måndag 30 maj 2011

Palmaresan


Palma. Min första barnfria semester sedan 2005. En underbar känsla att få umgås med sina bästa vänner tre dygn i sträck utan att någon behövde gå tidigare, diska eller handla. Sol, bad, shopping, cava och mat. Väldigt mycket mat. Underbart som sagt. Längtar redan till nästa gång!

onsdag 25 maj 2011

Alias på Tradera

Ska jag bli sugen på att handla av Snuttetussan, Kackerlackan eller Storbystad_73? Nånting säger mig att deras kläder är tvättluddiga, loppiga eller uttöjda. I precis den ordningen.

Hur fungerar människor egentligen?*

*Eventuellt blev den frågan djupare än andemeningen med inlägget. Eventuellt är jag bara bitter för att jag precis missade en grej jag verkligen ville ha.

tisdag 24 maj 2011

Vulkanjävel



Förr i tiden åkte jag och mina tjejkompisar någonstans varje sommar. Sista resan kom att bli till rivieran 2005. Då var Lovisa ett litet frö i min mage som ännu inte hade gjort något väsen av sig. Successivt skaffade sig de andra karlar och kottar. Nu har vi tillsammans fem karlar, sex kottar på utsidan och en på insidan. I övermorgon åker vi till Palma. Hoppas vi. Den där vulkanen står inte högt i kurs just nu.

Liten Nilsparlör

Men langa på broccolin då!

När Lovisa var liten plutt så skrev jag flera sådana här listor. Härligt nog så är det precis lika roligt den här gången. Här kommer Nils första ordlista:

Pappa - pappa, napp och trappa
Lälli - välling
Kikla - cykla/cykel
Dagi - dagis
Gegg - ägg
Bobo - mormor
Bi - bil
Bo - boll
Boppa - moppe
Bocco - broccoli (favoritmaten)

måndag 23 maj 2011

Social misär-porr

Ikväll kändes Mamma byter bo mer som social misär-porr med arbetslöshet/långtidssjukskrivning (?), fetma och barn som rökte. Men ändå, jag tror jag älskar det programmet.

Mina kompisar har förresten kommit på var jag skulle hamna om jag skulle vara med. Jag sa ju Rosengård och det höll de med om. De la dessutom till att familjen driver restaurang. Där ska jag slava i köket och laga mustiga grytor från dusk till dawn. Jag kan inte annat än älska den idén med!

För tio år sedan...

...var jag yngre. Foton 1993-2003.

söndag 22 maj 2011

Om tio år

Om tio år är jag 40. Jag har en dotter som är 15 och en son som närmar sig 12. Jag är antingen läkare eller byråkrat. Jag väger aningen mindre än nu och är lika vältränad. Vi äter mycket fisk hemma och har en soffa som är både snygg och bekväm.

Mer än så varken hoppas eller tror jag på, det skulle räcka fint.

Var är du om tio år?

lördag 21 maj 2011

Finns det kannibaler på riktigt?

Med godispåse och Haiwaiianas

Lovisa: -Mamma, vad är en kannibal?
Jag: - Eeh, det är ett monster som äter människor.
(Varför ljög jag? Det var väl onödigt. Eller var det inte det? Jo. Ska jag ändra mig och säga som det är? Det finns ju dessutom inga monster.)
Jag: -Eller, det är en människa som äter andra människor. (Phu, det var lika bra.) Fast det finns nog inga sådana på riktigt.
(Det finns det väl inte?)

fredag 20 maj 2011

Glassigt trots allt

Får väl provsmaka ur frysen istället

Tack vare bloggen får jag en massa mer eller (oftast) mindre lockande erbjudanden. Det är folk som vill att jag ska ha banners på sidan, skriva ett inlägg om dem eller bjuda in mig till något värdelöst event. Nyss fick jag mitt första riktigt lockande erbjudande, glassprovning hos Hemglass. Man skulle visst få med sig glass när man gick hem också. Typiskt nog så kan jag inte den dan. Då sitter jag nämligen i Palma och glassar med mina kompisar. Anledningen till missen kunde onekligen ha varit värre.

torsdag 19 maj 2011

God jul!


Tomtedressen, när Nisse själv får välja pyjamas

Förbjud säsongsavslutningar

Både Desperate och Efterlyst har haft säsongsavslutning i veckan. I min egenskap av tv-junkie förklarar jag härmed den hopplösa sommarsäsongen inledd. Säsongsavslutning skulle kunna vara svenska språkets fulaste ord faktikst. Både ordet och företeelsen borde förbjudas.

En alldeles för lång sommar har börjat. Väck mig i slutet av augusti.

måndag 16 maj 2011

"Erbjudande" grillad toast

Det verkar vara nåt med grillningen också när jag tänker efter...

Jag är allergisk mot sånt här. Jag har gått förbi den här skylten flera gånger i veckan i över ett halvår nu. En vacker dag går jag in och frågar hur det ligger till med "erbjudandet" egentligen.

Publiceringsgaranti?



Om det hade funnits VM i antal publicerade insändare i lokaltidning så hade jag legat bra till. Jag verkar dessutom inneha någon sorts publiceringsgaranti för alla insändare jag någonsin har skickat till min lokaltidning har kommit med. Den här veckan slog jag till på en dubbel och jodå, båda kom med.

Nu uppstår några frågor:

1. Skriver jag otroligt bra insändare?
2. Eller är det otroligt få människor som skriver insändare?
3. Har jag något liv?

Fast den där töntiga rubriken hittade de på alldeles själva

söndag 15 maj 2011

Vill du ligga med mig då?


Jag blir faktiskt ganska sugen när jag hör den. Partysugen.

Visst är det årets sommarlåt/hit/plåga/kalla det vad ni vill?

lördag 14 maj 2011

Utsövd

Jag somnade 20.00 och vaknade 09.30. Känner mig rätt utsövd idag faktiskt.

torsdag 12 maj 2011

Skön inställning

tisdag 10 maj 2011

Jävla enkäter

Den senaste påminnelsen kom nyss

Jag blir galen på alla dessa enkäter. Snart vågar jag inte ta barnen till läkaren eller dagis eller bilen till service eller ringa någon kundtjänst. Snart går jag i idé för att slippa svara på en miljard enkäter. Jag har försökt ignorera dem men de bara öser ut påminnelser och nya enkäter tills jag ger upp och ägnar 15 minuter av min tid åt att fylla i deras jävla frågor. As.

måndag 9 maj 2011

Det undrar jag också

När jag nattade Lovisa så tittade hon plötsligt på mig och frågade:
- Mamma, varför har du så stor rumpa?

lördag 7 maj 2011

Om tidningar på golvet

Det hetaste på inredningsfronten just nu verkar vara att dissa bokhyllan och lägga böcker och tidningar i högar direkt på golvet. Först ser det sådär avslappnat boho-chict ut men när man tänker efter inser man att:

* Det blir dammigt.
* Det är opraktiskt.
* Det är lika bajsnödigt som reklamarskägg i Sofo.

fredag 6 maj 2011

Det här med bloggdesignen

Oföränderlig frippa

Jag gillar ju inte förändringar som sagt. Alltså förändrar jag inte saker som inte måste förändras. Som bloggdesign (eller frisyr, man, inredning, vänner och bostadsort).

Som ett led i förändringsarbetet här på bloggen borde ändå designen fräschas upp. Jag har Googlat och trixat men hittar inget jag gillar. Är det nån som har nåt tips?

Det tuffar på

Jag drömde att jag åkte tåg på isen över ett hav. Eller så var det en sjö. Vad kan det betyda enligt drömtydningsexpertisen tro?

Herregud. Jag Googlade och det verkar allvarligt. Lyssna på det här:

"Tåg hör till de viktigare drömsymbolerna. Tåget för oss genom livet, och vi måste följa med vare sig vi vill eller ej, tycker vi. Men det är fel. Varje människa har en fri vilja och är inte bara ett slags kolli som fraktas fram. Drömmen är både en varning och en maning till oss att rannsaka oss själva. Det gäller att inte komma "för sent", att inte "missa tåget". Det kan också i drömmen vara svårt att komma fram till biljettluckan - vår inre "biljettlucka" är de komplex vi måste frigöra oss från, så att de inte hindrar oss från att komma i väg, att nå vårt mål."

Jag har aldrig förut drömt om tåg. Det lär ju ha med förändringstankarna kring bloggen att göra. Nu måste jag bara se till att komma fram till biljettluckan innan jag missar tåget och blir ett kolli.

torsdag 5 maj 2011

Om att förnya en blogg

Läste Alex Schulmans blogg precis. Har inte alls följt den så jag läste hungrigt sida efter sida. Blev sorgsen. Sorgsen över min egen usla blogg. Jag är trött på den och jag tror att den är trött på mig med. Vi behöver hitta nya infallsvinklar bloggen och jag. Frågan är bara hur? Jag har gjort det här i 4,5 år nu. Varvat barnsnack med konstiga funderingar, små lustigheter och en och annan känga till den som förtjänat det. Ofta personlig men aldrig privat. Inget viktigt. Mest bara skrap på ytan. Fragment av mitt liv.

Jag är en människa som älskar rutiner och gamla vanor. Jag är en människa som hatar förändring. Jag står inte ut med separationer och uppbrott. Att sluta blogga är det alltså inte tal om. Det kommer aldrig att hända. Jag måste bara byta fokus en stund.

Facit - Stockholmsslang

Jag har lite svårt att kora en vinnare så alla får vinna den här gången. Det tävlades ju på lite olika villkor. Min pappa klarade i princip alla men det var över telefon så han diskas.

Barr - hår
Barre - lägenhet/villa
Bulle - taxi
Dojor - skor
Dojtåt - skosnöre
Dora - ruta
Elknutte - elektriker
Jonna - cykla
Jonne - cykel
Kis - kille
Kista - mage
Knekt - polis
Korpa - stjäla
Luma - lampa
Pluska - plånbok
Slang - korv
Slira - ketchup
Spiror - ben
Rörpulare - rörmokare
Tjacka - köpa
Trixa med trasan - spela fotboll
Vad gäspar dinkan - vad är klockan
Vajsing - fel
Vaska krattorna - tvätta händerna

Återkommer med en dito tävling med modernare ord!

Vad menar Blondinbella egentligen?

Imorgon har jag tenta och då vet ni vad som händer. Antingen så städar jag maniskt eller så surfar jag lika maniskt. Allt för att den där riktigt tunga tentaångesten ska infinna sig.

Just nu läser jag Blondinbella. Det gör jag aldrig annars och nu vet jag varför. Förutom att det är ointressant så är det nästintill omöjligt att läsa. Vad menar hon i första stycket här till exempel?

Var ligger Flemminggatan?



Danske Bank vill berätta att de har flyttat. Till en adress som inte finns.

onsdag 4 maj 2011

Tack Ansa Jonsson!



Det här kom i posten idag. Vilken snäll typ den där Ansa. Eller Alisa? Hon skriver otydligt. Och lite uppfordrande - det där varsågodet med en punkt efter. Jag har iallafall mailat bilden till lokaltidningen med rubriken "dagens ros". Det är hon värd, Ansa. Eller Alisa.

Nu ska jag gå och bada mitt KI-kort. Det ser ut att ha haft ett hårt liv sen vi skiljdes åt.

Bloggtävling - Stockholmsslang

sHur många klarar du utan att Googla
(eller läsa lokaltidningen Mitt i)?
Eventuell vinst: äran.

Barr
Barre
Bulle
Dojor
Dojtåt
Dora
Elknutte
Jonna
Jonne
Kis
Kista
Knekt
Korpa
Luma
Pluska
Slang
Slira
Spiror
Rörpulare
Tjacka
Trixa med trasan
Vad gäspar dinkan
Vajsing
Vaska krattorna

Jag klarade 21 av 24.

tisdag 3 maj 2011

Sämsta appen?

I morse testade jag min nya koka ägg app. Den var kass! Jag ville ha ett mediumkokat ägg men fick ett där vitan nästan rann. Inte gott.

Vilken är den sämsta app du har testat?

Syskonkärlek

Aspuddsparken 110416

Barnen är så himla fina mot varandra att jag ibland blir helt förundrad. Nils går ofta fram och ger Lovisa en spontan kram och hon tar hand om honom och ser till att han har det bra, både hemma och på dagis. De leker bra ihop långa stunder. Antingen så anpassar sig Lovisa till Nils nivå eller så får han försöka hänga med i hennes svängar. Jag tror inte att han fattar så mycket men han är lycklig bara över att få vara med.

När Lovisa inte är hemma kan Nils gå runt länge och leta efter henne i alla rum medan han ropar "Iia, Iia?!". De är helt enkelt ett självklart inslag i varandras liv och det gör mig så lycklig.

Med risk för att bli en enda rosenskimrande mammaklyscha så är jag så himla tacksam över att jag fick just dem!

måndag 2 maj 2011

Vilket är ditt favoritkaffe?

Från Gevalia

Jag har hittat en ny favo i Indian Malabar. Lite överspänt namn men skitgott kaffe. Dessutom fick jag en superfin takeawaymugg i påskpresent så nu kan jag dricka det i skolan också, studentlyx!

Från Bodum

Vilket är ditt favoritkaffe?

Nyttiga veckan

Här puttras det nyttigheter

Den här veckan ska jag inte äta nån skit. Alltså inget godis, ingen glass och inga ostbågar. Eventuellt ska jag dricka lite vin.

Hittills går det jättejättebra!

Herpesfri och förstående


Vad mer kan man kräva av en partner?

söndag 1 maj 2011

Plötsligt händer det, del II

Landets mest solblekta julstjärna

När jag nattade Lovisa nyss sa hon med irriterad röst: "förresten, kan aldrig nån ta ner min julstjärna?" Frågan hade varit helt befogad om det inte hade varit för att jag har velat ta ner den sen i januari medan "någon" har kämpat emot.

Plötsligt händer det


Jag har alltid haft på känn att jag har en ö nånstans.