tisdag 17 februari 2009

Moderaternas recept blir förhoppningsvis Ohlys huvudvärk

Nu är jag visserligen rätt uttalat alliansvänlig men det här kom ju inte en dag för tidigt. Ohlynissen tycker såklart att det är sorgligt. Vad är det som är sorgligt med att satsa på en vettig introduktion och därmed förhoppningsvis integration? Vad är det som är sorgligt med att hjälpa dem som verkligen behöver vår hjälp? Vad är det som är sorgligt med att skicka ut de som fått asylansökan avslagen direkt istället för att ge dem falska förhoppningar om ändrat besked? Vad är det som är sorgligt med att utvisa kriminella? Vad är det som är sorgligt med att kräva kunskaper i svenska? Alla krav Moderaterna ställer gynnar såväl samhället som den enskilde individen. Jag kan inte se något annat.

En intressant detalj är att Aftonbladets läsare i en websurvey tycker att det viktigaste egenskapen för att integreras är att kunna svenska. Det stämmer inte. Det viktigaste är att ha ett jobb. Det spelar ingen roll om du så talar felfri svenska om du sitter på ditt arsle och inte får jobba. Får du ett jobb däremot så integreras du samtidigt som du lär dig svenska i bästa fall. I sämsta fall lär du dig inte så mycket svenska men du slipper social utslagning, du slipper försörjningsstöd (nya ordet för socialbidrag) och du slipper de psykiska påfrestningar som det i princip alltid ger att vara invandrad och stå utanför arbetslivet och därmed samhället.

Lars Ohly, släng dig i den hårdaste vägg du kan hitta, du är som vanligt helt ute och cyklar. Hoppas du får så ont i huvudet att vi slipper se din nuna på ett tag.

(Jag har svårt för Ohly. Jättesvårt.)

2 kommentarer:

Västergötskan sa...

Jag har min "svåra nuna" i KD:s Göran Hägglund. :-O

Men för övrigt ett bra inlägg! :-)

Toves sa...

Va? Göran är ju söt! Snodde an AB-länk av dig. ;)