söndag 8 februari 2009

Kassa mammabloggar

Att nätet är proppat av kassa bloggar borde inte förvåna men jag kan inte hjälpa det. Jag blir förvånad gång på gång. Ser det främst på Familjeliv. Kassa mammabloggar som skildrar ett fattigt småbarnsmorseliv i nån håla. Fula dagens outfits. Bebisspråk. Fluffiga skinnsoffor. Guldspröt. Melodifestivalen. Många kan inte stava. De har ingen humor. De verkar inte gilla att blogga. De har inget att säga.

Varför bloggar de?

10 kommentarer:

Lindisen sa...

varför läser du =) ?

Anonym sa...

Jag skulle aldrig läsa någon blogg som jag inte gillar, varför gör du det? Sluta läs istället för att klaga:P

Toves sa...

Men snälla, jag läser bara några rader innan jag stänger ner. Hamnar på dem via FL för att det verkar som om det ska stå nåt kul men så är det bara det vanliga mammalullullet.

Västergötskan sa...

So true!
Eller ännu värre, de som inte ens skriver om sina barn, utan om sina djur..... :-O

(Fy vad elak jag känner mig). :-D

Lady Dahmer sa...

hahaha va fan, MINA dagens outfits är fabulösa! Och MIN unge är värd att skriva om!

Så det så! *sticker ut tungan*

H sa...

Så sant! Detta ämne har även behandlats i min blogg. Urtrista bloggar verkar det finnas ett överflöd av..speciellt mammabloggar där det senaste barnmodet förevisas eller gravidmagar varvat med bajsbeskrivningar och "den första smakisen". Ha en bra dag!

Karin sa...

Haha, perfekt beskrivning av min blogg! Till och med melodifestivalen! ;-)

Nähä, om man skulle ta och sortera tvätten och ta kort på den så att det blir ett blogginlägg idag också!

Sencha på FL sa...

Varför jag skriver mammablogg? Ja... det kan man ju fråga sig

För att skriva av mig i största allmänhet.
För att det är välgörande (för mig) att sätta mig och samla ihop tankarna och skriva ner vad jag tänkt och känt och upplevt och reda ut för mig själv.
För att göra noteringar någonstans om när olika saker händer (utveckling, smakisar etc).
För att jag själv tycker det är värdefullt att kunna läsa om andra som har känt likadant - och därför också känner att det jag skriver kan vara värdefullt för andra, som vill kunna känna igen sig.
För att jag gillar att skriva.

Egentligen tycker jag inte att det är någon större skillnad på att mammablogga och att blogga om något annat. Jag skriver om det som händer i mitt liv för tillfället. Nu när jag har bebis är det det som upptar väldigt mycket av tiden och tillvaron. Under andra perioder är det annat.

Kajsa sa...

Hemligheten bakom mammabloggisarna är nog samma som bakom andra bloggisar nämligen att man gärna ska befinna sig i liknande livssituation, eller alternalivt vara väldigt intresserad av en annan livssituation, för att finna dem intressanta. Alltså - är man själv där så är det ibland intressant. För en utomstående kan det verka konstigt. Men i ärlighetens namn så skriver vi väl alla om det som omger oss - våra barn, våra TV-program, våra växande diskhögar och sen kanske någon liten omvärldskommentar då och då. Precis som du och jag. :)

Karin sa...

..vad ar det for fel pa den gamla hederliga dagboken? Om ens mal med bloggandet mest handlar om att "skriva av sig"?