tisdag 28 oktober 2008

New Yorktips önskas

På fredag åker jag till New York över helgen. Om någon har tips på bra aktiviteter, restauranger eller annat så kommentera gärna. Åker dit med pappa och han har ett flertal ggr bett mig kolla runt lite. Jag förstår inte. Han har varit där massor av gånger, jag har varit där flera gånger och vill ju bara shoppa. Känner mig som en ögontjänare när jag ber andra om tips men ärligt talat så vet jag inte vad jag ska leta efter.

5 kommentarer:

Johanna sa...

Hej, tack för din fina kommentar!

Jag var i New York när jag var ganska liten, så jag kan inte ge några rekommendationer. Men ... jag hade planerat en resa, som aldrig blev av, dit för ett par år sedan och fick en del tips då. Jag kan leta reda på dem imorgon (nu är det sovdags) om du inte redan har fått massa tips då.

hanna sa...

Jag har tips - ska bara leta upp lite adresser och så. Återkommer!

annelie sa...

En kollega rekommenderade restaurang Rainbow room i Rockefeller Center häromdagen, han sa att det är hans favvoplace i NY.

Var ska ni bo?

annelie sa...

En kollega rekommenderade restaurang Rainbow room i Rockefeller Center häromdagen, han sa att det är hans favvoplace i NY.

Var ska ni bo?

Lisa sa...

Åh! Vi var där på bröllopsresa i september och har många tips färskt i minne! Svårt bara att prioritera vad ni borde göra när ni bara ska vara där över helgen. Men vill ni shoppa mycket och ha allt på samma plats så måste ni åka till Woodbury outlet över dagen! Vi var där mellan 12 och 20 och hann ändå inte med alla butiker. Där finns alla märken du kan tänka dig till bra priser. Bussar går hela dagen från Port Authority mitt i stan (man köper biljetter där, kostar ca 300 kr t.o.r). I matväg så är det sjuuukt svårt att tipsa om bara en restaurang. Men mitt tips är att ni käkar frukost på en äkta diner, inte så estetiskt tilltalande oftast, men mycket och god frukost till bra priser. Och till Lovisa: Toys'r'us på Times Square är ett måste! Vi var där i typ 2 timmar och ville köpa hem ALLT till Isak.
Turistgrejer som vi är glada att vi gjorde är tex. Rockefeller Center kl. 23 på kvällen (fantastisk utsikt och ingen kö alls), båttur runt Manhattan (Cirkle line heter båtlinjen, bästa sättet att se Frihetsgudinnan på), The Met (grymt museum, så mäktigt!), Musikal (Mama Mia) på broadway, Ground Zero, parkhäng i Central Park, FN-skrapan.. Ja du märker, men behöver hur mkt tid som helst!

Ha det så kul!!!