fredag 29 juni 2012

Jag lever

Bloggen verkar vara lite trött men jag lever. I förrgår såg jag dock en person som inte levde. Det var första gången för mig. En hemlös man i ett trapphus på Söder. Klockan var 8.00 en vardagmorgon och jag kunde inte låta bli att undra vem han var och hur det kom sig att han slutade sina dagar sådär.

Det behövdes en bild, hade ingen som matchade så det blev en gigantisk fläderbuske

onsdag 13 juni 2012

Med risk för att låta som en kärring...

...men jag känner att jag börjar få nog av de här studentflaken nu. Jag pratade med en 91-årig dam på bussen häromdagen. Hennes förslag var att flaken kunde fira med en tur ut på landet istället för att fördärva stadsmiljön. Jag är faktiskt böjd att hålla med.

måndag 4 juni 2012

Viktig lillebror

En stund efter att jag sagt godnatt till Lovisa hörde jag att hon grät. När jag frågade varför så sa hon att hon inte ville börja i skolan i höst. Jag hann bli rätt bestört innan hon berättade varför - hon vill inte vara utan Nils på dagarna.

Jag har svårt för uttrycket att det känns i mammahjärtat men det här gör faktiskt det. Tidigare har jag bara tänkt på det för Nils del, han har ju alltid haft henne där och vet inget annat. Jag tröstade Lovisa (och mig själv) med att skolan ligger precis bredvid dagis och att det går bra att både pussas och kramas över staketet.

Sommaren 2011

söndag 3 juni 2012

Nya upplevelser i helgen

Under helgen har jag provat på två nya grejer:

Igår spelade jag paintball i en skog utanför Södertälje. Regnet öste ned, vinden piskade i ansiktet och lervällingen var massiv. Idag har jag räknat blåmärken, tvättat leriga kläder och funderat på varför jag för en gångs skull led sån brist på adrenalin.

Idag har vi haft 6-årskalas på ett lekland i Bromma. Ljudvolymen var öronbedövande, skratten blandades med lite tårar och vid minst ett tillfälle sprutade blodet. Ikväll har jag mediterat i tystnad och varit tacksam att vi överlevde.

Paintball vs leklandskalas 1-0.

fredag 1 juni 2012

Det kan vara mitt fel

Har gått och längtat lite efter juni men nu undrar man ju om det har skett ett missförstånd och att någon där uppe råkade sätta november på play istället. 

Eller så är det mitt fel. Jag dödade en spindel igår.