onsdag 30 september 2009

Det skulle bli jävligt dyrt



Tur att det inte gäller mig. Oavsett bötesbelopp så skulle jag snabbt komma upp i astronomiska summor.

Medelåldern=35

Även om du snart är medelålders

Jag har Googlat lite. Det finns ingen myndighet som bestämmer över medelåldern och alltså inga exakta angivelser om när den börjar. Kanske borde man tillsätta en utredning eller iallafall en liten kommitté? Ska jag ringa Socialstyrelsen och och påpeka den här bristen i det svenska systemet?

En gängse uppfattning verkar vara att den kanske börjar runt 35. Skönt. Men då uppstår en ny fråga - vilket ålderssegment tillhör jag? Unga vuxna tror jag är till typ 24 så det är kört. Jag vet inte varför men mellanungavuxnaochtidigamedelåldern låter lite krångligt.

Ska vi ha barn?

Startskottet, eller resultatet av skottet kanske

Det börjar sjunka in nu att vi ska få en bebis. På riktigt. Att graviditeten ska resultera i ett barn. Mina tankar går mer och mer åt det hållet och jag får mindre och mindre lust att göra andra saker. Samtidigt så är jag så ofokuserad på vad som ska göras. Packa BB-väska, bädda bebissäng, tvätta barnvagn. Jag har inte gjort något av det. Vad är viktigast att ha klart? Vad måste jag ha hemma?

Hjälp mig gärna!

Utsuddad

Sudden slutar. Jahapp. Bara han verkligen gör det och inte kör en Foppa och Henke Larsson variant. Henke är sjukt pinsam tycker jag. Hur många gånger har han inte skorrat fram ett buttert "jag lägger av" för att sen återvända till landslaget för en massa mera cash. Nä, folk som lurslutar är jävligt töntiga!

(Samma sak med bloggare som säger att de ska sluta, får 431 insmickrande kommentarer och vips, det var visst ett lurslut för att boosta egot).

(Kan ingen korrekturläsa den stackars Börje Salmings braskande rubrik? De kanske inte kan svenska på redaktionen heller.)

(Slut parentes.)

Är jag medelålders?

Såg doktor Åsa i natt innan jag somnade. Det skulle handla om träning och blev mest en besvikelse. En av få intressanta saker som framkom är att man som okejvältränad kvinna i medelåldern bör klara 20 armhävningar på knäna. Lätt tänkte jag och undrade hur många en yngre person ska klara. Sen insåg jag det hemska. Jag kanske är medelålders?

tisdag 29 september 2009

Min döda farmors frimärkssamling

Som sagt så ska jag aldrig mer sälja något på Tradera. En ny twist: jag håller på att använda upp min döda farmors frimärkssamling och till Traderagrejerna blir det gamla rabattfrimärken. Detta skriver jag redan i auktionen. Jag tar dessutom mindre betalt än normalt men mer än summan som står på frimärkena. En klockren winwin situation enligt mig.

Nyss läste jag ett mail från en person som opassande nog hette Tove. Hon säger att hon har betalat 10 kronor för frakten men att det endast är frankerat för 6 kronor och att "rätt ska vara rätt". Jag svarade att det känns lustigt men erbjöd mig att sätta in fyra kronor till henne.

Folk är fan inte sanna!

Nu är det klippt

Jag har tydligen päronformat huvud, intressant

Det ser ju inte ut som det är så stor skillnad färgmässigt men det är det. Så det så. Skyller på ljuset och återkommer kanske. Frissan hade även tid att klippa så trots ett par intressanta erbjudanden både här, IRL och på Facebook så avstår jag. Nästa gång!

Vem vill klippa mig?

Adios utväxt

Jag ska till frissan* om en stund men jag ska bara färga. Körde snålvarianten för jag tyckte att jag klippte mig nyligen. Ångrar mig nu. Finns det nån som vill klippa mig? Det är gratis. Jag kan bjuda på vin så blir det mer spännande.

* 80-talsord värt en revival

Dotter önskas - barnrasism?

Läser bloggar, forum och annat om att önska sig ett visst kön på sitt barn eller att vara avundsjuk på dem som har barn av det andra könet. Debatten förs mellan kvinnor och det handlar bara om att vilja ha en dotter*. Jag har även IRL hört fler uttrycka en sådan önskan än önskan om en son. Kan också erkänna att jag väldigt gärna ville ha en dotter, särskilt första gången.

Vill de flesta kvinnor ha döttrar? Varför är det så fult att erkänna om man vill det? Vissa går så långt som att kalla det barnrasism. En önskan betyder ju inte att man är missnöjd med de söner man har eller kommer att få.

* Omvänt så verkar män helst vilja ha söner, man vill kanske ha det man identifierar sig med?

måndag 28 september 2009

Det är mycket nu

Läste precis nyhetsbrev på mailen från PrisXtra Fridhemsplan (ja, jag är hemmafru numera). Man är ju van vid att hänga på låset men det här ser ut att bli en riktigt snärjig vecka:

Må, tis: Pågen och NNP bjuder på bröd med mjukost
Ons: Brämhults bjuder på juice
Tors och fre: Winjas ostkällare bjuder på Dilmos ost
Fre: Santa Maria bjuder på tacopartaj
Fre, lör: Stockholms butikskött bjuder på lammfärsbiffar
Lör: Sjöboden visar hur man delar en krabba
Lör: Godisregn och ansiktsmålning

Man kan ju undra vad jag ska med restaurang Kungsholmen till?

Väntad derbyseger och Idolfjanterier

Jag har nog aldrig blivit såhär lite glad för en derbyseger. Djurgårdarna i min soffa hade aldrig blivit så lite ledsna över en förlust. Det måste ha att göra med att utgången var så väntad. Samtidigt är det såklart härligt med tre poäng och serieledning samt att gädjas åt första halvlek där AIK visade ett fantastiskt spel. Andra halvlek såg jag mest slutet av tack vare trilskande treåring.

Efter matchen loggar jag in på Facebook för att låta alla apor i bekantskapskretsen få min statusrad in their faces sådär oskönt. Inser då att typ halva gänget har något om Idol i sin status. Jag börjar undra om jag mest känner fjortisar? Programmet är skit och det blir lite tjatigt att veva runt det i statusraden kväll efter kväll efter kväll efter kväll efter kväll efter kväll. Efter kväll.

Evighetsnackspärr

Jag mår inte alls bra. Har ont i huvudet, svettas och så har jag nackspärr. Det har jag haft av och till i snart två månader. Känner att det börjar dra ner humöret betänkligt. Vad 17 ska jag göra?

Update tisdag
Nu kan jag inte ens svälja obehindrat. Har tid hos en naprapat i eftermiddag.

Ge mig nappuccino

Bye bye Kenny, vi ses aldrig mer

Seriöst, jag måste ha en sån där kaffemaskin från Nescafé eller Nestlé eller vilka i helskotta det nu är som gör dem. Jag måste ha en sån nu. Jag är värd så mycket bättre än kaffeblask från vår Kenwood. Jag är värd nappuccino!

Roligare ju fler Djurgårdare som gråter

Fick nyss ett sms från Kalle där han undrade om hans lillebror och sambo kunde komma och se derbyt hos oss ikväll. Jag funderade en kort stund på var jag skulle lägga ribban innan jag svarade "bara roligare ju fler Djurgårdare som gråter". Det blir jag och tre apor, undrar hur mycket de tål? Vi pratar bl.a. om en tjej med Djurgårdstatuering i nacken.

Kan tillägga att även om jag skulle vara det minsta nervös inför kvällen så skulle jag aldrig erkänna det. Aldrig.

Melker isn't cooking



Det luktade lika grillat som vanligt när jag passerade restaurang Kungsholmen nyss. Ju närmare man kom desto mer övergick doften i brandguck. Lokalen såg inte så uppbrunnen ut, mer lite småvart och blöt. Jag var inte inne i köket. Saneringspersonalen intog sin lunch på Café Latte mitt över gatan så Melker isn't cooking at the moment iallafall.

söndag 27 september 2009

I fucking made it!


Jag har gjort chokladbollar. Helt själv!

Enligt receptet skulle det ta 15 minuter. Gissa hur lång tid det tog? 9 minuter mina vänner! Det kallar jag husmoderligt. Dessutom gjordes de på ekologiska fiberhavregryn, hemtrevligt så det förslår. Känner mig ändå lite lurad för det skulle bli 15-20 bollar. Det blev 6.

Hjälp en chokladbollssuktande mamma i nöd

Ni som känner mig eller har följt bloggen ett tag vet att jag inte är någon virtuos i köket. Har precis fått den trevliga idén att göra chokladbollar men det finns en hake. Vi har ingen kakao och jag kan inte gå ut för Lovisa sover och Kalle spelar fotboll. Kan man ta O'boy eller är jag helt väck nu? Blir det för mesigt?

Finns det några andra sjukt snabbgjorda kakor annars?

Norrlänningar, se hit!

Finns det inga schyssta lantställen i Norrland? Det låter så simpelt med "stuga". Är alla ställen verkligen stugor eller är ni bara blygsamma?

"Jag ska fara upp ti' slotte'" låter väl okej annars?

Kungsholmen on fire

Lovisa och morfar på Kungsholmen i juni, fler fina bilder här

Kungsholmen är nog min favoritrestaurang för tillfället och på fredag skulle jag ha gått dit med mina kompisar. Nu blir det väl inget tyvärr. Undrar om det är så enkelt att det är en brand i köket eller om det är ett attentat i stil med det mot Grill. Melker har oflyt i vilket fall men det går väl ingen nöd på honom antar jag.

Kalle och Lovisa på Kungsholmen i augusti

lördag 26 september 2009

Min verklighet, september 2009

Ni vill ändå inte se

Vem ska hängas? Stenas? Pryglas? Helt seriöst, hur fan kan kanalcheferna få komma undan med kvällens tv-tablå? Jag kan välja mellan att se diverse repriser på program jag redan sett, se avdankade idrottsstjärnor fjanta omkring på Lidingö, se avdankade kändisar fjanta omkring i djungeln eller den riktiga höjdaren som 5:an står för - amerikanska hemvideos från 1992.

Det är så min verklighet ser ut en lördagkväll i september 2009. Bittert.

Misslyckat gympaförsök, del 3

Idag gjorde vi höstens tredje gympaförsök. Nummer ett och nummer två har misslyckats av olika anledningar. Idag var förutsättningarna bra. Vi åkte inte kollektivt, vi var i tid, Lovisa var glad över att vara tillbaka på vanliga stället. Men något gick fel. Det var inte kul. Vi åkte hem efter en låt. Det mest irriterande är att hon inte kan förklara vad som var fel.

Det näst mest irriterande är att jag får tårar i ögonen så fort jag tänker på det. Hon älskade gympan, den var nog det bästa hon visste. Jag brukade bli varm i hela kroppen av att se hennes lyckliga lilla ansikte skutta omkring i lokalen. Nu får jag tydligen inte se det mer.

11 timmar senare

Dagens frukost

Jag har sovit 11 timmar i natt. Resten av familjen sover fortfarande och jag ligger i soffan med en kopp te. Galet utvilad. Känns helt okej!

fredag 25 september 2009

Lovisa och lillebror

Lovisa är jätteglad över att hon ska få en lillebror och det har hon varit ända sen april när vi berättade för henne. Hon klappar, kramar och pussar magen ofta och hon pratar mycket om lillebror. Hon längtar massor tills han kommer och ibland när hon är ledsen så gråter hon efter honom.

Ibland utbrister hon "oj, lillebror hoppar ut" och så kör han gästspel utanför magen. Hon låtsas att hon har honom i handen och så gör och säger han olika grejer, sen hoppar han igen. Praktiskt.

Jag gissar att lillebrors ankomst kommer föra med sig vissa besvikelser för Lovisas del men jag hoppas och tror att hon kommer att bli nöjd ändå. Att hon kommer bli den bästa storasystern tvekar jag inte en sekund på.

AvdANKAd Robert Gustavsson

Klickade på ett klipp där Robert Gustavsson härmar Anna Anka. Tänkte att det lär vara hur kul som helst men icke. Tror Robert börjar tappa stinget.

Tror förresten att jag har glömt skryta om hur bra jag är på att härma Charlotte Perelli? Gör succé var jag än går. Det är verkligen synd att jag inte kör med videoklipp här på bloggen.

Två flugor på smällen

Nog ser hon ruggigt gravid ut

En kvinna i USA (var annars) har lyckats bli på smällen fast hon redan var det. Det kallar jag effektivt legat!

torsdag 24 september 2009

Veckans bästa tv-kväll kan börja

En del av orgien

Klockan är 20.00. Barnet sover, jag är nyduschad, lägenheten är undanplockad, teet står och drar och jag har ordnat en liten värmeljusorgie lagom till att veckans bästa tv-kväll börjar.

Ibland är livet rätt skönt.

Sex om dan

Undrar hur ofta jag ljuger. Kan inte komma på att jag har ljugit en ynka gång idag. Män ljuger sex gånger om dagen enligt Aftonbladet, kvinnor mer sällan.

När jag väl ljuger så handlar det nog ofta om tid. Vad ljuger du om?

I ♥ sockervadd

Sockervadd kan vara det godaste som finns


Jag fyller år 20/7. Julafton är den 24/12.

Jag är självrenande

Det händer så mycket konstigt i kroppen när man är gravid. Under sommaren t.ex. så växte inte håret på mina ben nämnvärt. Enormt praktiskt och väldigt märkligt för en person som normalt kan kvala in som varulv.

Nu har jag kommit till den självrenande fasen. Håret blir aldrig smutsigt och jag kan låta bli att duscha en dag eller två utan att lukta minsta illa. Deo slutade jag med för längesen och jag har inte haft en enda finne på nio månader. Jag säger det funkar.

Toapappersruljans


Satan vad mycket toapapper det går åt när man är gravid och hemma hela dagarna. Jag spenderar en del tid på att klura på vilket märke som ger mest papper för pengarna. Många butiker redovisar inte volympriset så då står man där och mäter hylsor och jämför bredd.

Toapapper har ett mycket brett användningsområde. Jag använder det till snoriga näsor, ansiktsvatten (vill ju inte slösa på bomullspadsen från Euroshopper) och framförallt till att städa med. En tanke jag har är att börja torka mig med det också.

onsdag 23 september 2009

Toapolisen skyltar

Jo, jag brukar stänga dörren när jag skiter


Jag brukar torka mig också. Men var det inte lite överdrivet att koppla in Polisen?

En strippfylld tv-höst

Vojne, deltagarna i Paradise Hotel strippade och hade sex första kvällen. Vi går en ljus tv-höst till mötes mina vänner.

En badboll utan bröst

Nu har jag slagit rekordet från förra graviditeten men jag har bestämt mig för att köra till the bitter end om det går. Egentligen har lusten försvunnit, nu går jag på ren vilja.

Idag var jag och simmade. Jag har släppt trekantsbehån och kör med sportdito á la brudarna i Robinson. Den gör att jag ser helt bröstlös ut. Tänker att det är lika bra att öva så jag vet hur det kommer kännas när amningen är avslutad.

Inga bröst här...


inga bröst där...tur att jag tog med badbollen iallafall

Gin med en touch av Body Shop

Är med i det där Buzzador men har bara blivit inbjuden till kampanjer som inte passar mig. Typ espressobönor fast vi dricker på fat, ormmat fast vi har dammråttor och inkontinentsskydd fast jag inte kissar på mig. Än.

Nu ska jag göra reklam för en handcreme de inte låter mig testa ens. Det känns ganska konstigt men eftersom jag i mitt tidigare liv (12-årsåldern) samlade på produkter från Body Shop så kunde jag inte annat än att tacka ja.

Here it goes:
Snälla vänner, spring och köp en handkräm full av omsorg! Soft Hands Kind Heart Hand Cream är bra. Ännu bättre - den bidrar ekonomiskt till Stop Sex Trafficking of Children and Young People. Som bonus finns en cause på Facebook med detta namn, den ska du gå med i.

Sen kommer du till himlen och får träffa alla mina gamla tomma Body Shopflaskor som under några tonår tjänade som behållare för ärligt snattad sprit. Häxblandning var aldrig min grej utan jag ville hålla isär sorterna. Problemet var att bismaken från ursprungsinnehållet aldrig förvann. Jag kan inte rekommendera Gin med White Musk smak men vodka med blåhallon är finfint.

tisdag 22 september 2009

Insändarproffset strikes again

Häromdagen satt jag hos mamma och bläddrade i tidningar hon sparat för att de innehöll något intressant*. Hittade en gammal Friskispressen från 2007 och börja läsa insändarsidan. En insändare var så flåshurtig och smörig att jag blev smått illamående. Det värsta var att mot slutet började jag känna igen den...

Jag måste lära mig att alla insändare jag skriver publiceras

* Just den här var sparad pga en golfartikel, inget annat

Tantvarning

Det måste vara tantvarning när man stör sig på att de andra passagerarna på bussen inte tittar på den fina utsikten. Inte för att jag stör mig men ändå.

Kissing in the moonlight


En liten del av tvättberget

Vaknade klockan 4 av att det var blött i sängen. Trodde att mitt vatten hade gått men insåg snabbt att det var en annan person som hade blött ner. Sen sov jag resten av natten ihopkurad vid fotändan medan resten av familjen sov som prinsar och prinsessor i gästrummet.

Där fick jag för att jag skryter om att Lovisa aldrig har kissat i sängen.

måndag 21 september 2009

Rättmätiga serieledare


Mot guldet, så jävla rättvist!

Tove as I knew her

Hon ägnade halva veckorna åt att ränna runt på stan efter sina borttappade prylar. Det var restauranger, caféer och diverse andra platser som skulle finkammas. Hon hade klippkort hos både SL:s hittegods och Polisens dito trots att hennes vänner ofta räddade henne genom att gå bakom och plocka upp.

Sen fick slarvmajan barn och över en natt var bilden den omvända. På kvällens föräldramöte fick jag det svart på vitt. Jag måste vara personalens dröm. Vem ser till att hatthyllan alltid är fri från "skräp"? Vem ser till att lådan med extrakläder alltid är välfylld? Vem märker varenda litet plagg? Vem är den enda föräldern som redan har fyllt i närvarotiderna för vecka 40?

Samma Tove som i första stycket. Jag är själv förbluffad.

Om du sitter på en allmän dator...

Den här killen kan ju inte ha läst de där varningarna om hur man ska göra om man sitter på en allmän dator. Riktigt klantigt och rätt kul!

Nilsson-Karlsson

Bästa dubbelnamnstjejen i Miami Beach jul -08

Fick precis adresslistan på alla barn på Lovisas dagis. Det finns ett barn på hela plejset som har dubbelefternamn. Mitt barn. Vad gör jag mot henne? Jag har dels utsatt henne för mitt efternamn men inte nog med det, hon ska ha två stycken och båda är det bokstaveringsvarning på.

Vi brukar skoja om att hon kunde ha hetat Nilsson-Karlsson för båda namnen finns i våra släkter. Jag vet inte om det hade varit snyggare men nog tusan hade det varit lättare.

Alla andra föräldrar är så löjliga

Har inte alla andra himla töntiga smeknamn på sina barn? Gnutten, busgos och godistjejen är ju däremot coola grejer. Själv kallades jag Grisenfeldt under uppväxten. Det får stå för mina föräldrar.

Vad kallar du ditt barn?

söndag 20 september 2009

För mig hade det blivit jävligt jobbigt

Jotack. Är väldigt glad över att jag låg på om den där bäckenmätningen. Nu var jag ju så ruggigt ung och fräsch när jag födde Lovisa men ändå.

Kärlek är en öm hals

Jag börjar bli öm i halsen. Inte svinis. Inte förkylning. Inte bakfull. Inte hes. Inte utsatt för strypförsök. Nej, det är operation få Lovisa att somna själv som har inletts. Jag har utvecklat en metod för att få henne att fatta att jag är i rummet bredvid. Jag hostar varje gång det bli ny minut. Det är jävligt påfrestande för halsen. Det är kärlek.

Tant Helena låter sexismen flöda

Tant Helena i Ensam mamma är helt otrolig i sin kropps- och rumpfixering, på gränsen till äcklig faktiskt. Vi vänder på situationen. I ett tv-program letar en man efter en ny kvinna. På bästa sändningstid tjatar han ständigt om hur kvinnors rumpor bör vara och han gör även ett klämtest på de deltagande kvinnorna.

Hur fan skulle det mottas i feminismens Sverige?

Flodisar utan självinsikt

Flodis mars 2006

När man pratar med gravida om hur mycket de har gått upp i vikt så svarar de en siffra och lägger inte sällan till "och allt sitter på magen". Det är lika komiskt varje gång för det stämmer aldrig. De står där och ler med sitt månansikte och man får lust att killa dem mellan dubbelhakorna så att de bubblar av skratt åt sitt eget påstående.

Jag sa så själv förra gången. Kvällen då bilden ovan togs så kom min Pariskompis hem och sa att nu hade jag allt blivit rund i ansiktet också. Jag blev putt men visste ju att hon hade fel. Fotot visar annorlunda. Den här gången däremot så kan det inte ha hamnat mycket i ansiktet än. Jag trodde ju det härom veckan men jag hade fel. Det var bara ett jävligt osmickrande kort. (Jag har vittnen på det här.)

Nästa flodis som dillar om att allt sitter på magen ska jag nog kittla.

Bajscitat

"Lycka är att komma in på toaletten, se att en onedspolad bajskorv ligger där och flyter, inse att det är ens egen och tacka bajsguden för att det var man själv som hittade den."

Citat: Okänd

lördag 19 september 2009

Gynekologen säger 10/10

På Gondolen träffade jag 30-åringens far, tillika min öron-näsa-halsläkare tillika gynekolog (dock inte min gynekolog, läkarna får snällt hålla sig till en öppning var). Han frågade när magen sjönk och baserat på svaret meddelade han att lillebror kommer den 10/10. Jag tror på 20/10.

Det enda som är säkert är att det kommer visa sig.

Champagne + Gondolen + Tove = sant

Fiffad, sensationerna syns dock ej: strumpbyxor, kjol och klackar

Jag ska snart dra på 30-årsfest på Gondolen. Har piffat och fiffat och är sjukt sugen på champagne. Om det serveras så tänker jag banne mig dricka lite. En enda gång under den här graviditeten har det slunkit i mig lite alkohol, såklart champagne det med. Om några moralkärringar mot förmodan har blivit insläppta på Gondolen så tänker jag säga att jag dricker champagne varje dag, helt enligt Socialstyrelsens nya riktlinjer för gravida.

Update lite senare; jag fick champagne. Noll moralkärringar.

Ge mig vaccin mot Ankan istället

Är det bara jag som är tokless på den där Ankan? Hon är överallt och kan få personifiera uttrycket tidningsanka. Det är mindre än en vecka sedan första avsnittet sändes och jag såg det inte ens. Ändå har jag Anka upp i halsen. Misstänker en smittspridning och en medierapportering av svinismått. Jag vet inte om jag klarar det.

Kan man få Ankvaccin istället för svinisdito tro?

Annorlunda lördagmorgon

Solen skiner, vi åker kollektivt, vi är i tid. Vi är uppe med tuppen för att gå på den satans familjegympan. Gympan är inställd. Jag förklarar situationen på ett pedagogiskt sätt för min underbara dotter som tar det hela med jämnmod. Som tröst säger jag att vi nog får hela parken för oss själva. Icke. Rålis är fullt. Jag glömde att dagen redan har pågått sisådär fyra timmar för de flesta barnfamiljer.

Allt går bra tills jag kallar Måns Möllers son för flicka. Två gånger. Sen går vi hem.

Morgonsolen öser in över det lekande barnet

Och över den vilande mamman

fredag 18 september 2009

En myslampa och en lyslampa

Lovisas namnskylt på dagis

Lilla gosunge. Vårt hus är inte grönt och du har inte supermycket leksaker men visst har du en myslampa och en lyslampa. Du och pappa bakar visserligen ibland men inte så ofta. Du verkar tycka att grannarna är viktigare än vi och som vanligt så kommer pappa före mamma. Du räknar redan med lillebror i familjen och jag vet att du älskar honom massor trots att ni aldrig har träffats, klart att du ska tvätta honom i huvudet.

Vi älskar dig mest av allt på jorden!

Töntiga skuldkänslor

Såna här tönterier håller jag inte på med. Jag kan faktiskt inte komma på någonting jag har skuldkänslor över. Inte ens över att jag åker på barnbiljett på bussen.

Vad har du skuldkänslor över? (Gissar på noll svar. Det är ju faktiskt fredagsmys.)

Varför rekommenderar Aftonbladet det?

Jag kan inte förstå varför Aftonbladet rekommenderar ett klipp där någon talar ut om att hon såg mordet på Anna Lind. Det känns bara makabert.

Graviditet - ett undantagstillstånd

Tjejen som gav magtröjan ett ansikte

Graviditet är ett undantagstillstånd. Inga normala regler gäller. Okända börjar prata med mig, folk kommenterar min kropp, både kända och okända tar på min mage, det är helt okej att kalla mig tjockis och folk pratar hemorrojder, förstoppning och flytningar som om de pratade väder.

Jag hör till dem som inte störs av allt det där men det är jädrigt märkligt ändå.

Toblerone flyger igen

Mona kan verkligen inte hålla sig på mattan. Hon verkar ha ett tvångsmässigt behov av att använda våra gemensamt förvärvade skattepengar till sitt privata jox, senast flyg till en fest. Det händer igen och igen. Rösta inte fram den här kvinnan till landets statsminister, det kommer gå åt helvete om ni gör det!

Inte lätt att heta nåt annat än Svensson

Inte fan är det lätt att heta nåt annat än Svensson eller Lindberg, det ska ni veta. Jag kunde delar av bokstaveringsalfabetet innan jag lämnade lekis för att jag hade hört mamma bokstavera vårt namn så många gånger. Att som grädde på moset ha ett förnamn som i skrift gärna blir Tore gör inte situationen skönare.

torsdag 17 september 2009

All of me

Har gjort samma miss den här graviditeten som den förra. Har samlat ihop massor av rätt intetsägande magbilder men det finns knappt några där man ser hela mig. Kör nu en fjortisbloggvariant med spegelfoton. Alla gör det så det är ok. Bortse bara från att det verkar som om bilderna är tagna på fyllan.

Dockan bakom är mer vågad och kör helnaket

Jag vågar mig på ett hårutsläpp jag

Här försöker jag le så stelt det bara går om nån undrar

Bajsdusch

Är inte nåt av det äckligaste som finns när man skurar toan och det skvätter en sprinklad dusch från borsten rakt i fejan? Urk. Tror jag måste förfina min toatvättarteknik.

Jag öppnar spritbutik

Kalle undrade varför jag köpt så mycket alsolsprit

Varje dag letar jag efter mina tre försvunna påsar med Plackers. Varje dag letar jag på samma ställen. Varje dag hittar jag dem inte. Varje dag blir jag lika ledsen. Varje dag multiplicerar jag tre med 44 för att förstå vilken ekonomisk förlust som har drabbat mig. Varje dag tänker jag att det verkar som om det står en alsolsprit i varje skåp.

Idag insåg jag att vi har tre alsolsprit. Känns inte det jävligt mysko? Tre alsolsprit, tre försvunna Plackerspåsar. Jag kan ge mig på att de tog en påse var.

onsdag 16 september 2009

Sluta dalta med tjockisarna

Graviditet är en lycklig omständighet som är högst självförvållad och som främst medför övergående bekymmer. De tre sakerna gör att jag tycker att det är helt rätt att Försäkringskassan inte daltar med tjockisarna.

Magbild vecka 35

090916, bebisen i vecka 35+0

060307, Lovisa i vecka 34+5

(Min häck är inte sådär platt, jag har alltid byxor med pansarvaddering bak bara)

Tics eller tvångssyndrom?

Tidigare har det efterfrågats videosnuttar. Det kanske är min grej. Jag tänker mig nåt i den här stilen:


Hittade den hos Catrine

Varför läser du skvaller?

I alla tidningar, från Mama till Aftonbladet rapporteras det om nya kändisbebisar. Det är ju en typ av skvaller och jag tycker att det är så otroligt ointressant. Skvaller om svenska kändisar, företrädesvis sådana som man har någon "relation" till kan ibland vara kul. Utländskt skvaller däremot är kasst.

Varför läser du skvaller? (Gissar på noll svar)

Bra raggat!

Snacka om undersökande journalistik om ingenting under den braskande rubriken "Aftonbladet granskar". Nu ska jag läsa om hur man tolkar bebisgråt i Svenskan istället. Mamma kom förbi med artikeln så jag kör den i pappersform. Det är så skönt med föräldrar som bestämmer vad man ska läsa fast man snart är 30.

Bra sköljmedel


Hellre bra än dåligt - gammalt Kungsholmsordspråk

Mamma Anka sjunger oekonomiskt

Märker att jag inte är som alla andra men det var kanske inget nytt? Jag är varken intresserad av folk som kan sjunga, sådana som inte kan sjunga eller de som är snuskigt rika. Med andra ord, jag följer inte Idol och Svenska Hollywoodfruar. Rätt intellektuell om jag får säga det själv i min omkrets.

(Att schemat istället är späckat av Lyxfällor och ensamma morsor betyder väl inget.)

Fröken Sveriges omkrets


2009 års fröken Sverige vill på insändarsidan i söndagens DN försöka visa att det går att vara både vacker och intellektuell samtidigt. Det tvivlar jag inte en sekund på men det blir ganska roligt när skönhetsmissen använder sig av uttrycket "i min omkrets" när hon syftar på sin omgivning.

Jag visste inte ens att tävlingen fortfarande existerar.

tisdag 15 september 2009

Jag har tagit körkort!!!

Jag körde med fritt svävande huvud på den tiden

Självklart tog jag det på ett soft datum. Tror det var 010302 så det är tioårsjubileum om bara ett drygt år. Hög tid att boka lokal och börja tänka på vilken bård det ska vara på inbjudningskorten alltså.

Jag klarade på andra försöket för det är bara nördar och plugghästar som klarar på första. Minns tydligt att misslyckandet var 010209. Sen grät jag nonstop Kalmar-Stockholm. Till mitt försvar var jag 20 år. Och vi flög.

måndag 14 september 2009

Är Petra Mede lesbisk?

Tur att vi inte är lesbiska för då skulle jag ha mosat henne. Inser att jag har börjat samla på mig vatten. Vattenskalle, svampen, korvläppen - kärt barn...

Eller kanske homosexuell? Inte mig emot, jag bara undrar. Jag såg henne gosa med en tjej på Mälarpaviljongen häromdagen nämligen. Det var himla bra för de tyska bögarnas skull att hon gjorde det. Mälis ska ju vara ett gayställe men förutom Mede och hennes polare var jag och min dito de enda som kunde tas för att vara gay. Det tyska bögparet med regnbågskarta i handen trodde nog snarare att de hade kommit till ett dagcenter för pensionärer.

Nu har det brunnit helt

Blev plötsligt sugen på att åka till Åland. Inte för att kunna sunka på Finlandsfärjan* alltså. Nej, jag fick för mig att jag skulle ströva omkring där i den vackra naturen och andas salt luft. De som känner mig vet att det här är ganska långt ifrån vad jag normalt drömmer om att göra.

Det är uppenbarligen nån sorts sinnesförvirring som har drabbat mig.

* Lägger Finlandsfärjeallergi/fobi till småstads- och campingallergin

Giftas

Har plötsligt blivit sugen på att gifta mig. Inte med vem som helst alltså utan med Kalle. Vi har aldrig tyckt att det har varit viktigt så troligen är det bara någon tillfällig släng.

En gissning är att allt är så bra just nu. Vi är kärare och lyckligare än på länge och det är mysigt att vänta på lillebror. Troligen går giftassuget över när myset har ersatts av vakna nätter, skrik och gegg. Bara en helt vild chansning.

Ärligt korkat


Fattar de inte att den var stulen? Vem tappar bort sin cykel genom att glömma den olåst i ett dike?

söndag 13 september 2009

Pinsam mamma söker



Egentligen är väl inte "Ensam mamma söker" värre i år än tidigare men härligt pinsamt är det.

Den mörka är så torr att de enda jag kan komma på som är torrare är hennes killar. Dessutom har jag inte bara småstadsallergi utan även campingallergi så det riktigt kryper i kroppen när jag ser husvagnsorgien. Den platinablonderade är ändå värre men har högre underhållningsvärde. Hon är 37, ser ut som 47 och verkar mest vara ute efter rumpor, helst tillhörande killar i 20-årsåldern. Madelene är den enda jag har lyckats lära mig namnet på och också den som verkar vettigast. Samtidigt så vet jag inte hur vettig man är om man ställer upp i ett sådant program. Vad kan det ge som man inte kan hitta i ett annat forum? Förutom ett tillfälligt "kändisskap" alltså.

Apropå tv så borde det vara olagligt att sända Notting Hill. Och att sända kasst dubbade deckare.

Bild från tv3.se

Jag är ung!


Det står det i mina byxor men det känns inte riktigt så i kroppen. Konstigt.

Scones som lär bli pannkaka

Jag bakar scones. Det är första gången i mitt liv som jag bakar marbröd ensam. Jag kommer ha hunnit med mycket innan 30 som jag aldrig hade kunnat tänka mig för några år sedan; matbröd, röda vinbärskaka och två barn.

Sen undrar jag varför man ska ha en handduk över degen när den jäser*? Vad gör den där under som är så hemligt?

* Jag hade inget bakpulver men min husliga man trollade fram lite jäst

Update mycket senare
Slarvfelet "marbröd" var nog ett tecken på vad som komma skulle. Sconesen blev så platta att de mer såg ut som pannkaka men märkligt nog så gick de att äta ändå.
Matbrödsbak-Tove, 1-1

lördag 12 september 2009

Bloggfri dag

Jag har en bloggfri dag. Det innebär att idag så bloggar jag inte.

fredag 11 september 2009

Pizzerians bästa kunder

Lika bränd som min hälsa?

På vår lokala pizzeria tidigare ikväll:

Jag: Hej, min sambo har ringt och beställt en pizza
Pizzasnubbe med skön brytning: Den är klar men lite bränd
Jag: Okej, då blir det avdrag på priset
Pmsb: Ja, fem kronor rabatt kan du få
Jag: Äh, vi säger tio
Pmsb: Mmm...bara för att ni är bra du och din man. Ni är ofta här. Ta en klubba till lilla tjejen också!

Shit, vilka losers vi är!

Vad gjorde du 11 september 2001?


Minns du vad du gjorde?

När jag fick höra om 9/11 så var jag på Systembolaget på Gullmarsplan för första och hittills enda gången i mitt liv. En A-lagare berättade för tjejen i kassan om flygplanet som flugit rätt in i skyskrapan och jag trodde att han pratade om en film. Jag gick ut och satte mig i min kompis bil och vi förstod vad det rörde sig om via radion. Min kompis första kommentar: det är den där Bin Laden.

Sen såg vi andra kraschen och alltihopa på TV. Vi satt klistrade och pratade knappt på flera timmar. Vilken surrealistisk dag och vilken tragedi.

Gulddilemmat

AIK vinner allsvenskan i år. Det enda som talar emot oss är ett tufft matchprogram, allt annat talar för oss. I Ellos (läs: Elfsborgs) fall är det snarare tvärtom. Göteborg, Kalmar och Häcken håller inte hela vägen.

För egen del känns det hela ruskigt otajmat. Jag kommer att vara nysnittad när sista matchen spelas och det kan utgöra ett stort hinder för att se matchen live i Göteborg. Mår jag bra så återstår frågan vad jag gör av bebisen. Ska han få se sin första bortamatch endast 12 dagar gammal? Det känns inte klockrent på något sätt, lika lite som det känns klockrent att sitta i en tv-soffa och se AIK vinna SM-guld.

En dos räcker mot svinis

Det vore grymt om det stämmer för jag kommer få det snärjigt att hinna få två doser innan bebisen kommer. Min främsta anledning för att vaccinera mig är att även barnet får ett visst skydd men jag har också börjat köpa solidaritetsprincipen. Lite.

DN AB SvD

Har folk inget bättre för sig?

Fredag morgon, 07.45

Jag är på tidningsförlaget för första gången på länge. Började jobba 8. Det var märkligt att vara ute vid den tiden. Trodde för ett ögonblick att jag var på väg till en fotbollsmatch, så mycket folk var det i tunnelbanan. Vad gör folk ute så tidigt? Varför sover de inte?