lördag 14 mars 2009

En döing i Riddarfjärden


Riddarfjärden och båten med samma namn

Nu har man hittat ännu en döing guppandes i Riddarfjärden*. Tycker det händer ofta. Vattnet lär vara en av stans vanligaste dumpningsplatser för mordoffer och annat mysigt. Känns verkligen underbart att jag har badat där nästan varje sommar under mitt liv.

Minns för ett par somrar sedan. Några kompisar hade ätit lunch på Mälarpaviljongen och strax efter hade mittpartiet av en styckad man kommit flytande, endast iklätt jeansshorts. Det är ju det minsta man kan begära, att döingarna klär sig efter vädret.

* Riddarfjärden är den östligaste delen av Mälaren. Omgärdas av stadsdelarna Kungsholmen, Södermalm och Gamla Stan. På min bloggheader syns fjärden till höger, söder om Kungsholmen. Landskapsgränsen mellan Sörmland och Uppland skär rakt igenom vattnet, Kungsholmen ligger således i Uppland medan Söder ligger i Sörmland. Fjärden är 15-20 meter djup och har en strandlinje på 6400 meter, med andra ord rymmer den ungefär hur många döingar som helst.

Bild från myra.nu

1 kommentar:

K sa...

Ha ha du e inte riktigt klok Madicken!
Höll ju pa att sätta morgonkaffet i halsen! Jeansshorts.. ja den bilden vill man ju inte ga runt med pa näthinnan hela dan! Snabbt, ett nytt inlägg, je t'en prie!

Förresten, vart tillhör Gamla stan som liksom hamnar i klämm?

Bisous