torsdag 28 juli 2011

Fejk-nouveau-riche-fenomen


Älska DN På Stan!

onsdag 27 juli 2011

Prinsessan och prinsen


Jag vet inte vad som är värst. Att Lovisa vid fyra års ålder hittade på en saga med ganska tydligt definierade könsroller eller att jag som mamma lägger vikt vid det? Men hade det inte känts lite skönare om prinsessan inte hade varit så himla passiv?

tisdag 26 juli 2011

Marc has landed


Titta vad min fina mamma hade med sig från USA!
Än så länge har han mest hängt i tvättstugan men ikväll tänker jag visa honom stan.

Google is fantastic

Folk hamnar på min blogg genom att googla på både högt och lågt. De vill läsa om ICA Kungsholmstorg, porrbiografer och Stockholms förorter. Och varje dygn är det åtminstone en som undrar vad "är du go' eller" betyder. Det undrar jag fortfarande.

Sen har vi de där som gjorde att jag i bloggsammanhang bytte namn till Tove Kungsholmen. Det är några sådana sökningar per dygn och det som började som ett skämt känns mer och mer som jag. Vad tror ni Skatteverket skulle säga om jag skickar in en ansökan om namnbyte?

Och vad googlar folk på för att hamna på din blogg?

lördag 23 juli 2011

Visby ftw!

Överraskningsresan gick till Visby. Vi spenderade många somrar där i slutet av 90-talet och början av 2000-talet men sedan dess har jag inte satt min fot innanför muren. Att komma tillbaka var en riktig nostalgitripp.

Precis när vi klev ur planet började det regna

Men lagom till besöket på vår gamla favoritrestaurang sprack det upp. Dessutom serverade de fortfarande vår favoriträtt. En perfekt kväll!

Skolgatan 3. Här bodde vi 2004 som blev sista riktiga Visbysommaren

Västra Kyrkogatan. Här inne hade jag mitt livs enda telefonförsäljarjobb sommaren 2003. Vad jag sålde? Kalsonger...

Södra Murgatan 10. Här inne fattades det stora beslutet om att bilda familj. Året var 2005.


Vi lämnade ett soligt Visby och längtar redan tillbaka

lördag 16 juli 2011

Överraskningsresa!

På onsdag fyller jag 25 31. Det firas traditionsenligt på landet liksom de senaste 24 30 åren. Min förhållandevis underbara man var igår klart underbar och sa åt mig att inte göra några planer från måndag morgon till tisdag kväll. Han har nämligen fixat barnvakt för att vi ska åka bort. Jag har ingen aning om vart. Jag vet bara att det inte går att avboka och att Lovisa är sjuk.

Några saker som just nu upptar hela min tankeverksamhet:
1. Låt flickebarnet bli friskt asap
2. Vart tusan ska vi åka nånstans?
3. Vad kan inte avbokas?
4. Hinner man klämma in en vecka i Västindien på knappt två dygn?


Jag är jättenyfiken men samtidigt är det väldigt härligt att gå runt och gissa.

fredag 15 juli 2011

Bloggtorka och rabarberpaj

Vad man hinner när man inte bloggar - mitt livs första smulpaj

Här är det total sommarstiltje, jag varken bloggar eller läser andra bloggar. Jag tänker skriva ett inlägg men så kommer jag av mig, tycker att ämnet är ointressant och låter bli. Inte för att jag brukar vara så noga med det där med intressehalten annars men ändå.

söndag 10 juli 2011

Clementinjuice



En av alla bra grejer med Franikrike - clementinjuice. Det fanns i Sverige under en kort period för typ tio år sedan men sen dess har jag inte sett det. Om någon vet om det säljs nånstans i Sverige så hojta gärna.

Sweet dreams?

Igår natt drömde jag att min kompis mamma sov över hos mig, i ett babyskydd. I natt drömde jag att jag skulle åka på charter med Christer Sjögren från Vikingarna. Drömtydning på det?

lördag 9 juli 2011

Cykel- och fillängtan


I övermorgon åker vi hem. För första gången någonsin känns det okej att lämna Frankrike. Lovisa längtar efter sin cykel och efter att leka med någon som hon kan prata med. Själv längtar jag efter fil med hallon. Dessutom kommer vi tillbaka hit mot slutet av sommaren. Lyx!

onsdag 6 juli 2011

Första tiden med barn

Lovisa första dagen hemma

Min kusin fick barn häromdagen. När någon som står mig nära får sitt första barn så slungas jag alltid tillbaka till april 2006 och min första tid som mamma. All lycka, kärlek och förvirring. Alla "första gången": Första besöket, första vagnspromenaden, första restaurangbesöket, första gången jag gick hemifrån utan henne och så vidare.

Det känns både nära och avlägset på samma gång. Nära för att minnena är starka, avlägset för att det ju har gått drygt fem år. Nu är jag plötsligt en sliten tvåbarnsmor i mina bästa år. Livets gång.

tisdag 5 juli 2011

Don efter person

Upprinnelsen till vårt bröllop var att vi ville ha samma efternamn. Så blev det aldrig.

Nu tror jag att jag har löst det hela. Vi byter till Rosén helt enkelt.

måndag 4 juli 2011

Ingen vän av ordning

Barnen har streptokocker så idag gick vi till en läkare. Innan besöket var jag mest orolig för om jag skulle klara hela konversationen på franska. Efteråt var jag mer orolig för läkarens oöppnade post, hunden som yrde runt på mottagningen och att han hade fullt med knark i bokhyllan.

Man kunde ibland ana själva läkaren bakom all bråte

söndag 3 juli 2011

Right back at språkpolisen

Idag i poolen såg Nils en dam han kallade för mormor. Lite senare skulle jag berätta det för Lovisa.

Jag: -Den där tanten kallade Nils för mormor.
Lovisa: -Nu blev det visst fel mamma. Det var nog Nils som kallade tanten för mormor.

Där fick jag.

lördag 2 juli 2011

Nice is nice

Vi vaknade till ett lätt dis och bestämde oss för att åka till Nice och utöka vår erfarenhet av små turisttåg. Tidigare erfarenheter är från Cannes 2009 och Antibes/Juan-les-Pins 2010. Om det finns något vi har missat så tar vi det nästa år, inget litet tåg undgår oss.

För en barnfamilj är de där små tågen perfekta. Ingen behöver gå och ingen behöver lyssna på gnäll för att någon annan måste gå. Barnen gillar det och som vuxen får man en racersightseeing på valfritt språk i solblekta hörlurar. Bara 14 euro för allihopa.

Nice's finest

Dagens karusell

The golden tickets

Övertänd precis innan avfärd

Valde kinesisk speaker men var nöjd ändå

Plötsligt kände jag en hand på låret

Tack lilla tåget för bästa utsikten

Små tåg tar musten ur vem som helst

Med matten är det värre

Jag var lite nöjd med mig själv häromdagen och körde en Facebookcheckin på Friskis med tillägget "avrundar träningsvåren 2011 med ett 53:e pass". Sådär prydligt och småäckligt på samma gång tänkte jag. Min kompis som jobbar på Friskis skrev då "jag vill inte vara den som är den men du har faktiskt tränat 62 pass i år".

Så fick jag det sagt också. Hepp.

fredag 1 juli 2011

Första och bästa

Är inte första dan på semestern nästan alltid den bästa? Jag tror banne mig det.

Edit kl. 22.00:
Såvida man inte får migrän that is. Jag går och lägger mig och hoppas på en bättre andra dag på semestern.