram till att det är helt okej, speciellt om man undviker den i första trimestern.

Gravidmässigt i övrigt så sover jag skitdåligt, vände på dygnet på sjukhuset och sen dess har det varit kaos. Annars mår jag som vanligt, tränade igår och häpnar alltid över hur jag känner mig som lättast och smidigast på träningsgolvet. Märkligt.

Var hos barnmorskan idag, alla värden och mått var bra och den rasande viktökningen rivieraresan resulterade i har avstannat. Plus 6 kg, snart i vecka 32. Om det fortsätter i samma takt så klarar jag mitt mål, 10 kg. Kanske ökar snabbare mot slutet men mer än de 12 kg jag la på mig när jag väntade L borde det inte bli.

Städ- och förvaringstips

Istället för ludd

Härmed tänkte jag dela med mig av mina bästa städ- och förvaringstips.

Tvättmaskinen: utrymme för sådant som panikstädas undan innan man får gäster.

Torktumlaren: mer permanent förvaringsplats för schampon man inte gillar, såna där löddermojänger i spets man aldrig använder och annat man helst vill glömma att man har.

En skinka i plånboken

Extrapris på Daglivs

Plånboksförpackning verkar dumt till skinka. Det blir så många fack att leta efter en skiva i. Och vilka små skivor det måste vara, speciellt de som ligger i myntfacket.

Casinotips

Nu har jag ett tips av en för mig lite udda karaktär - jag tycker att ni alla ska börja spela online casino. Dela sen eventuella vinster med mig, ok!?

söndag 16 augusti 2009

9,58 tar jag lätt

På 60 meter.

En beundrad rusch efter bussen häromdagen gjorde mig nyfiken på hur fort jag springer 60 meter som höggravid. Funderar på att åka upp till Stadshagen och testa. Psyket ligger mittöver - risken är bara att nån syr in mig där.

Adda inga tjuvar!

Note to self: se till att inte adda några inbrottstjuvar på Fejan.

Krävde inget Gevalia

Inte deras sötaste ögonblick

Ikväll fick vi oväntat besök av en kompis till Lovisa, bingo! Dels så satt jag och klurade på hur jag skulle kunna få henne trött och det hjälpte kompisen till med. Dels så blev jag skiträdd när det knackade på dörren för det lät som en väldigt läskig person som inte kunde knacka ordentligt. Skönt att det bara visade sig vara en väldigt liten person som inte kunde knacka ordentligt. Två bra saker i ett med andra ord.

Det tog två minuter men det var det värt!

Inte direkt


Nej, bara en svettig, felparkerad, höggravid småbarnsmorsa

Skrynklare eller vikare?

Jag begär inga svar i kommentarsfältet och jag vet inte om jag tänker avslöja vad jag själv är men jag ska fixa en omröstning. Det behövs statistiskt välgrundade data när det gäller den här typen av viktiga frågor. Jag tar på mig det, inga problem.

lördag 15 augusti 2009

Ta en sil!

Kommer hon att ärva tommasilförmågan?

Jag är ingen pedant precis. En av de onödigaste saker jag vet är att skölja porslinet innan det ställs i diskmaskinen. När folk hör att jag inte sköljer så tror de alltid att jag tömmer silen superofta. Sanningen är att jag kollar den nån gång i halvåret och den brukar vara i princip tom.

Hur hänger det här ihop? Det har varit likadant överallt där jag har bott. Skulle jag ha råkat stöta på fyra självtömmande silar? Eller är det en övernaturlig förmåga jag har? En del är synska, andra får aldrig matrester i silen. Så kan det vara.

Hur gör du? Sköljer du eller ej? Hur har du det med silen?

Vad gör singel-Emil på en föräldrasite?

Jag surfar vidare och inser att i sin iver att numera släppa fram även män på familjesiterna har alltombarn låtit barnlösa singel-Emil, 25 bast tala ut om det här med förlossningar. Nu råkar jag hålla med honom men ändå - vad tusan har han där att göra? Snacka om att försöka krysta fram nån sorts jämställdhet men missa målet.

fredag 14 augusti 2009

Jag är en kycklingfilé



Tove är inget vanligt namn. Därför känns det extra hårt att när man äntligen får något uppkallat efter sig så är det den sunkigaste kycklingfilén i stan.

SL's styrelseordförande hears me

SL's styrelseordförande har svarat på mitt mail om de hopplösa bussarna. Bättre sent än aldrig säger man ju. Är jag naiv om jag tycker att det känns aningen, aningen lovande?

"Hej Tove och tack för ditt mail. Jag ber om ursäkt för att mitt svar har dröjt.

Den absolut viktigaste frågan för mig som styrelseordförande i SL är att förbättra kollektivtrafikens punktlighet. SL:s resenärer ska alltid kunna lita på att bussar och tåg går enligt tidtabell. På tre år har Alliansen i landstinget satsat nästan tre miljarder extra på SL för att slå vakt om, bygga ut och förbättra kollektivtrafiken i hela vårt län.

Vi börjar nu se resultatet av våra satsningar, SL slår rekord i både punktlighet och antalet nöjda resenärer. Våra satsningar har också inneburit att turtätheten har förbättras på många håll i kollektivtrafiken, men det finns också som du påpekar i ditt mail mycket kvar att göra.

Så länge vi har bussar som blir försenade, ställs in eller håller undermålig kvalitet så har SL misslyckats med sitt uppdrag. Min ambition är därför självklart att den positiva utvecklingen ska fortsätta och att busslinjen ska kunna förbättras ytterligare. Jag kommer självklart att ta med mig ditt mail och dina synpunkter i vårt kommande arbete.

Återigen, tack för ditt mail.

Bästa hälsningar,

Christer G Wennerholm
Trafiklandstingsråd"

Kul kuk

Jag är trött på min T9-ordlista. Den är dement och selektiv. Den glömmer viktiga ord som till exempel "blogg" och "Roppongi" men när jag vill skriva "äta" så föreslår den i första hand "BVC" och när jag vill skriva "kul" så blir det "kuk". Sånt kommer den minsann ihåg.

torsdag 13 augusti 2009

Cykla och älska, cykla och älska


Idag var det äntligen premiär. Jag och barncykeln återförenades i ljuva PM-10 ångor och djupa flås. Först tyckte jag att hjulen hade vuxit till sig men sen kollade jag och de var fortfarande 26 tum. Sadeln var rätt hård men den kändes som bomull mot min stjärt i jämförelse med släparens dito.

Ser du ut som en möglig salami?

Är inte det här ganska självklart? Ser man skitrisig ut så mår man nog inte toppen på insidan heller. Egentligen. Fan vad alla kör med egentligen. Är det nåt nytt modeord som jag har missat egentligen?

En adress man får komplimanger för

Det är viktigt det här med var man bor, att gatunamnet låter trevligt alltså. Jag har bott på fyra adresser, två trevliga, en otrevlig och så den där vi bor nu. Ett adress man får komplimanger för. Då fattar ni hur trevlig den låter trots att jag inte säger mer än så.

Sen vill man självklart inte bo på nån bokstav. Typ Pruttvägen 72B. Det är okej i stan men inte om man bor i villa, då låter det rätt olyxigt.

Mu på Mooncake

J & K är bara söta

Jag hade en sån skitdag igår. Har gått genom den här graviditeten med ett leende på läpparna och den lilla ilska jag då och då känner brukar rinna av mig fortare än jag hinner säga morr. Jag är som en snäll kossa när jag är gravid, både i humör och form. Igår käkade jag en trevlig lunch med min kusin 2B och sen var allt piss. Tills jag träffade bästa tjejerna och käkade en god middag på restaurang Mooncake, ett ställe som för övrigt kan rekommenderas. Tjejerna rekommenderas än mer men dem behåller jag för mig själv.

E och E spexar lite

onsdag 12 augusti 2009

Vad betyder är du go' eller?


Toves frågelåda fortsätter. Den forna besserwiessern sänker garden. På en aftonblaskas hemsida presenteras Sveriges baksidas nya logga. Läsarna kan sen säga vad de tycker om den i en omröstning. Alternativen:

* Görsnygg!
* Den är la okej
* E du go eller?

För mig är alla valen positiva men jag börjar misstänka att go har en helt annan innebörd på baksidan än i resten av riket. Om jag har stavat fel på besserwiesser så rätta mig gärna. Tyska är ytterligare en språklig brist hos mig.

Bild från Resumé

Vad står SMHI för?

Svenska Meteorologi och Hoppsan Institutet eller?

Svenne i köket

Står och gör frukost, trött och arg efter ett för tidigt och oschysst uppvaknande. Plötsligt blir jag sugen på att äga en brödburk och en kaffefilterhållare. Hur tusan ska man tolka det? Åldern I guess.

Jag vet inte ens var man köper sånt men jag gissar på skitbutiker som typ In&Finn. Får kolla upp det.

Min sjukhuskarriär

Någon blev cuttad dessvärre...

Det ser inte ljust ut för mig på sjukhusfronten. Från det att jag föddes till att Lovisa föddes låg jag på sjukhus noll gånger. Sedan dess har det blivit flera besök. Av de senaste åren är det bara 2007 som varit sjukhusfritt. Siktar på ett bra 2010 och 2011 och 2012 och ja, ni kanske kan gissa fortsättningen?

Bilden visar min utsökta käklinje och ett decimeterlångt ärr på min hals. Bildtexten är en rad ur en Latin Kingslåt från 90-talet. Känns bild och bildtext lyckade om man måste förklara båda delarna i en text som verkar bli lika lång som själva inlägget de refererar till? Ska jag söka jobb som bildredaktör?

Och nej - jag har inte 80-talsbögtofs. Det är bara lite hår som hänger ner helt oskyldigt.

tisdag 11 augusti 2009

Sanden blev till guld

Välfyllt, inte välordnat

Den här kvällsliga skafferirejden, vad är det jag tror att den ska ge? Ska linfröna ha transformerats till Dubbelnougat samtidigt som den torkade svampen har blivit icke smältbar marängsviss? Troligt, troligt.

Och ja, vi använder ett avstängt kylskåp som skafferi.

Prinsessan Madeleine gravid



Ja, visst tusan måste prinsessan Madeleine vara gravid. Varför skulle annars två kungliga förlovningar tillkännages med så kort mellanrum? Dels kostar bröllopen en massa pengar och dels ger de en fantastisk PR för hovet och Sverige. Om man tar hänsyn till båda dessa aspekter så måste det vara bättre att sprida ut giftermålen.

Vad tror ni andra, är hon preggo eller ej?

Pessimistisk AIK-realist

Jag har alltid ansett mig vara realist. För varje år som går blir realisten lite mer av en optimist. Men det finns ett område där jag alltid kommer att vara realist på gränsen till pessimist och det är AIK. Jag tar aldrig ut en seger i förskott, hoppas aldrig för mycket och tippar oftast oavgjort som bäst.

Nu har jag tabellen svart på vitt. Jag kan se att AIK ligger trea, en ynka poäng efter ettan. Vi är med i den absoluta toppstriden. Inte fan hjälper det. Ur min mun fullkomligt forsar domedagsprofetiorna: "Vi räcker inte hela vägen, inte i år", "inte utan Obolo", "det blir en tredjeplats", "spelschemat är för tufft". I can go on forever.

Jag ska någon gång lista mina bästa AIK-ögonblick här på bloggen och jag vill gärna få nytillskott av sådana i år. För visst hoppas jag på och drömmer om ett SM-guld. Men inte fan vågar jag tro att det bli realitet.

Jag inser att i ett annat tabelläge så hade den här texten inbjudit till syrliga kommentarer från småbrödrahåll, dvs DIF:are och Bajare men med rådande tabell så välkomnar jag snarare än skyr sådana kommentarer. Gissar dock att det blir som vanligt när jag skriver om AIK, noll kommentarer. Mina läsare delar tyvärr inte min passion.

måndag 10 augusti 2009

Ring Guiness rekordbok!

Vad är kriterierna för att komma med där egentligen? Mitt getingbett är nu 2x3 decimeter stort, kan det vara rekord tro? Måste den där mustaschprydde gubben komma hem till en och göra en djupgående analys av rekordet? I så fall passar jag med tanke på att getingen hade vänligheten att bita mig en centimeter från blygdläppen.

Sjukhushopping

Igår var vi nere vid bryggan. Plötsligt var det något som bet mig på insidan av låret, troligen en geting. Efter en stund började jag må dåligt och gick hem. När jag såg mig själv i spegeln ringde jag hem de andra. Jag hade svullnat upp över hela kroppen och det blev ilfärd till akuten på S:t Göran. Trodde att vi skulle få sitta där och vänta i timmar men de plockade in mig innan jag hann presentera mig.

På akuten fullproppad med adrenalin, ser inte så ut riktigt...

Inte utan min droppställning

Svininfluensaskötaren närmast iförd skyddsmundering

Middag på avdelning 50. Det fanns 12 (!) rätter att välja mellan, alla föga inspirerande

Godnatt då. Trodde jag...

Vid 23-tiden vaknade jag av regelbundna stön. Jag hade fått en medpatient. Jag hörde på stönen att det var en asiatisk tant. Tänkte att hon nog hade bränt sig på misokokaren eller så. Jag låg som bäst och hyllade min egen förmåga att avgöra nationalitet enbart på stön när den första kom. Sammandragningen. Tanten stönade ikapp med en maskin som puttrade (hade hon med sig misokokaren?) medan sammandragningarna kom allt tätare. Ont gjorde de också.

Jag drog mig för att säga till för jag vet att de inte har någon förlossning på S:t Göran och jag hade ingen lust att byta sjukhus mitt i natten. Till slut blev det ohållbart och jag sa till personalen. Fick en spruta Bricanyl och meddelades om förflyttning till KS. Nånstans i den vevan såg jag att misotanten var misstänkt ljushyad och rakögd.

Där rök ambulansoskulden, dock var färden utan blåljus så jag vet inte om det räknas

I ambulansen, fortfarande lite svullen i fejan

Jag propsade på att gå från mitt rum ned till den väntande ambulansen men en av ambulansförarna övertygade mig med argumentet "det här har du betalat skatt för, upp och hoppa". Allt som handlar om skatt biter på mig så jag åkte bår ner.

Väl framme på KS blev det väntan, CTG och hjärtljud, väntan, gynundersökning, ultraljud och mer väntan.

Klockan 4 fick jag ett rum på avdelning C23. Min rumsgranne var allt annat än tyst men allt kändes som ett uppköp i jämförelse med stönkärringen.

Klockan 11 idag lämnade jag bygget. Bye bye, Karro!

Redan nattens undersökningar visade på att allt var ok med bebisen. Sammandragningarna var troligen en reaktion på allt adrenalin de pumpade i mig på akuten. Jag fick ändå stanna kvar för observation, främst pga att man kan få efterreaktioner på kraftiga allergichocker.

Några av de mer pikanta inslagen under det senaste dygnet är att nära mig på akuten låg en svininfluensasmittad typ och på avdelning 50 fanns en MRSA-smittad.

Någon som vill ta en fika med mig de närmsta dagarna?