lördag 21 februari 2009

Trollhättan lackar på Maud

Jag tycker att Maud har helt rätt. Regeringen och svenska skattebetalare kan naturligtvis inte hålla Saab vid liv med hjälp av konstgjord andning. Det är trist att Saab går i graven men det tycks inte finnas några alternativ.

TV4-morgon besöker en familj på Vargön utanför Trollhättan. Jag förstår deras desperation - arbetslöshet, ekonomiska problem, en vetskap om att man inte har någon utbildning och heller inte kan något annat. Ändå blir deras uttalanden om att "EU eller jultomten" måste rädda dem nästan skrattretande. De bygger en bra bil, de gillar ju att bygga bil. Vad är det regeringen inte förstår?

De har också lösningen: Saab måste bygga en lönsam bil. Och den ska vara billig.

Keep on dreaming Trollhättan. Jag känner bara en sak: Vilken jädra tur att man kör Volvo!

6 kommentarer:

Västergötskan sa...

Vänta bara. Volvo PV:s tid kommer...

Toves sa...

Det var ironi! Fast du är förstås sotis för att du har en Saab och dessutom bor nära Trollhättan va? ;)

Västergötskan sa...

Ha ha! Ja, jag suktar i hemlighet efter en V70.
Nädå, fast en C30 hade varit lite coolt! Den är lite för liten bara... ;-)

Jag är sååå nöjd med min gamla skrutt-saab.
Tja, jag bor 6 mil från Trollhättan. Räknas det? :-D

Toves sa...

Vi har en V40 från -99 som vi gärna skulle byta mot ngt hetare men den funkar felfritt så varför bryta ett vinnande koncept?

6 mil från T-hättan ÄR T-hättan, i Stockholmsavstånd räknat iaf! ;)

Kajsa sa...

Håller med dig (för en gångs skull i en politisk fråga). Själv gillar jag Saab, men man kan inte hålla liv i saker till förbannelse för gammal nostalgis skull. Saab har ju tydligen inte gått med vinst på flera flera år. Superjobbigt för människorna i Trollhättan, naturligtvis, men det är inte ett svenskt företag längre och vi kan inte använda våra skattepengar till att rädda amerikanska företag.

Anonym sa...

För våra skattepengar ska hellre gå till att försörja en befolkning med 20%ig arbetslöshet? Det finns ALLTID två sidor till varje mynt. Jag tror personligen inte dagens regering gör NÅGOT för att förbättre livet för den lille människan. De har för länge sedan glömt bort hur det var att vara en vanlig hederlig Svensson, lätt att göra med månadslöner på 100 000. Men det är bara min åsikt =)