lördag 7 mars 2009

Vänstern spelar inte tennis

Jag förstår mig inte på alla vänsteraktivister, Lars Ohly och annat löst folk som tycker att det är förkastligt att matchen spelas. Vad fan är skillnaden på den här matchen och OS i Kina eller anda idrottsevenemang som genom åren har hållits i nazityskland, i diktaturer och i andra länder med vidriga regimer? Idrott kan vara ett bra sätt att nå dessa länder, att knyta nya kontakter, att sätta press på dem och att visa hur ett demokratiskt samhälle bör fungera. Varför inte se möjligheter istället för problem? Varför tycker vänstern alltid att det är så jävla mysigt att säga nej, att vara emot?

Säkert engagerar jag mig såklart lite extra för att de skitar ner just den vita sporten. Och förresten så förstår mig ju aldrig på varken Ohly eller vänsteraktivister så varför skulle jag göra det nu?

Läs om själva matchen och Israels pyskningar av Vinci här.

2 kommentarer:

K sa...

Jag köpte boken för att jag har märkt att den dyker upp lite då och då, så du kan låna den. Men jag använder den tom 30 mars ..

Brunch lördag klockan 11-11.30 hos Lalle?

Toves sa...

Tror inte jag behöver den förrän efter 30 mars men det blir ett logistikproblem förstås för du har den ju i Götet då... Får se hur vi gör!

Låter toppen med brunchen!