torsdag 1 januari 2009

Att utelämna eller utlämna

Jag vet att många använder sin blogg för att ventilera saker. Jag vet också att de mest intressanta bloggarna ofta inte gör det. Kanske hintar de om att livet är tungt eller skriver om en begränsad del av det som tynger dem medan andra, främst yngre bloggare snarare bearbetar problem via sin blogg. Inget fel i det egentligen men jag är inte intresserad av att göra det.

För min del så finns det ett par saker jag inte skriver om. Riktigt privata saker, bra och dåliga utelämnar jag liksom andras liknande problem. Jag vill varken vara gnällig, desperat eller alltför avslöjande.

Visst finns det undantag, självutlämnande bloggar som faktiskt är bra. Vimmelmamman är enligt mig det bästa exemplet även om jag tycker att hon använder ett rätt risigt språk med tanke på att hon är (outbildad) journalist. Har sett ett par exempel på hur otroligt bra hon kan skriva även om hon då kanske har fått hjälp med språket, jag vet inte.

För att återgå till ämnet så har jag många gånger tänkt på om jag ska skriva om de tre hemskaste sakerna som har drabbat mig. Bestämmer mig alltid för att låta bli av olika anledningar. En av dem kommer jag dock att ta upp senare i år och då kommer ni att märka det.

4 kommentarer:

Maria sa...

Jag håller med dig. Jag skriver inte heller om alltför utlämnande saker. Försöker göra den lättsam istället, och mycket bilder, för att visa hur jag har det härborta.

Gott Nytt År!

Anonym sa...

Tycker du gör rätt. Det är inge kul att läsa om folk som blottar hela sitt liv. Blir billigt o rätt slibbigt enligt mig.

Tess

Anonym sa...

Oj, den där kickade till hos Vimmelmamman, visste inte att hon läste din blogg.
/Annika

Toves sa...

Tack Annika för att du uppmärksammade det! Ska förklara för henne iom att hon har missuppfattat det jag skrev.