torsdag 6 november 2008

Att försörja en Värmländsk montör

På debatt just nu diskuteras handslagets vara eller icke vara. Känns inte så relevant. Vill man inte skaka hand kan man väl få låta bli. Jag skulle faktiskt gärna avstå, det är sjukt ofräscht.

Tycker att de borde diskutera a-kassan istället. Sa inte alliansen under valrörelsen att den skulle bli obligatorisk? Varför är den inte det sedan länge förresten? Såg ett inslag på nyheterna om en kille som var montör på Volvo i Arvika. Han hade blivit varslad idag och var inte med i a-kassan. Han hade flickvän och en fem månader gammal dotter att försörja. Hur tänkte han? Vem ska nu försörja dem? Såvida han inte hittar ett nytt jobb fort som fan så blir det väl bland andra jag som försörjer dem genom socialbidrag. Det är inte ett dugg okej.

Kan man inte klara sig utan sin lön ska man vara med i a-kassan. En del av befolkningen klarar tydligen inte den enkla ekvationen. Då behövs ett tvång. Tyvärr.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kunde inte sagt det bättre. ;-)
/F

Catrine, sa...

Dina, mina och många andras pengar går till bättre behövande. I mina tankar väljer jag det själv så känns det inte så hemskt. Kan faktiskt bara tycka synd om denna 5 mån bebis som har en sådan puckad pappa.