tisdag 3 mars 2009

Vilse i sushidjungeln

Jag letar vidare i sushidjungeln. Det går inte bra. Fridhemsplan suger på sushifronten. Har den senaste vecka provat Nagoya sushi på S:t Eriksgatan 57, den var riktigt äcklig. Igår gav jag Hokkaido på S:t Eriksgatan 40 en chans. Mycket har jag varit med om när det gäller sushi men inte det som hände där. Sushin smakade ingenting. Hur fan kan man få rå lax att inte smaka något alls?

I fredags hade Lovisa och jag hemmakväll som inleddes med en tur till Itamae på Odenplan. Tyvärr var det inte lika bra som vanligt. Livet är hårt nu.

Snälla, den som har tips på superbra sushiställen i innerstan - hojta! Mina kriterier är att fisken ska vara finfin och riset ska vara galet geggigt/mkt risvinäger. Jag är desperat och kan till och med åka till Söder eller Östermalm även om Kungsholmen eller Vasastan är att föredra (som alltid).

6 kommentarer:

Cec sa...

Det fanns ett sushiställe på Fleminggatan, mot S:t Görans till, Asahi tror jag det heter/hette.
Hittar det inte på nätet nu.

Om du kommer & äter lunch med mig, kan vi äta på Sushi Bar Ting Ting på Odengatan!

annalin sa...

Men folk vågar inte tipsa nån som tycker att Roppongi tappat stinget! Då har man omänskliga krav!

Ki-mama då, har du varit där? En bit från Odenplan?

Jag tipsade om http://www.sushikartan.se/ har du kollat där?

annalin sa...

Tillägg: det var en till som kommenterade samtidigt som jag. Om hon/han menar Asahi som ligger långt ner på Fleminggatan nära Kulturskolan, så handlade jag där ibland när jag bodde på Arbetargatan. Och det var inte gott (men man lär sig ju aldrig, man blir sushisugen och ringer det närmaste, over and over again.)

Toves sa...

Cec
Tack för välmenat tips men Asahi gillar jag tyvärr inte. Kommer gärna och lunchar nån dag. Kanske torsdag nästa vecka?

annalin
Haha, ligger nog ngt i det du skriver om att våga tipsa. Men Roppan har faktiskt verkligen tappat stinget. Ki-Mama var en favorit förr men även de har tappat stinget. Problemet med båda är att de är ojämna. Vissa ggr superbra och andra ggr inte alls bra. Du verkar ändå ha en välutvecklad sushismak, något jag upptäckt att de flesta i min omgivning inte har.

hanna sa...

Jag gillar ju Sushiakvarium på Renstiernas, men såg idag att de bytt namn, så nu vågar jag inte svara för hur de är.

Annelie sa...

Sawadee här i Frösunda har bra sushi men det ligger ju inte i innerstan. Vet faktiskt inte hur Sawadee i Kungshallen är... King Sushi på Kungsgatan provade jag idag men det kan jag inte rekommendera.
Lycka till i Sushidjungeln och tipsa oss gärna om du hittar något bra ställe!