söndag 6 januari 2008

Die mauer


Bild från svt.se där man också kan se tv-inslag från när muren föll

Såg precis en dokumentär om Berlinmuren på TV4Fakta. Det var lätt det bästa tv-program jag sett i år. Det blir ingen vidare kraft bakom orden men jag tror jag kommer säga detsamma i december. Jag är jätteintresserad av östeuropa i allmänhet, forna DDR i synnerhet och Berlinmuren i synnersynnerhet. Vill se programmet igen, helst nu med en gång.

Jag minns faktiskt kvällen då muren föll, den 9:e november 1989. Alla på TV var glada men mamma satt framför tv:n och grät. Förstod inte då att det var glädjetårar så jag fick inte ihop det riktigt. Nu gråter jag varje gång jag ser de där bilderna. Lite konstigt iom att jag inte har någon anknytning till Tyskland men jag blir så tagen. Kanske väcktes mitt murintresse redan då, jag vet inte.

Nu drömmer jag om en rejäl östeuroparesa för att se det som finns kvar att se. Den enda jag känner som jag tror att jag skulle kunna få med är pappa. Det är förresten perfekt, resesällskap och finansiär i ett. Kanske ska fråga honom?


Jag vid resterna av muren 1996

3 kommentarer:

Kajsa sa...

Haha, aldrig förakta en bra finansiär. ;-)

Tove sa...

Verkligen inte! Fast just här gäller det mest att få med sig ngn. De flesta andra vill hellre till Thailand eller alperna eller ngt annat trist. ;)

lillasysteryster sa...

Skriver om en helt annan sak:

Kan du komma förbi lösenordet på barnens hemsida nu också? Stefan höll nämligen på att fixa med det förut när du antagligen testade.