fredag 23 januari 2009

Jag hade rätt

Som vanligt alltså. Naturligtvis heter det femininitet. Konsulterade SAOL så fort jag kom hem. Vad ska jag göra nu? Låta doktorn i genusvetenskap fortsätta leva med denna, i hennes yrke något pinsamma missuppfattning eller inte? Om inte, hur ska jag upplysa henne? Anonymt mail är ett alternativ. Att helt sonika räcka upp handen på måndag och meddela att det heter femininitet är ett annat. Det senare känns hetast, det är faktiskt inte hon som sätter mitt betyg. Tror jag.

4 kommentarer:

Språkläraren sa...

Man kan använda både femininitet och feminitet. Femininitet är nog det mest gångbara men en del forskare använder feminitet. Betydelsemässigt är de synonyma.

Toves sa...

Ah, intressant. Men det var faktiskt bara "femininitet" som stod i SAOL. Den är från -98 iofs, kanske har ändrats?

Kajsa sa...

Men, nu kommer jag inte ihåg exakt hur det var men om jag inte minns fel så betyder de två lite olika saker.. En har en typ av biologisk (?) och den andra.. tja, hur var det nu. Men hörde om detta under en föreläsning på lärarhögskolan (om jämställdhet) och då gjordes skillnad mellan de två. Kanske ska se om jag orkar hitta papprena från dem någon gång.

Toves sa...

Kajsa
Bra, tack. Ska fråga henne imorgon, hon borde ju veta. Vet hon inte är det pinsamt (för henne. Tycker jag.) och då får hon skämmas! ;)

Hojta om du hittar papprena, jag har googlat men hittar inget av värde.