söndag 22 februari 2009

Fick ditt barns pappa sova över på BB?

Fick nyss ett mail från mammas kompis i USA som blev farmor igår. Hon var fascinerad och imponerad över att de på sjukhuset hade erbjudit en extrasäng så att hennes son kunde stanna på BB hos sin fru och dotter. Något som är en självklarhet i Sverige. Eller?

8 kommentarer:

Klara sa...

Är det sant? Visste inte att hon hade koll på det, hon har ju iofs sett mig spela en gång, men då var hon ju mini! :)

Angående om huruvida jag kommer hem eller inte.. Det gör jag nog, skulle förvåna mig om jag inte skulle komma hem. Jag kommer hem om några veckor också, för ett par dagar iaf.

Emilie sa...

Min sambo fick vara kvar med oss på BB, men det va för att jag hade förlorat så mycket blod och inte själv kunde ta hand om vår son. Men jag vet andra vars sambo inte fått vara kvar på BB.. Beror väl mest om det finns plats eller inte.

Pauline sa...

Min man fick stanna två av tre nätter. Det var på Sunderbyn. :)

Elin sa...

Min sambo fick vara kvar alla 4 nätter. Vi fick till och med ett eget rum att sova i. Men det var för att det var inte många bebisar som föddes just dom dagarna. För som det är nu så tror jag inte att det är självklart längre?

Kajsa sa...

Jo, vi fick stanna båda två alla nätter. Men vi var ju på Södra BB där det liksom ingår eget "dubbelrum" i konceptet.

Anonym sa...

På Danderyd så fick pappan stanna över natten de nätterna man låg inne (detta var ej på familjehotellet utan på avd). Nu är vi dock boende i Umeå och här får inte pappan stanna över natten... Här får man ligga i 4-sal, ev eget rum om det är väldigt speciellt typ väldigt jobbig förlossning osv... Blev helt "chockad" när jag hörde om denna "missär"...

Malinka sa...

Det varierar från BB till BB, vet jag. Man skulle tro att det var standard, men tyvärr inte.

På Danderyd, där vi hamnade på special-BB p.g.a. kejsarsnitt båda gångerna, finns numera bara enkelrum med plats för pappa. 2004 fanns fortfarande några rum där pappor inte kunde övernatta.

Vid "normal" förlossning hamnar man på BB-hotell om man inte vill åka direkt hem efter förlossningen, och där finns plats för båda föräldrarna.

lina sa...

vi födde så sent så vi stannade en halv natt så att säga, jag hade förlorat väldigt mycket blod och kunde inte ens stå upp dagen efter men de vägrade låta min sambo stanna en natt (till, egentligen, men ändå inte) så vi åkte hem vid lunchtid med ett halv dygn gammalt barn, eftersom jag har sjukhusfobi och aldrig hade kunnat ta hand om mig själv och min lilla själv på det stället. (speciellt med tanke på att jag som sagt inte ens kunde stå själv.) Så den svenska sjukvården är inte så progressiv som man tror.
bb-hotell finns inte i göteborg.