onsdag 17 februari 2010

Jag har nog inte slutat

Det händer att folk frågar om jag har slutat blogga. Det har jag nog inte men just nu känns det bättre att göra annat. Dessutom finns det en massa bra bloggar att läsa under tiden, de i högermarginalen till exempel!

lördag 6 februari 2010

Lovisa 46 månader

Snart fyller Lovisa fyra och tiden går som vanligt fort, här kommer en liten sammanfattning till framtiden. Just nu är favoritaktiviteten pyssel i alla dess former. Hon ritar, klipper, klistrar, tejpar, glittrar, degar, slår in och designar allt som kommer i hennes väg. Låtsaskompisarna Madicken, Lisabeth och Linna följer henne när det passar men viktigast av alla är ändå Nils som hon har varit väldigt fin med sen dag ett.

Bokstäver har hon sysslat med ett tag med varierande framgång men nu kan hon alla och kan skriva ett gäng, företrädesvis l, o, v, i, s och a. Hon kan plötsligt skilja siffror från bokstäver men kan bara skriva nummer 4. Hon hoppar över de trista veckodagarna men rabblar felfritt onsdag-söndag. Den här veckan har hon gått runt och berättat att det är nytt år - februari.

Förutom att hon inte kan uttala r ordentligt så pratar hon i princip felfritt. De söta uttrycken blir färre. Vi har nyligen sagt hejdå till långkörare som försäkta istället för ursäkta och ville du skulle ha istället för skulle du vilja ha. I utbyte blir de härliga resonemangen allt fler, det är underbart att lyssna på henne.

Jag har alltid tyckt att det har varit lätt att vara mamma till Lovisa men från jul till ganska nyligen så har vi haft den hittills tuffaste perioden. Hennes humör har åkt berg-och-dalbana och hon har testat oss nonstop. Nu har det lugnat sig en aning men oavsett humör så älskar jag att vara hennes mamma!

torsdag 4 februari 2010

Lovisa skriver Nils


Idag kom Lovisa hem från dagis med den här "teckningen". Hon påstår att hon inte har fått några tips från coachen om ordningen på bokstäverna. Det behöver inte vara sant men ändå - det är första gången hon skriver något annat än Lovisa.

R2

Har nån R2 nuförtiden*? Ni vet det där irriterande pipet som betyder att det är nån som ringer fast man redan pratar i telefon. Företeelsen var glödhet under tidigt 90-tal men nu var det längesen jag pratade med nån som fick en R2:a. Minns ändå paniken när pipet kom medan man pratade i en lur med nummerskiva. Snacka om vardagsstress.

* Fast det är väl bara jag som har hemtelefon fortfarande. Börjar låta lika mossigt som hemdator.

onsdag 3 februari 2010

Ett danskt kok

Draget är det viktiga i Danmark

Vad är det som gör att samma ris ska koka olika länge i Danmark och Sverige? Är det varmare i de danska grytorna? Gillar danskarna när det knastrar om riset? Blir de hårda i magarna? Frågorna hopar sig.

tisdag 2 februari 2010

Snippa eller framstjärt?

Jag var först väldigt anti snippa. Inte företeelsen alltså utan ordet. Det kändes konstruerat och fånigt men för några år sedan började jag inse nyttan med det hela. Ordet alltså.

Vad kallar ni snippan för?

Kopia som kopia?


Kopierade papper eller kopierade kläder?

ABA vid Fridhemsplan blir Gina Tricot. Det måste vara ett lyft. Åtminstone för alla fjortisgarderober på Kungsholmen. Och kanske för min.