fredag 29 april 2011

Pensionärspappa!

Jag och pappa 1995

Idag går min pappa i pension efter 42 år på samma företag. Om man tycker att det är en bedrift i sig så är det ingenting mot att han under dessa 42 år inte har haft en enda sjukdag. Bra jobbat pappsen!

Det som nu inträffar är en win-winsituation. Win för pappa som är ledig och win för mig som får en alltid tillgänglig barnvakt. För han lär väl inte hitta på en massa annat på dagarna hoppas jag...

onsdag 27 april 2011

Toadilemma

Man kommer in på toa på jobbet och det stinker bajs. Man biter ihop och gör sin (luktfria) grej. När man kommer ut står det en kollega man inte känner så väl på kö. Valet står då mellan att:

* Desperat förklara att man inte är upphovsperson till lukten
* Låtsas som det regnar och låta kollegan för evigt associera en med bajslukt

Båda alternativen känns lika ruttna faktiskt.

tisdag 26 april 2011

Paradispåsk

Påsken 2011 gick inte av för hackor precis. Dalarö, god mat, äggletning på tomten, högsommarvärme och tidigaste badpremiären på många år. Jag beställer en repris till 2012!

Lovisa vågade sig också i, det är krut i det barnet

Jag körde prickigt som vanligt

Sötaste påskkärringen

Nils fick årets guldägg


Skulle gärna ha stannat längre

fredag 22 april 2011

No more hockeyfrilla

På Fridhemsplans kanske sunkigaste frisörsalong föll världens sötaste hockeyfrilla till marken igår. Nu har vi en stor liten kille här hemma.

Före


Efter

onsdag 20 april 2011

Kissande karlar

På två dagar har jag sett tre män som har stått och kissat mitt i stan mitt på blanka dan. Vad är det med män och detta kissande? Vet de inte hur man hittar en toalett? Vet de inte hur sådana används? Hur ofta ser man en kvinna som sitter och kissar på stan?

Män=hundar.

måndag 18 april 2011

Bloggtorka

Här är det total stiltje. Jag hade hoppats att den nya veckan skulle föra med sig lite inspiration men icke.

Status måndag:
* Jag mår svagt illa, har inte ätit något på hela dagen
* Nils gav mig världens mysigaste hejdåkram i morse
* Ikväll ska vi gå på Håkan Hellström på Cirkus. Jag gillar inte ens Håkan men det blir nog bra. Om jag bara slutar må illa.

Hejdå.

fredag 15 april 2011

Hej trygghetsnarkomaner!



Nils vill bara hälsa att han tyckte att hjälm och barnstol är för töntar.

Är din andedräkt lite efterbliven?

torsdag 14 april 2011

Värre än knark



Inget fett. Inget socker. Jättegod. Vad innehåller Seven Elevens yoghurtglass egentligen? Den lär ju inte vara så värst nyttig iallafall.

Att höra sig själv på film

Att se sig själv på film är en sorts trauma, att höra sig själv är ett annat. En gång sa någon att jag låter som Kristin Kaspersen. Varje gång jag hör henne på tv numera så tänker jag att hon låter ju helt normal. Alltså kan jag inte låta som hon för jag låter ju supermuppig.

Nu måste jag få veta; Låter jag som Kristin Kaspersen?
(Lyssna i klippet nedan)

onsdag 13 april 2011

Titta han snackar


Självklart slutade den värsta svadan så fort jag började filma. Sekvensen fick dessutom ett abrupt slut när Nils försökte ta en tugga på telefonen. Tjejen som ställer puckade frågor kan man eventuellt bortse från.

Men smält då dumma snöhög!


För en månad sen slog pappa, Kalle och jag vad om när snöhögen utanför vårt hus skulle vara borta. Kalle gissade Valborg, pappa gissade 14:e april och jag gissade 13:e. Alltså har jag 13,5 timme på mig nu. Undrar vad oddsen är för att det alldeles strax blir strålande sol och 25 grader?

tisdag 12 april 2011

Facebook är min vän

Snart har jag de flesta Facebookdiagnoser tror jag. Checkinsjukan har drabbat mig hårt och idag har jag nog uppdaterat status och Places 17 gånger redan. Jag försöker göra en patologisk analys och den landar i att jag vissa dagar har för få sociala kontakter IRL. Idag är en sådan dag. Alltså kommunicerar jag med en hyfsat ointresserad omgivning via Fejan istället. Men det är väl sunt?

Världens gladaste kille

Nöjd på promenad i betongen

Igår var det en ur personalen på dagis som var förundrad över att Nils alltid är glad. Folk är ofta förundrade över det. Jag med. Att det kan finnas så mycket glädje i en så liten person. Och att den lilla personen är min son, det gör mig väldigt glad.

Lovisa var likadan under sina första år. Det får mig att vilja börja hojta om bra gener och gynnsam uppväxtmiljö. Men jag låter bli.

måndag 11 april 2011

Tove ♥ Mamma byter bo

Jag älskar "Mamma byter bo", det är verkligen reality-tv när den är som bäst. Jag tycker att det är så härligt att jag nästan skulle kunna tänka mig att vara med i nästa säsong. Ser mig själv som allt från bondmora i Pite till Tabita-morsa i nån håla i mörkaste Värmland till kryddig Rosengårdsmami. När veckan är över rusar jag med lyckotårarna sprutandes i Kalles famn och så åker vi hem till våra barn, avgaser och dammtussar och bara älskar alltihopa och varandra mer än nånsin.

Tror banne mig jag skickar in ansökan idag. Säg inget till Kalle bara!

Lovisas första inbjudan

I helgen hade Lovisa sitt hittills största barnkalas. Inbjudningarna skissade hon på själv:

Hej alla kompisar snart fyller jag 5...

...år jag ska ha kalas på Solen

söndag 10 april 2011

Vilken är din favoritfilm?

Nu när jag är ofrivilligt fri från mitt Big Brotherberoende känns söndagkvällarna lite tomma. Jag funderar på att börja kolla på film. Det är nämligen högst sannolikt att jag har sett minst antal filmer av alla vuxna i hela landet. Jag har sett Sällskapsresorna nära på tresiffrigt antal gånger men sen är det blankt.

Nu vill jag ha filmtips. Vilken är din favoritfilm?

fredag 8 april 2011

Frontline Vasaparken

Vad är det med mäklare egentligen? Tror de att folk går igång på deras fjantiga annonser med påhittade/felplacerade tjusiga ord? Jag tycker iofs att det är skitroligt så för min del får de gärna fortsätta. Här är delar av veckans skörd ur DN Drömhem:

Skönt, då kan man snacka med köket om man känner sig ensam

Vad känns varmt och kreativt? Lägenheten?

Också en klassisk ytskicksrenovering

Ren lyx, så jävla najs

En gäst-wc som betjänt, inte illa

Kungsholmens skyline, lätt bättre än Manhattans

Min favorit - frontline Vasaparken

Kalasmat


Är det nån som kan gissa vilken sorts kalas det blir?

Har du en iPhone?

Då är du en fattig jävel som övertrasserar ditt konto regelbundet. Det är tydligen Blackberry som gäller om man har lite klass. Well, jag får nog leva med min iPhone ändå, har inte råd att byta. ;)

torsdag 7 april 2011

Enkla recept efterlyses

Jag är urless på vår vardagsmat och behöver inspiration. Har du någon lättlagad vardagsfavorit du vill dela med dig av? I så fall blir jag jätteglad!

onsdag 6 april 2011

Oroväckande horoskop


Hmm...jag ska snart gå och hämta tre leriga barn på dagis. Jag hade tänkt att de skulle sysselsätta varandra så att jag kan göra annat men det verkar ju inte så lovande.

Tror du på horoskop? (Det gör inte jag)

Man tager vad man haver

Dagens lunch

Dubbelnattning

Jag vet inte hur många småbarns- och flerbarnsföräldrar som läser men om det är någon som gör det så är jag intresserad av att höra hur ni har organiserat nattningen hemma hos er.

Vi lägger oftast Nils först, blöjbyte, tandborstning, handtvätt och så klappa en kort stund i sängen. Lovisa gör sig i ordning och sen läser vi en saga i sängen och killar henne på ryggen innan vi går ut.

Egentligen så funkar det bra såhär men jag känner att snart så kunde Nils också få höra en saga och det känns lite "dumt" att läsa dubbla sagor varje kväll. Hur gör ni andra? Läser ni samma saga oavsett åldersskillnad? Har ni några andra smarta tips för dubbelnattningarna?

tisdag 5 april 2011

Lovisa fem år


Lovisa älskar att rita och pyssla och verken blir bara finare och mer fantasifulla för varje vecka som går. Bokstäver och siffror är ett stort intresse, hon kan läsa korta ord och räkna ut enkla tal. På dagis funkar allt fint precis som det alltid har gjort, Lovisa trivs och leker bra med alla på stora avdelningen och med Nils förstås. De leker bra ihop hemma också. Lovisa är Nils stora idol, det finns ingen som kan få honom att skratta som hon. När de är ifrån varann mer än några timmar så säger Lovisa alltid att hon längtar efter honom.

På det stora hela så känns Lovisa väldigt harmonisk sedan ett tag tillbaka. Allt rullar på och det är sällan hon tjafsar eller dividerar om något i onödan.

Nu är den efterlängtade födelsedagen är över och Lovisa verkade nöjd. Hela släkten kom för att fira henne på kvällen och hon hade blivit uppvaktad på dagis också. Det sista hon sa innan hon somnade var "nu längtar jag efter min andra födelsedag", dvs dagiskalaset vi ska ha för 17 barn på lördag. Jag längtar inte riktigt lika mycket...

Två av presenterna, sjöjungfrudräkt och "storcykel"

Nils gillade mormors skor mest

För 1826 dagar sedan...

Södertälje sjukhus den 5:e april 2006, klockan 08.45

Lovisa, nu har jag varit mamma till dig i fem år och jag tycker faktiskt att jag har lyckats himla bra. De här åren har varit de bästa i mitt liv och jag ser fram emot alla år som vi har framför oss.
Jag älskar dig massor!

måndag 4 april 2011

fredag 1 april 2011

iPhonen gör mig förvirrad

Alla sa att iPhonen skulle revolutionera mitt liv men den gör mig mest förvirrad. Nyss satt jag kvar på bussen vid ändhållplatsen utan att fatta att resan var över. Tidigare i veckan åkte jag för långt med tunnelbanan och när jag sen åkte tillbaka så tog jag fel uppgång. Igår var jag en millimeter från att krocka med en stolpe.

Men visst känns det som om pendeltågsresorna går lite fortare nu. Och bara det är väl ganska revolutionerande faktiskt.