onsdag 22 oktober 2008

Ordverifieringsmysteriet

Såhär när den franska rosédimman har lättat tänker jag återigen på något som jag länge har funderat över. Många bloggar har så kallad ordverifiering. På blogspot är den benhård, skriver man en bokstav fel så får man göra om och man kan ge sig f-n på att den nya bokstavskombon är svårare än den man gick bet på. På blogg.se däremot så verkar det inte spela någon roll vad man skriver, den godkänner allt.

På blogg.se gissar jag att man inte väljer själv om man vill ha ordverifiering eller ej men på blogspot så vet jag ju att det är frivilligt. Ni som har verifiering, får ni verkligen så mycket spam eller är det så att ni aldrig ens prövat att vara utan?

Och varför bildar aldrig de idiotiska bokstavskombinationerna några ord? Förstår att sannolikheten är låg men funktionen är väl knappast svensk så någon gång borde ett kul ord dyka upp. Tycker jag.

3 kommentarer:

Kajsa sa...

Jo jag har fått ord, men kommer inte ihåg var det var. Jag har aldrig kört utan, men vet folk som pang, plötsligt smäller det till och så fylls kommentarerna av spam. Better safe than sorry. ;)

Mija sa...

Jag provade utan en gång för att se vad som hände och oj vad jag fick galna saker då. I mängder, så det var bara att sätta igång det tråkiga ordverifieringen igen.

Toves sa...

Hmm...jag kör utan och har bara fått en enda spamkommentar. Har inte så många besökare men undrar om det bara är det som påverkar?