onsdag 22 april 2009

Porrskådis med kassa tuttar?

Det sägs ju att det är själva graviditeten som pajar brösten och inte amningen. Jag är kluven i frågan. När jag väntade Lovisa växte brösten marginellt. Fjärde dagen efter att hon var född såg jag ut som en porrskådis. Mina normalt sett rätt små bröst var stora som hus, stod rätt ut och var stenhårda. Att det sprutar mjölk ur tuttarna hör kanske inte till vanligheterna i porrens värld men ändå. Hade jag haft bildbevis hade ni fått se men nu har jag inte det. Sorry eller kanske inte.

Kan inte säga att mina bröst är helt väck efter en och en halv graviditet och 2,5 månaders amning men nog var de lite fastare förr. Efter avslutad amning var det som att någon bokstavligt talat hade sugit ur en del av substansen av själva brösten. De var lite tommare helt enkelt.

Vad tror du, är det graviditeten eller amningen som "pajar" brösten? Eller är dina hyfsat intakta trots dessa påfrestningar?

(När jag känner mig lite piggare ska jag leta efter vetenskapliga artiklar i ämnet men just nu står sådana mig upp i halsen.)

5 kommentarer:

Magdis sa...

Tror abselut det är ammningen! Tyvärr!

Merque sa...

Klart att det är amningen! Det där med att det skulle vara graviditeten är bara en konspiration för att få fler kvinnor att amma mer och längre. Jag är helt övertygad!

För övrigt är amning grymt överskattat. Detta säger jag trots att jag ammat två barn.

Mina sa...

Hmm jag måste nog tyvärr gå emot er, då jag aldrig hade möjligheten att kunna amma så måste jag säga att det var graviditeten som "pajade" min fina och fast bröst :-)

Men men man kan väl ta det pga av det liv som blev till ;-)

Anna sa...

Tror egentligen på amningen men har hört en hel del som Mina som säger att de inte ammade och att brösten "förstördes" ändå. Nu vet jag inte vad man ska tro!

sofi sa...

Mina bröst växte 1½ storlek under graviditeterna.
Efter avslud amning m första barnet var de lite mindre än de var innan och nu efter avslutad amning med barn nr två är de än mer lite mindre.
Inte hängiga iaf utan bara mindre.