torsdag 30 juni 2011

Jag har en stark man, duktiga barn, rosé och Medelhavsutsikt

På väg

Rubriken är som tagen av en Facebookmytoman men den är sann: Kalle har burit väskor och barn hela dan eftersom jag lägligt nog fick en kortisonspruta i armen igår. Lovisa och Nils har varit glada och uthålliga trots att vi väckte dem klockan 4 i morse. Nu sover de och vi sitter på balkongen och det är sådär sammetslent varmt och mörkt över Medelhavet. (Och det där med rosén är väl mer regel än undantag.)

Just nu: landar på rivieran


Kör en favorit i repris. Just nu landar vi i Nice.
Så har jag fått det sagt. Och jag varierar iallafall texten.

tisdag 28 juni 2011

Indisk restaurang nästa

Han gillar även damskor

Har hört massor av gånger att små barn inte gillar stark mat. Nils har de senaste dagarna ätit:

* Ett xylitoltugummi, strong mint
* En Vicks blå
* Saltlakrits
* Tre chili cheeze crunchers

Den modesta mängden beror på att han vid samtliga tillfällen har blivit påkommen mitt i ätandet.

måndag 27 juni 2011

Mini manboy

Laddar inför nästa show

Nils står i soffan och dansar och sjunger "Popular". Killen vet inte vad han själv heter men sjunga Eric Saade, det kan han minsann. Prioriteringar...

söndag 26 juni 2011

För åtta år sedan



För åtta år sedan förlovade vi oss på en balkong i Turkiet, jag kommer ihåg den kvällen som om det var igår. Livet och kärleken ändras med åren men älskar honom, det gör jag fortfarande.

lördag 25 juni 2011

Jag passar Bachelorette 2012

Jag har precis playat sista avsnittet av Bechelorette. Herregud. Den där Frida kan inte ha varit rädd för att bli förkyld så som hon slaskade loss till höger och vänster. För mig skulle det vara ett stort problem. Man bör ju provköra en potentiell pojkvän samtidigt som jag absolut inte skulle klara av salivbyteri på den där nivån. Vilket dilemma. Kanske inte ett högprioriterat sådant i mitt liv just nu men ändå.

torsdag 23 juni 2011

Nils tjuvstartar midsommarfirandet


Vi hann knappt komma ut till landet innan Nils gick på snapsen

onsdag 22 juni 2011

Dressing från 90-talet

Idag har jag storstädat på landet. En del fynd är för äckliga att tala om men några var lite mer rumsrena.

Som den här dressingen från 90-talet


Och en påse som en gång har innehållit gröna druvor à 8.25 kr kilot. Numera innehöll den silverputsmedel och två russin, högst sannolikt f.d. druvor.

tisdag 21 juni 2011

Nyårslöfte 2011, del II

Jag valde ju ett nyårslöfte som jag var säker på att lätt klara av - att träna mer än 49 pass under 2011. Nu har jag uppnått målet. Nu vet ni det.

måndag 20 juni 2011

Nu vänder det!

Jag vet att det är bland det fulaste man kan säga som svensk men jag gillar verkligen inte de här ljusa nätterna.
Därför jublar jag idag - nu vänder det!

lördag 18 juni 2011

Han insåg vid tidig ålder att brott lönar sig


Nils är en nyfiken liten kille. Ikväll på pizzerian så knallade han helt sonika in bakom disken, vidare in i köket och hämtade en Festis ur kylen. Pizzakillen tyckte att Nils var så företagsam att han fick behålla Festisen som belöning.

torsdag 16 juni 2011

Inte så genomtänkt

Det händer inte ofta men det händer ibland. Jag klickar hem en massa skit från Tradera. Igår kväll var en sån kväll. Vilken tajming. Sista studiebidraget är slut sedan länge och semester och utlandsresa nalkas. Smart.

onsdag 15 juni 2011

Vardagskatastrof

Inte fan blir det bättre av att det står "oppvaskklut" på dem heller

Undantagstillstånd utfärdat i köket. Kalle åkte och storhandlade och på listan stod det "disktrasor". Den viktigaste, muntliga biten om att det måste vara de dyra med snyggt mönster glömde jag. Nu har vi åtta enfärgade svennetrasor att kämpa oss igenom.

Kalle förstår inte alls vidden av det inträffade och muttrar saker i stil med "disktrasa som disktrasa". Det är visst nåt allvarligt fel där.

Ge mig stöd för tusan!

Det här med autocorrect

Varför tycker den att två arma ARN passar bättre än tvåbarnschock? Och industrier ester istället för industrisemester? Och könsmogna istället för kökslucka? Och en miljard andra puckade förslag?

Varför är autocorrect så himla dum?

tisdag 14 juni 2011

Obligatorisk länk

Jag utfärdar härmed skrattgaranti för länken nedan. Har du inte skrattat tidigare så gör du det vid den sista lappen:


P.S. Om du inte skrattar är du en trist typ. D.S.

Det där med att leva som man lär...

Det känns skönt att det inte bara är jag som har problem med det.

Här har lapplisorna parkerat där det är parkeringsförbud


Och här står farbror Polisen vid ett gathörn

lördag 11 juni 2011

Favorit i repris

Ni kanske kommer ihåg min lista över diagnoser på Facebook från i vintras? Spiderchick har skrivit ett inlägg på samma tema som är klart läsvärt.

(Note to self: börja återanvända gamla inlägg när fantasin är allt annat än produktiv)

fredag 10 juni 2011

Han kanske inte gillar sitt namn?

Jag vill minnas att Lovisa ganska tidigt visste vad hon hette. När hon var i samma ålder som Nils är nu visste hon det definitivt. Samma sak gäller inte riktigt för den här killen:

Sommarlov version 2.0

I morse skrev jag terminens sista tenta så nu är det dags för mitt andra sommarlov i jättevuxen ålder. Sist det begav sig kunde känslan bara beskrivas som ren och skär lycka. Tentan hade gått bra och jag var gravid, förväntansfull och lycklig inför vad som komma skulle. Skola och plugg kändes far away från samma stund som jag lämnade campus.

Idag känns det annorlunda. Tentan gick inte så bra och huvudet är fullt av tankar inför framtiden. Mera plugg vs. jobb? Halvtaskig ekonomi vs. hyfsad ekonomi? Om plugg, vad för plugg? Byta bana eller stanna kvar och hoppas att det blir bra? Orkar jag byta bana när jag är snart 31 och redan har pluggat i fem år?

Som lök på laxen (underanvänt uttryck) fick jag inte möjlighet att säga hejdå till de sköna människor som jag har hängt med under terminen. Märkligt, från en dag till en annan så försvinner man ur varandras liv.

Well... Det kanske blir en bra sommar trots att den där sommarlovsglädjen inte behagar infinna sig.

torsdag 9 juni 2011

Damn you autocorrect!

Häromdagen tänkte jag på att jag har klarat mig ifrån pinsamheter med autocorrectfunktionen på iPhonen. Fram till igår that was... Skickade följande till en snickare och upptäckte det först flera timmar senare:

onsdag 8 juni 2011

Skitväder

Idag tar min yngsta kusin studenten. Om mindre än en halvtimme springer hon ut från Kungsholmens gymnasium och regnet fullkomligt öser ner. Jag vet inte om det är min iver att göra annat än att plugga eller en allmänt välfungerande medkänsla men jag tycker så synd om henne att det just nu är omöjligt att läsa.

Måste ta en rejäl pluggpaus och dansa en regnupphördans.

tisdag 7 juni 2011

Desperat



Nu har jag joggat också. Jag som hatar att jogga.

Vad ska jag nu hitta på?

Here we go again...

Tentavecka. Det betyder mycket slösurfning, långkok till lunch och maniska storstädningar. Jag har redan laddat dagens andra tvättmaskin och funderar nu på om jag ska torka lister eller tvätta fönster.

Om det är nån som behöver städhjälp är det bara att hojta. Om det är nån som kan plugga in 400 sidor kognition på engelska åt mig så hojta ännu hellre.

Sjukt lockande

Inte sjukt lockande

måndag 6 juni 2011

Ett roligt inlägg

Jag hade ett roligt nationaldagsinlägg på G men det går inte att skriva längre av olika anledningar. Men det var verkligen kul.

Annars håller den här bloggen på att dö tråkdöden. Själv sitter jag bara och ser på och låter det hända. Sorgligt alltihopa.

söndag 5 juni 2011

Pojkvän finnes

Under de senaste veckorna har jag sett ett par versioner av lappen nedan. Ny trend eller ett skämt? Jag vet inte men kanske har jag någon singelbrutta som läser och vågar dra iväg ett mail?
Eller kanske inte.

lördag 4 juni 2011

Barnfria

Men de är himla söta

Barnen är med min mamma på hennes lantställe och vi är ensamma hela helgen. Det känns ganska konstigt att inte behöva smyga i trappan sent på kvällen, äta frukost i en timme, läsa hela tidningen utan att bli avbruten, gå ut och äta middag utan att jaga liten kotte runt restaurangen, gå vidare och ta ett par drinkar, sova länge på morgnarna och så tystnaden. Det är ingen som knakar, brakar, pruttar, skrattar, bråkar, gråter eller piper. Det är ganska skönt faktiskt.

fredag 3 juni 2011

onsdag 1 juni 2011

Nu är det sommar!

1 juni, nu är det officiellt sommar. I två månader drygt sen börjar hösten smyga sig på. Härligt! Jag gillar både sommaren och hösten. Och vintern. Våren är den årstid jag gillar minst.

Vilken årstid gillar du bäst?