måndag 28 februari 2011

Ett slut på frukostmisären?



Daglivs hör bön. Gick omkring i fullständig frukostmisär och så plötsligt stod den bara där framför mig. Jag är en riktig sucker för ingefära så nu ser jag redan fram emot att skutta upp imorgon bitti och käka fil.

Ikväll ska jag äta middag på Råkultur. Det är inte så synd om mig.

Vad gjorde du för 25 år sedan?

Ikväll är det 25 år sedan Palme mördades. Minns du vad du gjorde när du fick reda på det? Eller är du en fjortis som inte var torr bakom öronen då?

Jag var fem och ett halvt och var i Sälen. Kommer ihåg att de vuxna betedde sig lite annorlunda, slängde sig i bilen och åkte och köpte massor av tidningar och så. Den 1:a mars läste jag en dagstidning för första gången någonsin. Jag minns tydligt att jag förstod att det var något läskigt och ovanligt som hade hänt.

söndag 27 februari 2011

Vad äter du till frukost?

Min favojuice

Jag är periodare med vad jag äter till frukost men just nu är jag trött på alla mina frukostvarianter. Ge mig lite nya idéer, vad äter du till frulle?

lördag 26 februari 2011

Förslag till nästa års Mello:

Skicka Sanna Nielsen och Linda Bengtzing direkt till finalen nästa år så behöver vi åtminstone inte höra skiten flera kvällar. Annars kan man ju hoppas att Bengtzing inte blir utsläppt från transornas påskfirande så kanske vi slipper henne helt.

/Bitter

fredag 25 februari 2011

Platt som platt

För tio år sedan var det magen som var platt, nu är det rumpan. Undrar vad som är platt om tio år?

torsdag 24 februari 2011

Alla dessa bloggar

Det finns så otroligt mycket bloggar. Nagellacksbloggar, modebloggar, matbloggar, cancerbloggar, bokbloggar, hästbloggar, mammabloggar, träningsbloggar, hundbloggar, vardagsbloggar, Odd Mollybloggar, inredningsbloggar, skrytbloggar, psykbloggar, resebloggar, renoveringsbloggar, företagsbloggar och så förstås en miljard andra bloggar.

Nu vill jag gärna ha tips på nya bloggar att fascineras och förundras över. Ge mig en favorit och gärna en skämsblogg* också!

* En blogg du kanske, eventuellt kollar nån gång ibland men som du egentligen inte brukar tala högt om att du läser

Lovisa, snart 5 år


Lovisa har under de senaste månaderna börjat köra en massa "barnklassiker": hon härmas, säger till oss varje gång vi svär, berättar Bellmanhistorier och igår kväll kom den här gamla klassikern i Lovisaversion:

"Det var två tomater som var ute och gick. Den ena blev...köver...körd...överkörd och blev platt som en pannkaka. Och så var den platt som en pannkaka och då sa den andra:
kom nu ketchup."

I början när hon berättade roliga historier blev hon stött om man skrattade, jag tror inte att hon hade fattat poängen riktigt. Nu däremot blir hon lite purken om man inte river av ett hejdundrande asgarv. Men det gör man nästan per automatik, för hon är så söt och nöjd varje gång hon har berättat en ny historia.

Generellt så blir hon bara roligare och roligare att vara med för varje dag som går. Alla historier, funderingar och kommentarer berikar verkligen min tillvaro. Dessutom upplever jag henne som harmonisk, positiv och kramig just nu. Jag får så otroligt mycket tillbaka av henne på ett sätt jag inte riktigt har upplevt tidigare. Det är verkligen en fröjd att få vara hennes mamma!

Och det är väl lika bra att passa på att njuta. Det sägs ju att 5-årsåldern ofta är väldigt harmonisk medan 6-årsåldern brukar kallas för lilla puberteten...

onsdag 23 februari 2011

Världens ljuvligaste ord

Sömn. Sömn. Sömn. Jag längtar så sjukt mycket efter att få sova en hel natt. Eller nej, inte bara en natt - jag längtar till det kommer en tid då jag vet att min sömn bara hänger på mig. När jag går och lägger mig så kommer jag att få sova till klockan ringer.

När man har ett barn som har sovit som en stock varje natt i fem år med ytterst få undantag så blir man lite...chockad över hur ett annat barn med samma genetiska förutsättningar kan sova så oerhört mycket sämre.

Men det vänder väl nån gång. 2029 borde det väl vara helt safe. Eller 2060. Om jag lever då.

Och sist men inte minst:
Ni som får sova på nätterna - uppskatta det!!!

tisdag 22 februari 2011

Pantonemuggar Stockholm



Är det nån som kan tipsa om butiker i Stockholm som säljer muggar från Pantone?

måndag 21 februari 2011

Vad gör alla barnfria människor hela dagarna?

Jag får för mig att deras dagar ser ut ungefär såhär:

Efter en god natts sömn går de upp och äter en harmonisk frukost samtidigt som de läser morgontidningen. Sen promenerar de till jobbet, jobbar lite eller mycket och sen går de därifrån. På vägen hem gör de något av följande:
* tar en kaffe eller ett glas vin med nån annan barnfri person
* handlar god och nyttig vuxenmat
* går till gymet och kör skiten ur sig

Därefter vandrar de hemåt utan andan i halsen. Väl hemma i den välstädade lägenheten varvar de ner en stund i nån trendig fåtölj. När de blir hungriga (alltså inte kl. 17) tillagar de en god och nyttig middag som de äter i lugn och ro, ofta i skenet av levande ljus

Sen sätter de sig i trendfåtöljen och ser på Kulturnyheterna. När klockan börjar närma sig 23 kryper de ner i sin enorma säng och läser en bra bok innan de släcker lampan för ännu en god natts sömn.

Helgerna inleds förstås med sovmorgon för att ytterligare förstärka den där känslan av en god natts sömn. Resten av helgen ägnar de åt följande:
* dricka dyrt vin
* promenera på Djurgården
* gå på utställningar/vernissage/museum
*en sväng på gymet/bikramyogan/corespinnshapepulsen
* sömn, sömn, sömn och ännu mera sömn

Am I right or am I right?

Svårt

Normalstor pocketbok ovanpå

Hittills har psykologikursen varit både intressant och avkopplande jämfört med hetsen på KI. Nu har det dock börjat dra ihop sig till tenta och den avkopplade känslan är som bortblåst. Jag känner mig vilsen och lite puckad. Dessutom orkar jag knappt lyfta boken.

Känns aningen ostabilt. Kanske borde hålla mig till dokusåpor ändå.

söndag 20 februari 2011

Big brother



Jag hade nästan sett fram emot premiären ikväll men den kändes inte helt hundra. Jag blev mest illamående av tanken på att bli inlåst i 100 dagar med en massa knasbollar. Och störd över att det krockar med nyheterna på 4:an. (Jag=tant)

Ska du kolla?

Fil osofisk fråga

Jag har hört att fötterna bara blir torrare och torrare om man filar dem ofta. Hittar inget belägg för detta vid en högst ovetenskaplig sökning på nätet.

Är det nån som vet om det finns nån sanning i det?

fredag 18 februari 2011

Sömnigt fredagsmys

Jag var så laddad för fredagsmys. Klockan 20 sov barnen, Kalle hade lagat sin kungliga potatisgratäng och jag drog på en ansenlig mängd värmeljus. Klockan 21 sov jag som en gris i soffan. Nu byter jag till sängen och laddar om inför nästa veckas fredagsmys.

Hur ser ert ultimata fredagsmys ut?

Till alla puckade hundägare



Såhär ser det ut precis utanför vår entré. Det är kiss i varenda jävla hörna på hela gatan och så lite korvar här och där to spice it up.

Koppla era bestar och plocka upp deras skit. NU!!!

torsdag 17 februari 2011

Krispigt

Har precis bäddat med rena lakan. Att lägga sig i sängen en sån kväll är nåt av det bästa jag vet, på gränsen till magiskt. Magin infinner sig dock endast om jag är helt nyduschad.

Hur ofta byter ni lakan? (Nån som vågar svara?)

onsdag 16 februari 2011

Avkopplad och nedkopplad

Nynäs var helt fantastiskt. Jag lämnade datorn hemma och stängde av ljudet på mobilen, det var nog längesen jag var så avkopplad och nedkopplad på samma gång. När vi skulle checka ut funderade jag allvarligt på att kedja fast mig i ett behandlingsrum och bara vägra åka hem.

Jag bangade isvaken, ångrar mig nu!

Men det var mycket skönare att sitta inne...

...och bara njuta av utsikten


Frukosten var snäppet bättre än min standard - fil och kaffe stående vid diskbänken

måndag 14 februari 2011

Ibland får man vad man förtjänar

Bli suktad här

Om några timmar åker jag till Nynäs Havsbad för att njuta av ett helt dygn med avkoppling, kalla och varma bad, behandlingar, god mat, läsning, sömn och umgänge med mamma.

Håll gärna tummarna för:
1. Att jag vågar bada isvak
2. Att mamma inte snarkar (jag är i stort behov av ostörd sömn)

söndag 13 februari 2011

Diagnoser på Facebook


2. Tagga folk i statusradenmani

3. Facebooktourettes - att ta lite för privata konversationer helt öppet

4. Checkinsjukan - ett sjukligt behov av att hela tiden tala om var man är. Drabbar huvudsakligen iPhoneanvändare.

5. Facebookmytomani - att alltid ha det så hääärligt med sin uuunderbara partner och fiiiina barn. Alternativt alltid sitta på Stureplan/SoFo och hinka Dompa/råsaftcentrifugerad juice med sina vackra vänner. (Symptom beroende på livssituation)

6. Facebookschizofreni - att gå ur Facebook och sedan komma tillbaka, gärna vid upprepade tillfällen (dessa personer har ofta många vänner som lider av Facebookmytomani)

7. Facerapesjuka - de drabbade är alltid unga och du vet aldrig om deras status är på allvar eller ej

8. Skriva roman i statusradenmani - de drabbade lider av bristande omvärldsanalys och tror att omgivningen finner intresse i att få veta varenda detalj om deras måndag (40-talister klart överrepresenterade)

9. Kärleksexhibitionsterna - måste snutta sin partner till allmän beskådan

10. Barnexhibitionisterna - har inget annat än barn att prata om (ses nästan uteslutande hos föräldrar, vanligast hos nyblivna sådana)

11. Karriärexhibitionisterna - vill mer än gärna berätta när det är dags för vinlunch, stekarpitch eller tjänsteresa

12. Motionsexhibitionisterna - redovisar noggrant hur långt de sprang/vilket pass de körde/hur tungt de lyfte (drabbar huvudsakligen iPhoneanvändare)

lördag 12 februari 2011

Som porr för en småbarnsmamma



Hela fredagens, halva lördagens och förra veckans söndag. Lugn. Kaffe. En hel timme en lördagmorgon. Det är så att jag blir religiös.

fredag 11 februari 2011

Det är häftigt att åka kollektivt

Idag har jag ägnat drygt 3,5 timmar åt att åka kollektivt. Eller ja, mest åt att vänta på att få åka kollektivt. Morgonen kändes som en blandning av en galen rockkonsert och nån typ av undantagstillstånd. Tågen var helt överfulla, folk klämdes i rulltrappor och drog i pendeltågets nödbroms i ren panik. Samtidigt har jag aldrig varit med om att massor av svenskar pratar med varann helt spontant överallt. Eller att en hel vagn jublar och applåderar varje gång tåget lyckas lämna en station.

07.33 hann inte ens till 08.53 utan kom strax efter 09.00

Tog en morgonsemla när jag kom fram som plåster på såren


Extra härligt att efter dryga 2 timmars hemresa få hämta Stockholms finest

torsdag 10 februari 2011

Toalettdykare


När vi kommer hem från dagis tvättar vi alltid händerna. Det här är vad som hände direkt efter handtvätten idag:

Incident 1: Jag hittar Nils vispandes med ena handen i toaletten
Incident 2: Jag stoppar Nils sekunden innan han stoppar toaborsten i munnen
Incident 3: När jag ska spola efter att ha kissat upptäcker jag Nils strumpa som simmar i toan
Incident 4: Jag hittar Nils ivrigt sugande på den hand han på nytt har vispat runt i toan med

Mellan varje incident gick det max ett par minuter, inklusive ny handtvätt. Sen kom jag på att man kan stänga badrumsdörren. Det revolutionerade hela eftermiddagen.

Det enda budordet

Jag skall inga andra stadsdelar hava jämte Kungsholmen

Om jag nu ska hållas gisslan i det här länet även fortsättningsvis så har jag en liten önskan: Låt mig få slippa lämna Kungsholmen. Eller låt mig åtminstone få slippa lämna innerstan. Det blir bara knas så fort jag gör det. Jag börjar fasiken undra om förorten känner på sig att jag inte vill vara där.

Det här med Facebook

Kommer det att bli en nummer 333? Spänningen är olidlig.

Jag kan liksom inte bestämma mig om jag ska vara en sån där person som har en miljard kompisar på Facebook varav jag knappt ens känner igen hälften på gatan eller om jag ska vara en sån där svår typ som bara vill ha folk jag verkligen, verkligen känner som vänner. Kan se fördelarna med båda varianterna men har ändå alltid vacklat mellan dem.

Hur resonerar du? Hur många kompisar har du på Fejan?

onsdag 9 februari 2011

Ibland vet man att man lever

Barnen uppskattade verkligen McD-besöket

4 h sömn +
gyminstruktion med stans piggaste pensionär +
litet konditionspass +
några timmars uppsatsskrivning +
tidig dagishämtning av stans piggaste barn +
familjemiddag på McD
=
Krasch och godnatt

På gymet med Stig, 75 år

Innan gyminstruktionen i morse sa jag till Kalle att jag hoppades att instruktören inte skulle vara nån smal, utsövd snärta i 20-årsåldern. Då sa han att det såklart skulle vara en ung, snygg kille med jättemuskler. Pest eller kolera med andra ord.

Döm om min förvåning när jag möttes av Stig som var en ärtig pensionär i 75-årsåldern. Han var dessutom minst lika slängd i käften som jag så ibland missade jag instruktionen för att jag skrattade så mycket.

Det ska nog kunna bli en gymbiff av mig också. En gymbiff med stans högsta häck.

Det svåraste i min bloggkarriär

Den där rumpbilden från igår kan ha varit den största utmaningen hittills i min bloggkarriär. Att fota sin egen häck var inte alls lätt. Fast man får väl vara glad så länge den får plats i bild åtminstone.

Vad har varit svårast i din bloggkarriär?

tisdag 8 februari 2011

Stjärten är skrämmande låg

Going down

Jag har ju alltid älskat att träna och har kört samma typer av pass år ut och år in. Helst samma ledare också.
Och samma träningskläder.

Nu har jag bestämt mig för att vidga mina vyer. Jag har till exempel redan rappat av två yogapass och imorgon bitti har jag bokat in en gyminstruktion. Att bli hypnotiserad av crosstrainern är väl bra men stjärten är fortfarande skrämmande låg.

Nu jävlar ska jag yoga och gymma upp stjärten till oanade höjder.

Är ni med? För ni har väl inte glömt de vetenskapliga rönen om hur mycket stjärten sjunker med åren?

måndag 7 februari 2011

Liten, tråkig måndag

Om förra måndagen var toppen med smaljeans och allt så var den här raka motsatsen. Satt inne hela dan och skrev en liten tråkig uppsats om hjärnan. Kvällen ägnades åt en liten tråkig powerwalk i snöblandat ösregn och världens längsta tråkigaste bostadsrättsföreningsmöte hemma hos oss. I samma sekund som grannarna masade sig iväg vaknade Nils med en misstänkt liten tråkig öroninflammation.

Nu ber jag till rättviseguden om en lång, härlig natt utan ett endaste litet avbrott. Prognosen (baserad på tidigare erfarenhet) säger dock att det nog inte blir riktigt så...

söndag 6 februari 2011

Morsa på stan

Nu ska jag gå och sova för jag är så himla trött. Jag kom hem klockan 5 i morse nämligen. Som pre-medelålders småbarnsmamma borde väl det vara värt en bragdguldsnominering va?

Veckans snackis på Kungsholmen


Det lär ju bli det här skarpa citatet ur lördagens Vårt Kungsholmen

lördag 5 februari 2011

När börjar medelåldern?

Det är en fråga jag har funderat över ett bra tag nu. Jag har Googlat men hittar inget regelverk kring detta. Min svärfar hävdar att medelåldern börjar vid 30 men det tycker jag är att ta i. Samtidigt känns 40 i senaste laget så jag har landat i att svaret borde vara 35. Det har inte känts helt bra för i så fall är det bara några år dit.

I morse kom äntligen en ljusning när jag läste en intervju med Johan Mjällby i DN:


Om DN anser att medelåldern börjar vid 40 så måste det väl stämma? Visst?

fredag 4 februari 2011

Extrapris

Varför heter det extrapris egentligen? Det låter ju om om det skulle vara extra dyrt, ett extra pris liksom. Dumt.

Skadestånd tack!


Varumärkesintrång borde väl kunna ge ett bra tillskott i kassan?

torsdag 3 februari 2011

Fucking Stockholm

Ja tack!

Jag börjar ruttna på den här stan nu, har varit här för länge i ett svep. Det är inte nyttigt. Minns faktiskt inte när jag lämnade Stockholms län senast men det kan ha varit i somras.

Längtan efter att se nåt annat börjar bli så stark att jag inte längre drömmer om ställen som USA och Västindien. Numera låter orter som Sundsvall, Åmål och Säffle riktigt exotiska.

Vart drömmer du om att åka?

onsdag 2 februari 2011

Hasse!!!

Onsdagskvällarna goes vanliga igen, snart är det säsongspremiär!

tisdag 1 februari 2011

Rysk roulette?



Jag har omvärderat mina ideal, min stil och min tid en del de senaste åren. Men vågar jag färga håret hos Rinse frisörkedja i Flempan? Jag vet faktiskt inte. De klipper för 190. Det vågar jag.

Är det nån som har testat Rinse frisörkedja?
Eller som bara vill heja på eller kanske avråda?

Knäpp och insnöad deluxe

Jag är en riktig språknörd som älskar att fundera över språk och att lära mig nya ord. Iallafall om de är användbara, annars kan de stanna i SAOL eller var de nu kom från.

En mer enkelspårig del av ordnörderiet är att jag gärna snöar in på ord och uttryck. Ibland är jag insnöad länge och ibland är det en fas på bara ett par timmar.

Just nu funderar jag på hur det ska bli med deluxe. Var det en fas jag gick igenom igår kväll eller kan det bli en långkörare? Deluxe, deluxe, deluxe. Det låter dumt när man upprepar det, men det gör ju alla ord. Prova ditt eget namn till exempel så får du se hur snyggt det låter efter några rundor (kolla så ingen lyssnar först bara för då kanske de fattar att du är knäpp).