söndag 12 april 2009

Gammal vänskap rostar inte


Anna näst längst till vänster och jag längst till höger

Nya vänner i all ära men det är något speciellt med vänner man har känt sen man var barn. Det kan ha gått många år sen man sågs sist men ändå är det som om tiden har stått stilla.

Idag har jag tillbringat ett par timmar med min "sommarkompis" Anna. Vi har inte setts på kanske fem år. Mycket har hänt sen dess, inte minst att vi båda har blivit mammor. Ändå var allt oförändrat. Samtalsämnena var nya men vi plockade upp tråden direkt och det kändes som om det bara hade gått ett par månader sen sist.

När vi var små brukade vi ses första dagen på sommarlovet som vi båda var här ute och noggrant gå igenom årets hihglights. Idag blev det inte mycket av den varan, samtalsämnena kretsade mest runt här och nu.

Jag hoppas att vi ses snart igen och jag hoppas att Anna uppskattade dagen lika mycket som jag gjorde. Och att hon fick en syl i vädret.

3 kommentarer:

magda.nu sa...

Visst är det härligt med gamla vänner som man kan ta vid där man slutade? Inget ursäktande, krusidullande utan bara....äkthet!

(Tycker jag att det är med mina gamlingar iaf...)

Västergötskan sa...

Ja visst är det så. Det behöver inte ens vara barndomskompisar. Jag har ett par vänne från gymnasiet, vi brukar träffas en gång per år (bor i på spridda ställen i landet numera). Men varje gång vi träffas, är det som att vi har setts varje dag. Underbart! :-D

Anna sa...

Åh, nu blir jag tårögd! Och jag håller med, hoppas verkligen vi ses snart igen!

Roy hoppas att du fick en syl i vädret och hälsar att han är gladare idag;)