lördag 8 mars 2008

Den som väntar på något gott?

Härom veckan kom det oranga kuvertet och jag bestämde mig för att för första gången sätta mig in i hur det här med pension funkar. Trodde jag fattade exakt hur jag låg till men så igår kom ett brev från ett tjänstepensionsföretag. Visste inte ens att jag någonsin hade haft en tjänstepension.

De lät iallafall meddela att jag gått back 51 pix i år vilket ger en månatlig utbetalning av 4 kronor fr.o.m. juli år 2045. Tack, tack.

4 kommentarer:

Kajsa sa...

Varje litet skitföretag som man någonsin jobbat på skickar in pensionspengar till det bolag, förvaltare o dyl som de har och sen förvaltar de ens pengar tills man går i pension, i alla fall en del av det eller nåt. Har heller inte riktigt fattat vem som betalar ut sen, hur det sammanställs osv, men jag får alla möjliga papper från företag som förvaltar typ 4,50 åt mig tills jag blir 65 och får ut 2,30 i månaden. Jippi!

Tove sa...

Men alla företag betalar inte in någon tjänstepension, t.ex. inte mitt nuvarande jobb. Jag visste inte att jag någonsin jobbat på ett ftg som har betalat in för detta är första ggn ngn "säger till". Tror att det kan ha ngt att göra med att jag fyller 28 i år. Tror det händer ngt vid den åldern men jag har inte koll på vad...

Suck, borde läst på bättre men det känns ju så himla avlägset. Jag avvaktar lite...

Catrine, sa...

privat pensionspar då? fonder? jag är inte så insatt jag heller, men rediga flickan har pensionsparat i.. 14 år. 300:-/mån till en början och de senaste 4 åren har jag lagt på en hundring.
många bäckar små...

Emma sa...

Hahaha... Jag tror jag ligger på ungefär samma nivå.

Mina föräldrar har valt att bli "delpensionärer" och få den där lilla ynkliga pensionen utbetald. På så sätt kan de kalla sig pensionärer, åka tåg grymt billigt och knappt nagga på sina "riktiga" pensionspengar.

Jag tror mamma får ut typ 17 kr i månaden, hehe...