måndag 9 februari 2009

Cash is king

Vi läser om social position i skolan. Det är ett mer politiskt korrekt uttryck för vilken klass någon tillhör. Gång på gång kommer det fram hur mycket utbildning, lön, bostadsområde etc spelar in för en persons hälsa. Ytterligare en avgörande sak är hur du växer upp, vilken social position dina föräldrar har. Den röda tråden är pengar. Rika människor är friskare både psykiskt och fysiskt och de är lyckligare. Det är ren fakta.

När jag läser den här artikeln funderar jag över det här. Hennes son kommer säkert att få helt okej förutsättningar men skulle det ha varit annorlunda om hon varit sambo? Akademiker? Bott i Danderyd?

Sammanfattningsvis kan man säga; välj dina föräldrar med omsorg.

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Drömmarnas trädgård går i barnkanalen halv sex eller tjugo i eller nåt sånt, varje vardag tror jag. Kolla in! Superfint tycker vi. :)

Maria sa...

När det gäller att välja sina föräldrar så gör man det utefter helt andra förutsättningar än de ekonomiska. Men bortsett från det: man måste tänka efter ORDENTLIGT innan man skaffar barn. Planerat eller inte. Tror man att det är billigt eller att samhället skall rycka ut så fort det blir jobbigt så får man skylla sig själv för att man inte haft vett att se hur verkligheten ser ut. Och hyressänkningar för ensamstående? Det har de redan, det stavas "bostadsbidrag".

Dags att det slutar mörkas kring det här med barn. Det är sannerligen ingen dans på rosor och är man så dense att man inte fattar det innan det är för sent... tough shit.