måndag 31 januari 2011

Tröttma deluxe

Childhood-kopior deluxe

Tröttma är inget riktigt ord. Egentligen tycker jag att det är ett töntigt uttryck men just nu är tröttma det enda som finns i mitt huvud. Både själva ordet och känslan. Tröttma, tröttma, tröttma.

Att gå på stan (läs: Kungsholmen) halva dan och sen vara hemma och "göra ingenting" halva dan med två pigga barn kan tydligen orsaka en väldig tröttma. Åtminstone om man tack vare det ena barnet endast har 4,5 timmar sömn i kroppen. Men vi hade himla mysigt iallafall och så länge vi var på stan var alla sams också.

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt degning deluxe. Misstänker nämligen att det är bästa boten mot tröttma.

Två cheeseburgare utan att blinka=mätt deluxe

Pommes fritespremiär deluxe

Trött och glåmig deluxe goes svartvit och suddig deluxe

Smaljeansen på!


Bästa upptäckten en måndagmorgon: jag kommer i mina smaljeans!!!

söndag 30 januari 2011

Innerstadshipsters med rena händer

Just nu på gästtoan

Att ha en dyr tvål på handfatskanten är lika obligatoriskt för dagens innerstadshipsters som latte och sushi var på 90-talet. Glöm Palmolive, Bliw och Barnängen, det ska stå Savon de Marseille, Molton Brown eller L'occitane på tvålen numera. Jag har sakta men säkert också gått i tvålfällan och pumpar dagligen ut en rejäl slant på familjens handtvättning. Funderar på om jag kanske ska ställa fram en snåltvål till Kalle och barnen bara?

Har ni också gått i tvålfällan eller kör ni snåltvål?

Efterlysning - pärlor och örhängen

Typ såna här bokstavspärlor

Imorgon är dagis stängt så jag tänker hitta på nåt med barnen. Jag funderade på Rum för barn, nåt museum eller lekland men Lovisa önskar sig sushi och shopping. Som den ömma moder jag är vill jag såklart uppfylla hennes önskan.

Det hon vill köpa är pärlor med bokstäver på och såna där "klistermärkesörhängen" som fanns även på 80-talet.
Är det nån som har tips på var vi kan hitta sånt? Panduro?

lördag 29 januari 2011

The kakel has landed!

Från Marrakech Design

Här kör vi med korta ledtider*, nu finns båda dessa kakelplattor i mitt vardagsrum. Den till vänster har utgått och var dessutom för skarp i färgerna för oss när vi såg den IRL. Den grågröna till höger kommer däremot snart att finnas på ett badrumsgolv nära mig!

Stort tack till Sus som var den som tipsade mig om kaklet!

* Fast egentligen har vi letat kakel sen oktober...

Fräsigt kakel

Är det nån som råkar veta var i Stockholm jag kan köpa det här fräsiga kaklet? Har lämnat kommentar på bloggen men det brinner i knutarna.

Kanske snyggaste kaklet ever, eller hur!?

Namnsdagsbattle 2011


Igår hade Kalle namnsdag och därmed gick startskottet för 2011 års namnsdagsbattle. Vi tävlar varje år och det går helt enkelt ut på att komma ihåg den andres samtliga namnsdagar. Kalle har två och jag har tre. Av dessa sammanlagt fem namnsdagar infaller fyra under några intensiva veckor i början av året. Sedan kommer mitt tredjenamn som en cliffhanger varje sommar.

Vinsten är att slippa förnedringen att förlora en sex månader lång tävling. Uppvaktningen på de stora dagarna kräver egentligen inget mer än ett grattis men en billig present är alltid psykande. I år inledde jag storstilat med en dubbel Trisslott utan vinst.

Det enda som inte är bra i år är att jag misstänker att Kalle har lagt in påminnelser i sin iPhone. Sånt klarar inte min rostiga Samsung av. Det hela känns mycket ostabilt.

fredag 28 januari 2011

Sex, skvaller och pendeltåg

Men hörrni vad deppig stämning det har varit här ett tag. Tentor, vimserier, pendeltåg och annat elände. Från och med nu blir det banne mig andra bullar. Jag kommer med största säkerhet fortsätta vara lika förvirrad, försenad och iklädd lika hopplösa 90-talskläder men allt detta förhoppningsvis med ett uns av humor.

Och snart är det vår!

Adrenalinstinn taxiresa

We're through

Igår klockan 13.40 satt jag i soffan i mysbyxor och skulle bara kolla mailen för att se att tentan verkligen var i den sal jag trodde. Det var den. Men den började 14.00, inte 15.00. Det blev taxi och sen avslutande sprintlopp genom Karolinska sjukhuset.

Jag kom en kvart för sent utan mat i magen och med ett jäkla adrenalinpåslag. Vid första anblicken trodde jag att tentan var skriven på grekiska men efter nån dryg timme hade jag värkt fram tillräckligt med poäng för att åtminstone slippa skriva skiten igen.

Så himla skönt! Nu kan jag äntligen ägna mig helhjärtat åt bloggläsning psykologistudierna.

torsdag 27 januari 2011

Dagens frukost

Bara ett mirakel kan få mig att klara omtentan. Frukosten kan vara det miraklet tänker jag. Det kanske låter desperat och det är det väl men det blev en nyttig frukost åtminstone.

Håll gärna tummarna klockan 15!

'
Det där på äggen som ser ut som majonnäs kan ni bortse från

onsdag 26 januari 2011

Jag är sjuk!

Renaste och tommaste smutskorgarna i stan?

Städningen börjar verkligen anta sjuka proportioner. Nu har jag tokstädat micron, sorterat underkläder, tvättat en till maskin, rensat min garderob, städat hela övervåningen (inklusive lister) och putsat smutskorgarna med trasa och såpa.

Jag är verkligen sjuk!

Städmani

Min tillfälliga BFF

Denna soliga onsdagsförmiddag har jag ägnat åt tvätt och storstädning. Jag har varit mycket noga, dammtorkat varenda liten list och hela trappräcket inklusive spjälor och kanter. Sånt man alltid fuskar med annars. Så långt låter det kanske bra.

Det är bara det att imorgon har jag mitt livs första omtenta. Det är därför jag städar. Jag kan inte förklara den här städmanin men den infaller endast när det börjar dra ihop sig till nåt riktigt viktigt i skolan, helst en tenta. Och just den här tentan får jag bara inte misslyckas med heller. Jag vet att jag inte är ensam om det här beteendet men jag önskar så att jag kunde låta bli för det är ju absurt, på gränsen till sjukligt.

Samtidigt, när skulle då listerna bli torkade kan man undra?

tisdag 25 januari 2011

Man lär sig nåt nytt varje dag

Idag var inte precis min mest lyckade skoldag någonsin. Först blev jag så sen att jag missade mer än halva föreläsningen. Den resterande tiden halvsov jag så jag minns inte vad gubben pratade om. Timmen efter det såg vi en film om motsättningarna mellan protestanter och katoliker på Nordirland. Det var väldigt intressant men jag kunde inte för mitt liv förstå vad det hela hade med psykologi att göra.

När filmen var slut efter en timme och diskussionen skulle börja så fick jag svaret. Det hade inte ett dugg med psykologi att göra. Jag satt på en föreläsning i sociologi.

Så, vad har jag lärt mig idag? Jo, att jag trots 30 års ålder och åtskilliga högskolepoäng tydligen inte klarar av att läsa ett schema. Och så massor om Nordirland förstås.

Familjen Timberland

måndag 24 januari 2011

Räkningar man gillar

Fler sådana tack

söndag 23 januari 2011

Vuxenpoäng

Inskolningen

På väg till dagis första dagen

Inskolningen har gått okej. Han blev mer och mer mammig för varje dag som gick, på onsdagen pep han omkring själv hela dagen och på fredagen ville han mest sitta i mitt knä. Förmiddagarna på den isiga gården gjorde min annars så aktiva kille till en kall, stillasittande liten klump. Han åt inget vidare någon av dagarna heller, han var för trött och så var det så mycket att titta på. Det han gillade bäst var vilan, han somnade som en liten sten på sin madrass alla dagarna. Jag stod och kikade på honom genom glasdörren och det kändes overkligt att det var hans nya vardag. Ett eget liv, utan oss.

Imorgon bitti är det skarpt läge. Då ska jag lämna honom och gå därifrån. Det gör ont i hela mig bara jag tänker på det. Men det blir bra det här, det blir det.

onsdag 19 januari 2011

The end of an era

Knappt ett dygn gammal

När Nils föddes var han en liten, ljusluden sak som pep när han andades så att vi först var oroliga, sen fnissiga och sen knappt kunde sova på natten.

Sedan dess har det gått 456 dagar. Det har varit en bitvis tuff men också underbar tid. Om mindre än en timme är den slut.
Idag börjar min stora lilla kille på dagis!

tisdag 18 januari 2011

Vilken operatör till iPhone?

Det är nära nu, velar bara mellan operatörerna. Har haft Comviq/Tele2 sen jag fick min första mobil. Är ju inte den som byter ut saker i första taget men nu kan jag faktiskt tänka mig att byta.

Är det nån som har tips på vilken operatör jag ska välja? Har förstått att det ska vara fri surf och att många är missnöjda med 3.

Vi avslutar som vi började

Imorgon börjar Nils på dagis. Traditionsbundna som vi är så avslutade vi hemmatiden precis som vi inledde den - på NK.

Fast först fastnade vi mitt i en beriden eskort, tydligen estniskt statsbesök

Taggad?

Mamma betalar!

Mission so accomplished!

måndag 17 januari 2011

Micromörker

Dagens andra tekniska dilemma är inte nytt men väl så störande: Lampan i micron pajade för ett par månader sen så nu ser jag inte ett dyft där inne. (Jag brukar ju oftast stanna utanför men ändå.)

Problemet är att man absolut inte får byta lampan själv. Nej, Husqvarna ska ha 800 kronor för att skicka hit en liten man. Sen är det själva arbetskostnaden för det lilla lampbytet på det också.

Nu har Kalle iallafall lyckats pilla ut lilla lampan och ska beställa en ny men där är det stopp för vi vet inte vad modellen heter. Det står absolut ingenstans. Nipe, du löste ju dagens första tekniska dilemma så bra. Visst vet du vad min micro heter också?



Lider av lätt schizofreni

Utan finunderkläder

Nils har i vanlig ordning hjälpt mig med hushållssysslorna. Bland annat har han låst tvättmaskinen som nu vill bli upplåst med hjälp av nyckelkombinationen. Eftersom jag varken hittar bruksanvisningen eller nyckelkombinationen antar jag att det är färdigtvättat för ett tag.


Vi blir utan både sportjacka, minne och finunderkläder

söndag 16 januari 2011

Bloggpaus

Tänkte att jag skriver att jag har en bloggpaus för då brukar inspirationen strömma till och sätta igång nån typ av bloggdiarré. Det slår sällan fel.

Vi ser det som ett experiment helt enkelt.

(Och jorå, tentan gick som på räls!)

fredag 14 januari 2011

Revanschlust

Jag körde ju senaste tentan. Inte speciellt likt mig och lite jobbigt faktiskt. Idag klockan 9 är det dags igen men annat ämne. Måste komma på nåt bra straff om jag misslyckas. Äta upp alla föreläsningsanteckningar? Så får det bli.

Så, nu har jag hotat mig själv till att klara tentan. Smart.

Och vilket stringent inlägg det blev.

Trevlig fredag allihopa!

torsdag 13 januari 2011

Optimisten

Veckans mest irriterande so far:
  • Is (överallt)
  • Sömnbrist (grav)
  • Ugnsstekt falukorv (inte gott)
  • Långa telefonköer (hela deras existens)
  • Tentor (hela deras existens)
  • Pendeltåg (hela deras existens)
Veckans minst irriterande so far:
  • Det kommer att bli helg
  • Veckan kommer att ta slut

onsdag 12 januari 2011

23,5 år senare

På fritids 1993

Idag firar Sus och hennes sambo att det är tio år sedan de träffades. Grattis till dem! Hoppas att de fick i sig hela champagnen.

I augusti nästa år kan Kalle och jag fira att vi har känt varann i 25 år. Det låter väldigt gammalt att ha känt någon så länge. Och lite konstigt också för jag är ju bara 22...

lördag 8 januari 2011

Dubbeldilemma

Klassiskt dilemma: Varför blir det plötsligt så spännande att storstäda när man har nåt annat mycket viktigare att göra?

Inte riktigt lika klassiskt dilemma: Varför blir det plötsligt jätteintressant att plåga sig själv med andras fina semesterbilder på Facebook bara för att att det är grått och blötsnö för tredje dagen på raken?

fredag 7 januari 2011

Min mans hemliga liv


Kalle är ute och skottar snö när hans mobil ringer. Lovisa tar den och springer iväg för att ge honom den. Efter en kort stund kommer hon tillbaka och meddelar att hon inte hann fram. Hon ger mig telefonen och konstaterar samtidigt att
"det var en av pappas pojkvänner".

Yrken jag absolut inte vill ha

I inbördes ordning:

1. Fotvårdare
2. Urolog
3. Gynekolog
4. Tandläkare
5. Latrintankstömmare

Vad har du för mardrömsyrke?

torsdag 6 januari 2011

Kör du med eller utan vibration?

Oralisen till vänster, gammelfransosen till höger

Hösten 2005 fick jag min första eltandborste och sen dess är jag hooked.

I år fick jag så äntligen en riktig Oral-B i julklapp. Nu försöker vi vänja oss vid varandra men det går sådär. Borstytan är pytteliten och själva borsthuvudet är jättestort, känns som om man är hos tandläkaren. Dessutom låter den så högt att det känns som om man har en liten rivningsfirma i munnen. Nu har jag börjat fuska och köra med min gamla franska batteridrivna ibland. Det har faktiskt t.o.m. gått så långt att jag har kört manuellt ett par gånger.

Tillägg till nyårslöfte 2011: Måste, måste bli kompis med Oralisen.

Kör du manuellt eller eltandborste?

Kronprinsessan Victoria gravid?

Förutom att jag är dålig på bloggar just nu så är jag dålig på skvaller. Är inte nån storkonsument i vanliga fall heller men en viss grundkoll bör man väl ändå ha. Jag har förstått att det är helt sant att Kungen har legat med Henemark, att Sofia flyttat in hos Carl Philip, att Madde tänker stanna over there och att Drottningens pappa var nazist. Det enda jag inte har förstått är om Vickan är gravid.

Är hon det?

Jag är en dålig dålig bloggare

Jag är en dålig bloggare just nu. Här händer det inte mycket och jag har tappat kollen på nästan alla bloggar jag normalt följer. Känns lite tomt faktiskt.

Längtar till våren när jag ska läsa bloggar psykologi på heltid.

Tänk bara vilka avslöjande hobbypsykologanalyser jag kommer att kunna göra på alla de där bloggarna jag då har tid att följa.

Och så kommer det vara sol. Och varmt. Och inga overaller. Och beach 2011 med rutor på magen som jag också kommer hinna skaffa. Och resa till Palma med bästa kompisarna. Och mer pengar i plånboken. Och en självhandlande kyl. Och ett självstädande hem.

Vilken vår det blir hörrni!

onsdag 5 januari 2011

KitchenAid-hypen

Prisvärd kökshjälp

Kan nån förklara vad det är som är så speciellt med en KitchenAid? Av namnet att döma är det något jag skulle ha behov av men den ser ju typ ut som vilken matberedare som helst. Dessutom har jag ju brödrosten. Och Kalle.

All in eller all out

Jag sitter sällan still och är inte den som vilar i första taget men när jag väl kopplar av så är jag slöare än en gammal Trabant. Jag är aldrig småstressad utan antingen toklugn eller helt uppvarvad. Gör jag nåt så gör jag det ordentligt, annars gör jag det inte alls. Kort sagt - det finns inget mellanläge.

Är alla andra sådär lagom sansade hela tiden eller spelar de bara? Nån som vågar gissa?

tisdag 4 januari 2011

På tillfälligt besök i föräldraledighetslandet

Äggen kutade omkring för fullt inne på ICA Nazi

Idag har jag; sanerat bajsolycka (dvs badat barn och bytt sängkläder), tagit en tvåtimmarstur till ICA Nazi, kört två tvättmaskiner och nu när Nils äntligen sover så måste jag egentligen plugga. Men jag orkar inte och får ångest istället. Och snart är det dags för dagishämtning. Det frestar sannerligen på att vara föräldraledig och student på heltid samtidigt.

Ser fram emot nästnästa vecka när jag är helt ledig för första gången sen i somras. Helt föräldraledig that is. Men innan dess är det en forskningsrapport och en tenta som hägrar i kulisserna. Veckan efter det börjar en ny kurs plus omtenta från förra kursen.

Med andra ord så har jag lite att stå i, samtidigt så känner jag mig mer nöjd med tillvaron än på länge. Life is good!

Bild från förra gången Nils och jag var på ICA Nazi ensamma. Den här gången åt han en sån där brun gratisbanan för egen maskin, min stora lilla kille!

måndag 3 januari 2011

Ettårig bröllopsdag!

-15 grader, har nog aldrig frusit lika mycket

För precis ett år sedan var jag oerhört lycklig. Och lättad. Bröllopskuppen gick vägen! Ingen misstänkte något i förväg och förutom att ringarna försvann i Kalles kavajfoder vid ringväxlingen och att jag var mer nervös än vad jag någonsin tidigare varit så gick allt som det skulle.

Idag firar vi vår första bröllopsdag och jag har ägnat delar av dagen åt att försöka styra upp kvällen en aning. Att vara ute i god tid är liksom inte min grej.

Ingångsmarsch, är så nervös att jag helst vill försvinna

söndag 2 januari 2011

Sista dagen

Idag är det sista dagen på jullovet för Lovisa och sista dagen på föräldraledigheten för Kalle. Nästnästa vecka börjar Nils på dagis och vårt livs sista "bebistid" är därmed slut. Det känns lite vemodigt och lite läskigt hur den nya vardagen ska bli men samtidigt ser jag fram emot det. Det enda jag absolut inte ser fram emot är måndagen den 24:e när jag för första gången ska lämna Nils ensam på dagis. Gissar på klump i magen hela dagen.

lördag 1 januari 2011

Nyårslöfte 2011

Kollade mitt träningsfacit för 2010 och nu blir mitt nyårslöfte en tävling mot mig själv. 2011 ska jag köra fler än de 49 pass jag har kört i år. Hoppas och tror att det blir en lätt match men det återstår att se.

Nyårslöften jag seriöst övervägde men valde bort:
* Lägga mig senast kl. 24 på vardagkvällar
* Äta sjukt nyttigt hela året
* Bli mera huslig

Gav du något nyårslöfte?