måndag 31 oktober 2011

Halloweenhelvetet

Ända sen i fredags kväll har det ringt oavbrutet på vår dörr. Ikväll fick jag nog, det rann helt enkelt över. Nils har svårt att somna och Kalle sitter vid hans säng. Jag ligger i sängen med feber efter en lång och tuff dag på jobbet. När det för andra gången på kort tid tokringer och bankas på dörren går jag för att prata allvar med ungarna. När jag öppnar är det ingen där så jag vrålar rätt ut i mörkret "Vad fan sysslar ni med ungjävlar?" Då ser jag att de gömmer sig bakom grannens häck så jag hojtar att jag ser dem och att de ska dra åt helvete.

Nu får vi se vad utgången blir - en nergeggad ytterdörr eller rykte som områdets satkärring och inga fler påringningar.

söndag 30 oktober 2011

Så mycket bättre när vi är tillsammans

Harmoniskt kaos

Oktobersöndag, klockan närmar sig 12. Ingen i familjen har kommit ur pyjamasen. Nils övar sig i att hantera DVD:n. Lovisa har byggt en pool av filtar och kuddar och Kalle är poolens haj. Jag sitter oduschad i morgonrocken, dricker kallt kaffe och tittar på reprisen av Så mycket bättre. Inget konstigt med det. Om det inte vore för att jag såg programmet igår också.

Älska söndagar!

fredag 28 oktober 2011

Ett av mitt livs pinsammaste ögonblick...

Samma outfit, andra färger

...var en vardagseftermiddag i slutet av 90-talet. Det snöade ute och jag hade kort limegrön Björn Borg-top och snortighta Filippa K-byxor. Jag hade varit på NK och shoppat en hel del och var ganska slut när jag klev in på Café Albert på Birger Jarlsgatan. Vinglar upp för den smala trappan med min kaffe och svänger direkt vänster. Där står en person och blockerar hela jävla dörröppningen. Jag ber vänligt men bestämt vederbörande att flytta på sig. I samma sekund inser jag att dörröppningen är en spegel. Sen minns jag faktiskt inget mer.

Det allra värsta är nog ändå att jag ungefär tio år senare gör nästan exakt samma sak ett kvarter därifrån.

Splittrad nationalitet

torsdag 27 oktober 2011

Less på rosa bandet

Jag är säkert ensam om det men jag blir lite provocerad av Rosa Bandet-kampanjen. Vissa sjukdomar får mycket uppmärksamhet och mycket pengar till forskning medan andra tigs ihjäl på alla fronter. Visst bär bröstcancer en stor del av landets sjukdomsbörda och det är inte det att jag tycker att den inte förtjänar att uppmärksammas utan mer bara att det blir så skevt.

I framtiden hoppas jag att oktober kan få bli flera sjukdomars månad och att man kan få välja vilken färg man vill ha på bandet. Själv skulle jag helst köpa ett grått, till förmån för en nedmonterad psykiatri.

Den senaste veckan i bilder

Jag har nästan bara gjort en enda sak de senaste veckan - jobbat. Sammanlagt 72 timmar på sex dagar. Galet långa pass, tidiga morgnar och sena kvällar. Jag har faktiskt aldrig jobbat så hårt i hela mitt liv men det har varit kul. Jag gillar mitt jobb. Nästan så att det känns lite slösigt med alla timmar på Karolinska faktiskt men det blir nog bra det med.

Jag har radio som jag kan hojta i, till och med på toaletten

Drog en fräckis på storbild

Idag vabbar jag en i princip frisk Nils, det är mysigt


Vi promenerade i Bromma i tre timmar, jag älskar hösten

onsdag 26 oktober 2011

Jag ♥ Oskar

Jag vet att det är lite sent men Oskar Linnros är bra. Jättebra. Inte är han så värst ful heller. Lämnar er med min favorit för tillfället:

Sa jag precis det där?

Konversation med mässdeltagare på jobbet:

MD: - You Swedish women are so beautiful!
Jag: - I know

tisdag 25 oktober 2011

Något för Kaffeknappen?

Vem i helvete bestämde att det var just kaffe som skulle komma ur maskinerna i köken på alla svenska kontor? Varför inte champagne? Eller åtminstone sprit?

söndag 23 oktober 2011

Om att välkomnas hem av skelettdelar



Den här har Lovisa hittat i "skogen". Hon ville ha den inne men det ville inte vi. Nu ligger den utanför vår dörr. Mysigt.

Nån som vet vad det är för djur? Den är ganska stor, ca 1 dm.

lördag 22 oktober 2011

Om tvångstankar och hjärnspöken

Koreansk bibimbap

Jag har en ny tvångstanke som faktiskt är riktigt obehaglig. Eller, det är kanske mer en rädsla men varje gång jag åker t-bana eller pendel så tänker jag att jag kommer ramla eller bli puttad framför tåget. Inte kul.

En mer trivial grej är att min hjärna då och då automatiskt gör små, enformiga sånger av ord. Det värsta är den koreanska restaurangen Arirang på Luntmakargatan. Varje gång jag är där, pratar om den eller bara tänker på den så börjar helvetet. Flera dygn går en slinga med ordet Arirang med indisk melodi runt i huvudet. Multinationellt.

Har du några hjärnspöken eller andra knaserier eller är det bara jag som är knäpp?

Julbord i Stockholm med barnpassning

Jag har under ett par års tid letat febrilt efter julbord med barnpassning men det är inte helt lätt att hitta. Nu håller jag på att sammanställa en liten lista. Om du vet fler ställen som har barnvakt/barnpassning till julbordet så kommentera gärna!

Vaxholms kastell
Enkede Värdshus
Fågelbro Hus
Bergendal

torsdag 20 oktober 2011

Tvåårsdagen



Dagen inleddes med bulle med ljus i och en Nils som grät för att han inte fick känna på ljuslågan. På dagis blev han firad med sång, ballong, paket och flagga vid lunchen. Hemma väntade favoritmiddagen, hämtpizza och mjölk (som balans till den övriga favoritdieten) med mormor som enda gäst. Han fick sina första kalsonger men vägrade ha dem någon annanstans än på huvudet.

Imorgon är det dags för det riktiga kalaset. Hoppas att han inte blir besviken på lördag när det inte är någon som firar honom.

Nils två år!


Älskade plutt - idag fyller du två år. När jag tittar på bilden ovan så kan jag känna precis hur din lilla kropp kändes den där morgonen på BB. Tårarna kommer som på beställning och jag kan inte säga hur mycket jag älskar dig, orden räcker inte till.

Den senaste tiden har du visat tecken på stor intelligens. Kanske är jag lite partisk men utvecklingen går i en rasande fart och jag tror att du är mer verbal än vad din syster var vid samma ålder. Du kan massor av färger och mönster. Du älskar böcker och om ingen läser för dig så läser du själv, gärna högt så att vi andra får höra hur många av favoriterna du kan utantill. Du är omhändertagande och kramas ofta och gärna främst med Lovisa, hunden och Pino. Du somnar fort och lätt men vaknar nästan varje natt, då får du sova hos oss. Två saker du älskar som vi inte är riktigt lika förtjusta i är "Tubbies" och dina nappar. Du älskar kokt ägg men bara vitan, dessutom tycker du om mjölk, fisk och grönsaker men ogillar sås, ketchup och sylt. Jag önskar att du kunde få mig att följa samma nyttiga diet.

Igår kväll pratade vi om att du skulle fylla år. Det sista jag hörde när jag sen nattade dig var ett viskande "grattis Nils". Jag hoppas att din första medvetna födelsedag blir bra!

onsdag 19 oktober 2011

You can call me Jennifer



Visst är det lite som den där Aniston-frillan från 90-talet?
Jag är iallafall toknöjd med både färg och form!

Ny frisyr

Just nu sätter jag mig hos en ny frisör för att se hur det blir. Eller ny och ny, han är nog över 50 men för mig är han ny. Hoppas att håret inte blir:

1. Gult
2. Rött
3. Gulrött
4. Superkort
5. Längre

Om det blir bra kommer kanske en bild senare.

Från i lördags då L klipptes på Snagg It.
Svärmor sa dock att det var Kungsholmens trendigaste salong. På 80-talet.

tisdag 18 oktober 2011

Skönt att inte den också luktar bajs

Vad heter din blogg? Och varför?

Min heter ju Toves och det kräver väl ingen närmare förklaring. Snova däremot, det var mitt smeknamn i högstadiet och det kom sen av en slump att bli mitt "internetnamn". Snova uttalas med kort o precis som Tove och inte Snåva som många tror. Viktigt det där. När jag kommenterar står det oftast Tove Kungsholmen och det kommer från att det varje dag är ett gäng som Googlar sig hit på det viset.

Varför heter din blogg som den gör?

måndag 17 oktober 2011

Jag borde bajsa på hans gräsmatta

Jag kan trots allt inte släppa det där med gubben som lät sin hund skita på vår bostadsrättsförernings gräsmatta. När jag kom ut och såg bajsförödelsen fick jag akut adrenalinpåslag. Ändå fick jag bara ur mig ett surt "du får gärna rasta hunden nån annanstans, det här är privat mark". Gärna? Det hade varit lämpligare att hota med att komma och skita på gubbfans gräsmatta.

Fräschar upp bloggen


Jag har bytt en bild och lagt till lite prylar i högermarginalen. Borde göra nåt åt layouten också. Vill ha en enkel design men kanske mer färg.

Har ni några tips? Vad ska bort? Vad ska till? Vad är bra?

söndag 16 oktober 2011

Perspektiv på tillvaron

Tredagarsmigränen...
Att jag missar AIK-matchen jag så gärna vill se...
Grannen som körde upp sista bensinen i vår bil...
Tjejen som tog alla lätta vikter på skivstången så jag blev utan...
Gubben som lät sin hund skita på vår gräsmatta...

Allt det där känns plötsligt oviktigt.

Jag satt och plågade mig igenom dödsannonserna precis. Tårarna trillade och jag hoppades innerligt att det inte skulle vara något barn som hade dött. Precis när jag tänkte det föll blicken på en runa över en f.d. klasskompis. Vi har inte umgåtts sedan högstadiet men hon var en fin tjej, otroligt skärpt.

fredag 14 oktober 2011

Ladies night - nu mår jag lite illa

Jag skulle kunna vara hur nedsättande som helst nu men jag sväljer hårt och frågar istället vad som är så bra med Ladies Night? Är det kul? Sådär så man garvar häcken av sig?

Nä, jag kan inte. Jag mår illa av tanken på fullt med galna tanter i olika åldrar som vrålar som besatta efter Martin Stenmark. Jätteilla mår jag.

Och tänk vad det måste lukta tantkiss på Globens toaletter.

Tacksamhet (prettovarning utfärdas)

En gammal bild på dem jag är mest tacksam över

I helgen satt Lovisa och jag i bilen och hon frågade vad det innebar att vara tacksam. Jag förklarade och hon var nästan plågsamt tacksam i minst ett par mil. Hon var tacksam för allt, från att hon har en familj till att det inte finns brännmaneter i badkaret.

Sedan dess har jag tänkt på hur tacksam jag är över allt jag har. Det är lite prettovarning men det enda jag skulle vilja ändra på i mitt liv är att jag skulle vilja gå ner några kilo. Och jag är hellre "tjock" och glad än ledsen och smal.

torsdag 13 oktober 2011

Inte Lexington precis...


...men de matchar åtminstone

onsdag 12 oktober 2011

De stora frågorna

Det är mycket man undrar över. Dagens frågor är:

* Varför vill man stava sitt namn helt kefft? Typ Beerggréhn (autentiskt exempel).
* Om man använder skrivmaskin måste man vara sjuk va?
* Kan man se mer ocharmig ut än när man ser sig själv underifrån i iPhonekameran?
* När blir snedlugg inne igen?

tisdag 11 oktober 2011

Höst i skärgården


Var en sväng på landet idag, det var nästan så man ville stanna kvar. Kolla färgerna!

måndag 10 oktober 2011

Dvärgar?

Jag hörde nyss en tant på nyheterna referera till sig själv och de i hennes närhet som "små människor". Det är ett uttryck som jag har riktigt svårt för. Det låter som om de där små typerna är mindre värda än andra. I fallet nyss var det tanten vs. Håkan Juholt. Nu är väl han rätt stor, men ändå.

söndag 9 oktober 2011

Vad ska jag blogga om?

Jag jobbade på Mässan förra veckan och såg knappt röken av en dator, därav bloggdöden. Veckan som kommer är jag på tidningsförlaget så förhoppningsvis blir det ett inlägg eller två.

Kastar ut en fråga - vad vill ni att jag ska blogga om? Är det nåt ni vill veta om mig? Eller nåt speciellt ämne jag ska ta mig an?

Det är nu det blir så jävla jobbigt om ingen svarar. Jag tar risken.

onsdag 5 oktober 2011

Till Lovisa från Lovisa


Lovisa har skrivit sitt första brev! Det innehåller en teckning och ett brev till den nya Bolibompaprogramledaren, Lovisa. Nu håller vi tummarna hårt för att hon ska öppna det i tv.

Världens värsta raggningsförsök?

Idag på jobbet blev jag utsatt för det mest oväntade och direkta raggningsförsöket jag nånsin upplevt. Det slår varenda full kvart i femsnubbe ever.

Klockan är runt nio på morgonen och jag står och kallpratar med en utställare. Efter ungefär två minuter utspelas följande konversation:

Utställare: - Är du sugen på lite bus?
Jag: - Det beror på vad du menar med bus?
Utställare: - Sådär vid sidan av äktenskapet menar jag.

Jag sa nej tack och gick därifrån men det bekom inte slajmot. Varje gång jag passerade honom under resten av dagen lyfte han på ögonbrynen och log sitt slemmigaste smajl. Gift var han också, hoppas frun var med på noterna...

måndag 3 oktober 2011

Det här med champagne


Det här med champagne. Det vaskas, traskas och slaskas. En del dricker champang och en del dricker champanje. Fast egentligen tror jag att de dricker mousserande.

lördag 1 oktober 2011

Rutschig charm?

Vad tusan är rutschig charm? En kombo av kitschig och rustik?