lördag 31 oktober 2009

Vem är tjejen i tv-klippet?

Mer från morgonen på Karlberg:

Nils* var där, Stahre var där, Iván var där, Benny, Cecilia och Erik var där. Aftonbladet var där. Men vem fasiken är tjejen med barnvagn som jönsar omkring i tv-klippet under Aftonbladets artikel? Hon syns ju bättre än alla spelarna. Lustigt.

* Han var lätt den yngsta supportern


Kompakt och bra

Iván och jag på samma bild nu igen (jag kramar Cecilia)


600 pers var på plats

Alla bilder: Johan Jakobsson, Facebookgruppen "Det avgörande stödet"

Aningen adrenalinstinn tvåbarnsmorsa

Mot Solna!

Karlberg 091030. Som alltid när det gäller mig var vi i god tid. Tyvärr blev kameran kvar hemma så det fick bli risiga mobilder. Jag har ju träffat eller åtminstone sett merparten av spelarna tidigare men Nisse var verkligen tokbegeistrad där nere i vagnen. Det var ändå kul att se hela gänget samtidigt på så nära håll. Stahre har jag faktiskt inte sett live annat än på håll på Råsunda dessutom. Han var verkligen kompakt.

Hur bra kvalitén på själva träningen blev med en massa folk rännandes på plan vet jag inte men det var roligt för oss som var där iallafall. Dessutom så borde de vara fulltränade vid det här laget, milt uttryckt.

På vägen hem råkade jag tuta på en polis. Inte lite diskret alltså utan mer sådär hängapåtutanartat. Tror att tvåbarnsmorsan var lite adrenalinstinn inför morgondagen faktiskt. Glad var jag också. Mår faktiskt fortfarande bra (har fått vin). Hur det kommer kännas imorgon vågar jag inte tänka på.

Iván på ingång

Tjerna är inte precis nån tunnis, ändå ser jag straffbart tjock ut. Med betoning på "ser" och "ut". Under jackan har jag tjock stickad tröja och barnmat. Vad Tjerna har under tröjan vet jag inte.

Jag vet vad jag hade innanför byxorna också

Pitstop på vägen hem

Nisse sov från det att vi åkte hemifrån till att vi kom tillbaka till bilen. Men begeistrad var han.

Å vi e AIK

Och så Obolo igen



Jag körde den faktiskt aldrig då när jag lovade att det skulle bli sista gången så jag lovar igen bara. Och igen.

Mot Karlberg!

Lite inför morgondagen:

fredag 30 oktober 2009

Ytterligare ett okontrollerat kaos

Nu är läget ok i resten av lägenheten men badrummet är i en klass för sig:

Hello Kitty-necessär, dagishalsband, grovt sandpapper, plasttiara, två ID puder, fem tandborstar, tre tandkräm, plastgem, bulkmedel till magen,Kan Jang, Bamselypsyl, Bliwbubbla, Dermalogica facewash, viktigt/skrynkligt brev från Försäkringskassan, tomt bindpaket, brun utan sol från 2005, lupp med plastspindel i, urdrucket vinglas, nagelfil, använd bomullsrondell från Euroshopper, damm, en till nagelfil, broschyr från BVC, galge och sydafrikanska våtservetter.

Badrumsbänken fortsätter med en högre sektion till vänster i bild men bloggen är inte tillräckligt lång för det.

Vad har du i ditt badrum?

It was just me and my boyz



På måndag börjar Kalle jobba efter två veckor hemma. Två veckor som började som tre och slutar som fyra. Det har varit så mysigt att vara hemma bara vi tre och bubbla ihop oss. Lovisa valde själv ett vanligt liv utanför bubblan, alltså dagis. Tror faktiskt det var bra för oss allihopa. Alla utom Nils då, han verkar lugn med det mesta.

På måndag börjar alltså Nils och min vardag. En vardag som ska hålla på ända till nästa höst. En vardag som jag verkligen ser fram emot och som ligger helt blank framför oss. Underbart!

Fan vad svenskt!

Nu när Hamrén inte heller kommer loss så har Lagrell fått slut på kandidater. Kris och panik. Bjärred tycker att det känns som tio små negerpojkar.

Det finns (och har bara funnits) ett alternativ - ta en utlänning. Nån som inte känner spelarna, inte har en massa allianser med dem och andra i fotbollssverige. Nån som kan tänka utanför den mycket lilla låda som Lagerbäck har tuggat runt i under de senaste 12 åren. Ta en britt, frasse eller spanjack. Gärna nån med kostym. Gärna nån som inte idisslar sig igenom matcherna.

Skaffa inte barn!

Även om man plötsligt får egentid av att skaffa barn så får man garanterat sämre nattsömn. Det missade Expressen att ta med. Skippa sängfösaren, bah*!

* Underanvänt Kalle Anka-uttryck

Det är en grej till jag inte har berättat...


...Nils fick jätteosofta fyra sista. Men det var väntat va?

Det är en grej jag inte har berättat för er

Jag har problem med silen. Så är det. Mitt i upptakten till fredagsmyset erkänner jag.

Det är inte bajs. Vad kan det vara?

Diarré lönar sig

Gårdagens bloggdiarré lönade sig, det blev besöksrekord. Kul. Idag ska jag nog bara ligga på latsidan. Typ gulla med min mer eller mindre ständigt sovande son. Han gillar min blogg*.

* När jag skriver får han sova ifred.

Bloggtips, gravidblogg (tack för allt Hanna)

De flesta gravidbloggar är svintrista men Aftonbladets nya gravidbloggare är grym. Hon heter Hanna och är orsaken till att jag började blogga. Hon är dessutom en av aprilmorsorna och du bör läsa henne.

torsdag 29 oktober 2009

Hämnd, ljuva hämnd

Inte en endaste liten en kommenterade att jag med stor framgång hade tagit bort plåstret. Skyll inte på att ni inte fattade det eller att det försvann i den allmänna bloggdiarrén. Nej, berätta hur ni kunde undlåta er att kommentera?

Tack så mycket. Här kommer en plåsterbild till alla som inte sa nåt:

Suddig i konturerna

Nils är täckt av ljus ludenhet. Det gör att om man kollar på honom på rätt avstånd så ser han ut som om han är helt suddig i konturerna. Lovisa var täckt av mörk ludenhet. Hon gav inte alls samma suddiga intryck.

Klass och regisserade ålar

Victoria och Victoria är de enda tjejerna med lite klass och det skulle bli skittrist om hela programmet var fullt av sådana. En som ju däremot helt saknar klass är Izza. Hon är så bra att hon måste vara regisserad, samma sak gäller de flesta andra. Christians mams måste förresten vara den halaste ålen av dem alla.

Att kora grej of the day är omöjligt. Hela programmet är grej of the day. Att det följs av Charlie, Mattias, Hasse och GW höjer bara mysfaktorn ytterligare.

Nu är det Lyxfällan nästa

Det är jeansen på bilden som har skrivit texten

Inte bara på burken ikväll alltså utan även för mig. Jag nätshoppar som om jag hade haft samma byxor tre månader i sträck. Och det har jag.

Bloggdiarré

Jag har sån jävla bloggdiarré. Men det visste ni nog redan. Försöker låta bli men då börjar det gunga och snurra i huvudet.

Min granne Fyra nyanser av rosa har bloggförbud hon. Kanske är det nåt i luften här?

Depression på Kungsholmen

Det här är bland det roligaste jag läst på länge! Inte jättekul att R.O.O.M. gått i konkurs och inte jättekul att jag inte hade vip till rean utan artikeln alltså. Fantastiskt skrivet av någon som verkar kallas för "Burret".

Ärrad och bränd

En gammal dänga med Lundell som rubrik. En plåsterlös nysnittad kvinna vid datorn. Ärrad men inte bränd. Ett ärr* som verkar vara lika fint som efter förra snittet. Niels kunde han!

* Besparar er bilden ändå

Hey that's me!

Som är rätt suddig men otroligt glad. Ni vet sådär så att det bubblar och spritter i hela kroppen och man inte vet var man ska göra av allt. Sådär glad som iallafall jag tidigare bara har varit ett fåtal gånger i mitt liv. Just nu kan jag av olika anledningar inte sägaa mer än att det är underbart att vara fyra men det finns mer, mycket mer.

Mitt liv har nog aldrig varit så bra som idag, den 29:e oktober 2009. 091029, soft datum med andra ord.

Nils på väg till jobbet


Farfars jobb alltså

Hockeyrumpor smartare än gravida

Kursiv
Hanne Kjöller undrar samma sak i lördagens DN

Men kom igen! Nu piper riskgrupperna om att några hockeyrumpor smet före i vaccinationskön. I landets två största städer har bara hälften av alla gravida vaccinerat sig hittills. Det säger väl något om vaccinationsviljan och intelligensen hos den kanske allra viktigaste riskgruppen?

Gravida - varför i helvete vaccinerar ni er inte?

My new BMF

La sig utan motstånd

Ni kan ju själva räkna ut vad det är som håller på att hända i mitt badrum. Jag väljer ängskrasse framför oparfymerat. Ängskrasse håller mig fräsch hela dagen. Det står på min nya BMF.

Det avgörande stödet

Jag funderar starkt på att göra något som jag aldrig tidigare har gjort - gå och kolla på AIK's träning. Inte vilken träning som helst alltså utan den på lördag. Dan före dan. AIK's i särklass viktigaste träning under hela 2000-talet. Perfekt för den som av nån vettig anledning inte ska till Göteborg (enda vettiga är att man är nyförlöst). AIK's yngsta supporter hakar såklart så Kalle får bjussa mig på en sömnnatt på fredag också.

Om du har AIK närmast hjärtat så ses vi där!

Blame it on Billy


Sen han strippade och drog har det blivit så himla stökigt här

Hoppsan vilken dag

Jag är en ny människa! Vet inte om det är busen eller det faktum att jag har sovit nästan åtta timmar i sträck men nåt känns ruskigt bra inuti.

onsdag 28 oktober 2009

Hur kunde Tara veta?



Hur kunde Tara veta att jag för tillfället har problem med motionen, kosten och sömnen? Hur kunde de veta att det är skarpt läge att behöva se 10 år yngre ut? Hur kunde de veta att jag prenumererar på deras tantblaska?

Det är mycket man inte kan förklara här i världen.

Det är målet som är målet

Vem behöver sjuka kroppsideal i media när man har ett alldeles eget?

Jag har säkert tappat 2 kg sen graviditeten. Nils vägde 4. Peppande indeed. Hur fort gick du ned dina gravkilon som vi väl kan kalla dem?

Målet - 60 vältränade pepparkakspannor (2002)


Utgångsläget - 70 blekslappa pannor (2009)

Mac Tove

Hur orkar folk heta något med Mac? Typ Trey Mac Dougal. Om jag var han så skulle jag vara konstant sugen på burgare. Det skulle inte vara bra.

Jag busar

Korkguck

Jag resignerar inför moderskapets bleka glåmighet. Busen åker fram. Den här är bra, en kompis rekommenderade den så jag slog till. Det var 2005. Hoppas att den är lika bra fortfarande.

Fotbollssnack

Det är mycket fotboll nu. Kvällens likaresultat känns okej. Örlund till Rosenborg. Hatar Norge. Hatar Danmark. Hatar dem för deras kassa ligor. De dränerar Allsvenskan på bra spelare enbart på grund av de mer förmånliga villkoren för spelarna. Vi måste få liknande förhållanden i Sverige. Helst igår. Jag hatar Örebro också förresten. Älskar Pavey. Dristar mig till att gratta DIF och beklaga att det blev bye bye Bajen. Hoppas så hårt att Stahre har rätt.

Henke Larsson är som alltid en av Sveriges mest patetiska personer. Det har jag tyckt sen hans andra eller tredje eller femte comeback. Kollar i detta nu på avslutningsscenerna från Olympia och hör hur han skorrar fram att "detta är definitivt". Tror det när jag ser det. Ser snarare kvällspressens feta comebackrubriker. Ska vi säga våren 2010 då Henke?

Billy strippar

Välj dina liggtillfällen väl

Nils kom till livet precis innan årets slöaste vecka. Han verkar ha anammat stilen på direkten. Det gäller att välja när man ligger faktiskt. Å andra sidan var hans syster en lika stor tröttmössa i början så det är kanske inget att lita till förresten. Inte heller Expressens sextips, de verkar helt ha missuppfattat grejen med särskrivning.

Bärbar telefon

tisdag 27 oktober 2009

Odd Molly säljes billigt, typ som en outlet...

I morse svor jag när Nils kräktes på Molly. Kalle tyckte att det inte var nåt att pipa över. Förklarade för honom att jag hade tänkt sälja den på Tradera utan att tvätta den. Litar inte på vår tvättmaskin och sist jag skulle sälja en Molly så blev den fläckig i sista tvätten. Inte bra.

Ni vet ju hur det gick med tunikan och härmed erbjudes två Mollysar till högstbjudande.

* Odd Molly makeout blouse hösten 2009, storlek 2, färg: powder med rödvin
* Odd Molly nåt fjomsigt namn t-shirt, vår 2009, storlek 3, färg: vit med tvättmaskinssvamp

Båda plaggen passar dig som gillar fläckar.

Fläckborttagning fläck rödvin salt slut

Slut på salt, får gå över till saltkvarnen

Det handlade om en slatt på max en deciliter. Det handlade om ett Halmstad som gjorde 2-0Göteborg. Det handlade om att slatten stod lite illa till för jublet.

Sen handlade det inte så mycket mer om Halmstad. De inblandade blev istället en före detta vit, numera grå ROOM-soffa från 1990, en vitmålad vardagsrumsvägg, ett par nya ljusrosa rivierainköpta mjukisbrallor och en ny tunika från Odd Molly.

Ni som följt mig ett tag vet kanske att jag normalt sett använder samma mjukiskläder i minst 3,5 år så jag vetefan varför jag hade den där pudriga kreationen på mig. Men nu hade jag det. Kvar finns jag i gamla Sloggisar och en grön BH.

I'm moving on. And I'm gonna get stronger now.

The crimescene

The remainders

Jag kräks av att hon vågade blotta sig

Eller nej förresten, det gör jag inte för jag skulle aldrig se på sån skit. Att jag ser det mesta annat skit som visas är en annan sak.

Utjämningspolitik eller ej?

Ska Stockholm betala för landsorten? Vi har som bekant en del problem i den här stan. Hemlösheten stiger, vården är sjuk, förskoleplatserna räcker inte, skitiga gator, till viss del underdimensionerad kollektivtrafik, en ohållbar trafiksituation för bilister och miljö, en sjunkande Sluss och så en hel del annat.

Är det då rätt och redigt att vi pröjsar glesbygdens problem? Immigrerar lantisarna hit i horder om vi inte gör det? Stannar Sverige? Blir Stockholm ett akademiskt centrum? Trillar Skåne av jordens yta? Kommer Nasdaq och Dow Jones flytta till Lindhagen? Måste hela Åre stänga ner? Kommer Gutekällaren konka?

Frågorna är många, svaren är få. Kanske kan Belinda få rätsida på det hela ikväll men troligen inte.

Var står du i den här frågan?

KGB kontaktade även min Nils

Kan varva ner trots uppmärksamheten men har KGB-smäcken på

Nils nämns inte i artikeln men igår kom det första erbjudandet.

Det är väl det enda hon får

Gelésnopp alltså. Det syns väl för tusan på bilden?

Var det här ett övertramp från min sida? Skyller på amningskoma i så fall. Inte annars.

Nils en vecka

Kl. 11.24 idag är han en vecka gammal

Nils firar enveckasdagen med en vaken morgon. Han var vaken en del av kvällen igår och sov sen hela natten med uppvak klockan 1 och 5 för mat. Klockan 8 gick vi upp och lät den nattvakande pappan sussa vidare. Det känns som han har fattat hur vi jobbar i den här familjen och vi har beställt respris till i natt.

Om en timme ska vi se om tre fjärdedelar av familjen kan rulla mot dagis. Den stora lilla fjärdedelen är putt över att ståbrädan som den största fjärdedelen köpte igår inte duger åt den näst största fjärdedelen. Den allra minsta fjärdedelen tycker att diskussionen ligger lite åt det överdrivna hållet.

"Mamma, jag klappar Nils lite". Strax efter nös hon ner hela honom...

måndag 26 oktober 2009

Måndag kväll 26/10 2009

Ett gediget teamwork med anor från tidigt 90-tal

För en vecka sedan var jag enbarnsmor. Det känns som en evighet sedan.

Lovisa, förra måndagen var vi på Fjärilshuset vi tre. Du var vår lilla plutt som inte pratade rent, lätt som en fjäder och med små händer och fötter. Nu är vi fyra och du är så stor, en liten bjässe. Du pratar plötsligt nästan helt rent och du är så rolig och verbal. Du är lite argsint mot oss men du bryr dig mycket om Nils. Mest önskar du att han skulle vara vaken lite mer. Det kommer älskling, jag lovar.

Nils, det känns som om du alltid har funnits hos oss. Du föddes för sex dagar sedan, kom hem till oss för fyra dagar sedan och du tog en självklar plats i vår lilla familj. De här dagarna med dig har varit ett kort, litet äventyr. Hoppas att du trivs hos oss och känner hur mycket vi älskar dig alla tre!

Kalle, det här har vi gjort bättre än något annat!

❤ ❤ ❤ ❤

Flyttlasset går mot Norsborg

Jag gjorde ett sånt där test på Facebook. Svarade helt ärligt och fick således ett evidensbaserat resultat:

Tove completed the quiz "Vart i Stockholm borde du bo?" with the result Norsborg.
Du är 100 % syrian och ska därför självklart bo i Norsborg! Här har du hela tjocka släkten inom tio minuters promenad avstånd. Här finns ICA Maxi, Biltema, McDonalds, Shabos ICA, syrianska föreningen och mälaren bara runt hörnet! Härifrån går T-bana mot Ropsten och Skärholmen C ligger bara ett stenkasst bort! Här kommer du att trivas!

Vagnspremiär!


Premiäråket!

Kalle var på ett möte och jag satt hemma och mös över att jag skulle få rulla iväg på en premiärpromenad bort till dagis. Satte på Nils hela fleecekitet och gick ut för att hämta vagnen. Det var en sittvagn. Nils är sex dygn gammal. Tough luck.

Tur att man inte har tummen mitt i handen tänkte jag. En timme senare rullade vi mot dagis. Nu är vi trötta. Jobbig natt. Jobbigt att vara liten och sjuk *. Jobbigt att vara vagnstekniker.

* Nu liten och frisk!

Nåt helt annat i tankarna

Jag fick annat i tankarna igår än den där affärsidén. Nils, Kalle och jag tillbringade en del av natten på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. I mina ögon är det ett haunted mansion som jag gör i princip vad som helst för att undvika. Vi har aldrig någonsin behövt åka akut med Lovisa, troligen tack vare tur, hennes immunförsvar och vårt lugn inför lättare åkommor.

Jag är inte rädd för personalen på ALB som jag tror att en del andra är nuförtiden. Men att sätta sig med en lätt febrig, lätt förstoppad gosse som har fem ynka levnadsdygn i ryggen på en barnakutmottagning proppad av kräksjuka, eventuell svininfluensa och annat smittsamt väckte vargmamman i mig.

I natt grät jag av besvikelse över att detta är det absolut enda "världens bästa sjukvård" i landets huvudstad kan erbjuda min son. Jag fick hacka i mig det under tankar på landsflykt och muttrande om rankinglistor där Sverige återfinns på en mittenplats av EU-länderna. Kan man få alla svennar och alla politiker där ute att vakna på något sätt? Att åtminstone inse fakta istället för att förneka den?

Vi fick nästintill obefintlig service på BB-avdelning 17 på Danderyds sjukhus. Jag tror inte att det är därför Nils har feber. Men jag önskar att det sjukhus han föddes på hade kunnat erbjuda en gräddfil för honom under låt säga, hans första månad i livet. Nattetid kan de tydligen inte agera alls, deras barnakut är stängd. BB-avdelning 17 är stängd. BB-avdelning 16 som jag hänvisas till kan inte hjälpa mig utan hänvisar bara till ALB.

Vi måste alltså till ALB. Hur standarden är interiört där får jag anledning att återkomma till i ett senare inlägg. Det var inte precis det viktiga i natt men det ger onekligen en intressant bild av "världens bästa sjukvård".

Sjuksköterskan Athena och läkaren Snorri gör ett utmärkt jobb samtidigt som Kalle och jag lyckas hålla masken varje gång vi ser hans namnskylt. Vi åker hem med en vetskap om att vi gjorde rätt som åkte dit, att Nils mår okej, att han är en stark kille som antagligen smittats med feber av sin till synes friska syster. De får åtminstone tillfällig ordning på Nils mage och lovar att hjälp finns inför eventuella problem i framtiden.

Vi är enormt lättade när vi åker därifrån men besvikelsen och ilskan över den svenska vårdapparaten sitter som en stor klump i min mage.

Nils är en sjuhelvetes liten streber. Han har en pappa som är lugn som en filbunke. Han har en tacksam mamma som fortfarande funderar på landsflykt, alternativt abonnemang på Barnsjukhuset Martina (om de kan ta och ha öppet dygnet runt).

Familjen har sovit några timmar. Snart dags för återbesök. I mammans huvud gungar och snurrar det som om det var nyss hon drack sin första CW. Urk.

söndag 25 oktober 2009

Hjälp mig!!!

Entreprenörer där ute - hur startar man eget?

Jag har en genial affärsidé. Inget som kommer generera några pengar att tala om men något jag brinner för. Något jag vill göra. Något som det finns ett behov av. Något som kan ge publicitet. Något som inte kräver ett stort kapital att dra igång. Men i vilken j-a ände börjar man?

Det här är alltså allvar. Finns det någon där ute som kan hjälpa mig att komma igång? Bara lite bollande/coaching, revisor har jag redan. Eventuella erbjudanden lämnas i kommentarsfältet eller på mailen. Jag läser alla eventuella förslag men tar inte vad tusan som helst.

It takes a fransman

Rivierasouvenir


Men vem har bajsat i tandkrämen? Och så rakt också.

Ett kontrollerat kaos

Ett fullkomligt kaos



I made it!

Laxermedel är bara skit. Svart kaffe is the shit! Nu är man som folk är mest igen. Varken gravid eller förstoppad. Inget att komma med liksom.

Guldvittring som så länge nu


Finns bara en sak att säga: Kenny Pavey - frälsaren!

Dagens postisoutfit*

Hepp, samma som igår som imorgon som i övermorgon som i...

Men imorgon tar jag mindre hårguck. Allt för att släppa den här raggarlooken.

* Postgravid är för långt, jag rationaliserar

Dagens mammisoutfit


"Mammistunika" från Gina Tricot - inte det mest smickrande för en postgravid

Kramiz

Jag som var hans kamrat

Det är ingen som hellre hade velat se mitt klipp va?

Jag sitter i min 70-talsmorgonrock i velour och sjunger "Guldet blev till sand" på högsta volym. Lovisa gör armband. Plötsligt hoppar hon ner från sin stol och stegar fram till mig med svart uppsyn muttrandes "Jag orkar faktiskt inte höra mer".

Allt har återgått till det normala

Nu är det bara jag som är vaken enligt alla kriterier. Lovisa och Kalle leker sovleken. För Lovisa är det en lek, för Kalle blodigt allvar. Nils går i sin fars fotspår. Jag datar. Allt återgår till det normala.

Tummis, Nallis, Hundis, Kattis, pappis, Lovis och Ellen Johnson Sirleaf, president i Liberia

"Och så gosar vi alla lite"

Lovisas finger viftar nya sovdirektiv hela tiden

Nils fattar inte alls golvkonceptet, han chillar i soffan

När Kalle reser sig efter 30 minuter på golvet har han rätt ont i ryggen. Lovisas replik på det "Jamen, den har inte gått bort iallafall."

Ställa om klockan

Alla vakna hos oss, har knappt hänt förut

Glöm inte klockan idag, den ska ställas tillbaka en timme. Skulle vara så tråkigt om ni som har mycket om er och kring er kommer för tidigt till nåt. Skulle aldrig hända mig menar jag.

lördag 24 oktober 2009

Den enda nackdelen är...

Det handlar alltså om ett glas per kväll, bra för lilla hjärtat *

Kalle och jag ser helt olika nackdelar med mitt drickande. Han skrattar lite åt mig men suckar minst lika ofta. Jag tycker bara att det är skitannoying att inget har uppfunnit ett självpåfyllande glas under min frånvaro. Vår BRF-ordförande kan eventuellt tycka att mina fyllemail är jobbiga. Å andra sidan är det jävligt kallt här.

* För äldre män med prostataproblem i medelhavsklimat, jag vet