torsdag 15 januari 2009

Plan nödlandat i Hudson

Ett plan från US Airways har nödlandat i Hudsonfloden, helt galet! Flyghaverier berör mig alltid mer när det är "normala" bolag och inte Långtbortistan Airlines eller så. Dessutom har jag flugit sammanlagt sex flighter över New York de senaste månaderna och ju närmare en själv saker sker desto mer berör de ju.

Planet krockade antagligen med ett gäng fåglar strax efter starten från LaGuardia som ju ligger mitt i New York. Tydligen är fåglar ett stort problem för flygtrafiken där. Känns lite mysko att fåglarna inte flyttar på sig tycker jag.

Ska nog börja hänga med i säkerhetsgenomgången lite bättre när jag flyger faktiskt, det kan vara värt det. Fast jag funderade över det sist, under en flight mellan N.Y. och Stockholm går merparten av resan över Atlanten. Om man måste nödlanda där så känns det som loppet är rätt kört även om man vet vart nödutgången ligger.

4 kommentarer:

Mauro sa...

Varför inte "fågel krockade med flygplan"utan alltid tvärtom. Det är väl fåglen och inte flygplanet som var där först. Fast det är klart, det ger väl inte lika stort mediaintresse om man skriver att ett gäng gäss han nödlandat på Hudsonfloden. Möjligtvis skulle någon höja på ögonbrynen om gässen utförde en kontrollerad emergency landing på JFK anledda av självaste Bernard och Bianca!

Västergötskan sa...

Simma, Tove. Simma!! :-D

Toves sa...

Mauro, tja, jag tycker nog att fågeln och flygplanet kom dit samtidigt. Ingen var där före den andra för ingen av dem står stilla i luften. Men visst ger det mer mediaintresse om man lägger fokus på flygplanet istf fågeln!

Västergötskan
Jag skulle nog bli så j-a rädd att jag inte skulle komma ihåg hur man gör när man simmar!

Johanna sa...

Tycker att piloten var grym! Han vill jag flyga med :-)