fredag 27 juli 2012

Fransk bloggtorka

Jag tror att jag upplever min 5,5 år långa bloggkarriärs största torka. Det är helt enkelt inte kul att blogga just nu men jag hoppas att lusten återkommer någon gång.

Vi är iallafall i Frankrike och förutom att jag är vansinnigt sugen på kräftor och filmjölk så är allt fint.













måndag 23 juli 2012

Seven elevens yoghurtglass, nyttig?


Nu känner jag mig dum som inte har kollat fakta tidigare. Jag älskar Seven Elevens mjukglass och äter några om året. Minns särskilt en gång när jag jagade runt efter den på cykel i tre stadsdelar... Tidigare har jag alltid tänkt att den väl innehåller en massa konstgjort skit men att det får vara ok då och då. Ungefär som jag tänker med Cola light.

Idag bestämde jag mig för att ta reda på vad det var i den här magiska nästintill nyttiga glassen och visst, den innehåller aspartam och lite annat jox men inte bara det. Om du väljer en liten glass i bägare får du i dig 144 kcal, tar du den i strut istället så blir det nästan 200 kalorier. Alltså är det bättre att ta en hederlig Sandwich eller dylik glass. Dessutom marknadsförs Seven Elevens mjukglass som "sugar-free" och det är en sanning med modifikation, den innehåller fruktos och laktos som ju också är socker.

Ledsen om jag kraschade ert glassparty nu...

söndag 8 juli 2012

Sommarens första





Årets bästa matperiod är här! Nu väntar jag bara på de svenska kräftorna också så är saken biff.

fredag 6 juli 2012

End of an era

Min stora lilla tjej, bild från helgen

För en timme sedan lämnade jag Lovisa på dagis för sista gången någonsin och nu är det mycket känslor i omlopp. Fem år som passerar i revy. Fem roliga, fina, trygga år. Fem år då dagis har varit en enormt stor och viktig del av vårt liv och vår vardag. Människor som har betytt otroligt mycket för både Lovisa och oss.

Jag minns den här dagen som om det var igår. Att klumpen i halsen på vägen dit var på gränsen till ohanterlig och att jag faktiskt grät en skvätt mitt på gatan. Har en stark känsla av att idag kommer nog tårarna när jag hämtar istället.