tisdag 12 maj 2009

Jag är så störd

Några av tjejerna i min klass är verkligen gulliga. När jag kom in i datasalen satt fyra av dem runt en dator där min blogg var uppe. De konstaterade att jag är "så störd". När de såg att jag kom in rodnade de, stängde fönstret och drog som en avlöning allihopa. 

En gissning är att det har att göra med ett blogginlägg jag skrev för några månader sedan som handlade om en tjej i min klass. Det gick dock inte att förstå vem det var och det behöver ju inte ha varit någon av de fyra.

Jag funderade på att kommentera det inträffade men orkar inte bråka. Tycker att de kunde ha ryggrad nog att prata med mig istället för att agera skvallerkärringar i datasalen. Hur som helst så tycker jag mest att det var roligt. Kul att de lägger energi på att prata om mig och läsa min blogg trots att de ogillar mig. Jag vet att åtminstone en av er läser så det känns bra att meddela att ni såg extremt ertappade ut när jag kom in, obetalbara ansiktsuttryck!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen är intresserad av att läsa din blogg men när det går rykten i klassen om att du skrivit skit om någon så blir man nyfiken. Skulle inte du vara mer rakryggad om du tog upp dina "problem" med kossan som suckar åt dig? Att du inte tog upp det med tjejerna i klassen (jag var inte där, men har hört) utan skriver om det här visar ju att du inte är så rakryggad själv. Skvallerkärringar eller inte men det var nog ändå du som satte bollen i rullning... Eller?

Toves sa...

Lustigt att ”ingen” är intresserad av att läsa min blogg. Dels är det inte sant och dels är ju du här, oavsett anledning. Vet inte om du är ute efter att göra mig ledsen men det krävs mycket mer än så.

För att ta det hela från början så var det var den andra tjejen som började. Jag gjorde aldrig något annat än att bete mig helt normalt och trevligt mot henne men fick tidigt konstiga blickar, suckar och nedlåtande kommentarer tillbaka. Hon hade ju kunnat ta upp sina problem med mig istället för att bete sig så. Efter ett drygt halvår fick jag nog och skrev blogginlägget i min privata blogg som du ju uppenbarligen inte har något intresse av att läsa. Troligen inte den andra tjejen heller iom att hon ju ogillar mig.
Trots det så var jag noga med att beskriva personen på ett sådant sätt att det hade kunnat vara vem som helst. Att sedan någon tar åt sig bevisar ju bara att jag hade rätt i mina misstankar om att hon helt ogrundat ogillar mig.

(Kan också tillägga att jag inte verkar vara ensam i mina åsikter om tjejens beteende, andra har upplevt liknande saker i varierande grad.)

Funderade som sagt på att prata med de fyra tjejerna igår men hade ingen lust att bråka i skolan, dessutom var de fyra och jag en. Valde att använda samma metod som de gjort, skvallerkärringsmetoden. Ingen har varit speciellt rakryggad under den här ”härvan”, varken jag eller någon annan.

Jag tyckte som sagt mest att gårdagens incident var rolig och om det nu är så att tjejen och hennes underhuggare lyckas få mig utfryst i klassen eller nåt ditåt så gör det mig inget. Tjejen som började/ni har gett er på fel person. Det är dessutom bara några veckor kvar, sen behöver vi aldrig ses mer vilket jag antar att alla inblandade uppskattar.

Välkommen åter! ;)

klasskompis sa...

Jag fattar nog inte vem som avses men om hon har varit oschysst från början så får hon väl bara smaka på sin egen medicin.

Tove är en av de roligaste i klassen så jag gissar att folk bara är avundsjuka eller nåt sånt.

Jag kommer inte frysa ut dig (är anonym här man kan berätta personligen vem jag ör)!

Camilla sa...

Lite småkul att dina klasskamrater väljer att vara anonyma oavsett vilken åsikt de har om det hela. Vågar de inte stå för vad de tycker? Sen är det ju ganska kul att hela klassen verkar engagera sig i något som bara berör dig och den "suckande tjejen". Typiskt tjejer skulle jag vilja säga.

Lycka till!

BeA sa...

Som Camilla säger är det märkligt att de väljer att vara anonyma. I den förstas fall så är det klart att det är lätt att slänga skit omkring sig när man inte behöver stå för det. Den andra är väl rädd att få mobbarna efter sig själv?

Jag tror att det är "tjejen" själv som har skrivit inlägget. Dels pga att hon påpekar att hon inte var där (varningstecken!) och så för att varför skulle man annars engagera sig så?

Det är dessutom samma person som har skrivit det inlägget som har skrivit den sista kommentaren på ursprungsinlägget. Samma språk men mjukare ton i kommentaren här iom att hon skämdes för det hon gjort och sagt i datasalen.

Tove du är framåt, rolig, kaxig och snygg. Sånt sticker i ögonen på en del. Tyvär men det får du leva med!

en annan klasskamrat sa...

Ja, klassen består ju av 90 procent tjejer så dessa töntiga konflikter är bara att vänta. Allt e så töntigt men jag fattar inte vem Tove menar... Ser iof inte allt som händer i klassrummet men om det är många som ogillar den suckande tjejen är det minst lika många som ogillar Tove. Hennes sett att vara kanske faller vissa i smaken men verkligen inte alla. Hon är varken rolig, snygg eller kaxig. Dessutom är hennes åsikter helt fel ibland för en blivande folkhälsovetare... Vad gör hon där egentligen?

klasskamrat från lääääääääänge sedan (Lollo) sa...

Hahaha! Dagens varmaste skratt :-)

Vad underbart att vissa saker aldrig ändrar sig.

Ett troll är ett troll är ett troll

Och Tove, jag har älskat dig från första dagen jag fick vara din klasskamrat och fortsatt ända sedan dess!

Puss och kram från Lou

Kajsa sa...

"Dessutom är hennes åsikter helt fel ibland för en blivande folkhälsovetare..." En åsikt är väl en åsikt är väl en åsikt, eller? Hur kan en åsikt vara "fel för en blivande folkhälsovetare"?? Men Tove, man kan ju lätt föreställa sig att det mest är unga spåntjejer på den där kursen och det vet man ju vad som händer med såna när de hamnar i grupp.. inte brukar det bli en så tolerant miljö i alla fall. (Kajsa - alldeles för gammal för att tjafsa)

Anonym sa...

Haha, det här är det roligaste (lätt överdrivet) jag läst på länge! Instämmer med klasskamrat från länge sedan "Vad underbart att vissa saker aldrig ändrar sig".

- Maria, en vilt främmande men trogen läsare

Emma (Tri) sa...

Hehehe... Tycker också det är jätteroligt :)... Jag kan ju passa på att avslöja att din blogg är den blogg jag följer mest regelbundet. Och ofta ofta (nästan alltid) skrattar jag högt eller småfnissar åt inläggen. Och tja, även övriga ovanstående lovord instämmer jag i. Tycker dessutom du är väldigt rakryggad i dina åsikter! Fortsätt så (som om du INTE skulle göra det ;)). Hittar dock inte ursprungsinlägget... Kramkram

Catrine, sa...

haha! Ganska tragiskt egentligen att se att inget har förändrat sig i skolan. Gadda ihop sig för att sedan inte våga ta konflikterna på ett vuxet sätt. Men på ett ungdomligt sätt kanske? Jag håller med ovanstående skrivare: de är avundsjuka på din fantastiska personlighet helt enkelt. Fast de har de inte förstått ännu....

Toves sa...

Här skrivs så mycket både dumt och bra att jag inte pallar med att kommentera allt. Patetiskt att det som på alla bloggar är de anonyma som kastar skit. Våga stå för era åsikter!

En fråga till anonym 14.16/en annan klasskamrat:
Vad i mina åsikter är fel för en folkhälsovetare? Finns det alltså en norm för vad f-vetare får tycka? Du är rolig du! :D

Västergötskan sa...

Seriöst?
Alla "modiga" klasskamrater, som inte ens vågar skriva ut era namn (?!). Ni är ju minst lika löjliga (även jag inte menar att du är/har varit det Tove). Men jag säger bara OM.
Om ni tycker att Tove ska vara rakryggig, varför inte föregå med ett gott exempel och gå fram och diskutera detta, som ni så uppenbarligen tycker att man ska göra.... (enligt ovan).

Att dessutom kalla någon "varken rolig eller snygg" säger mer om den personen än något annat!

Ni är ju för fan vuxna människor hela bunten. Lägg av med fjortisfasonerna!

Emma (Tri) sa...

Tycker för övrigt att du ska ta uttrycket "så störd" som en komplimang, om den syftade på hela bloggen. Du är sjukt rolig och humoristisk, emellanåt lite "störd" i dina inlägg (pga. halvsjuka inlägg om t.ex. bajs och andra nödvändiga reflektioner). Jag tänker mig att dina tydligen ofrivilliga läsare som egentligen inte alls läser bloggen (såklart) sitter och ler lite i mjugg men inför polarna måste säga ngt fjortisaktigt med himlande ögon om ngt du skrivit; "guuuuu, va hon är stööööööööörd asså"...

Och detta är ENBART menat som en komplimang. Mer störda inlägg åt folket :D.

Anonym sa...

Det är väl alltid så att någon som är rolig och syns kommer både att vara gillad och ogillad. Du ser ju själv här hur många som uppskattar dig, så försök ignorera de avundsjuka fjortisarna. Jag tycker att du är jätterolig (därför läser jag ju din blogg dagligen!) och snygg är du också. :-) Jag kan mycket väl tänka mig att många skulle vara avundsjuka på dig. Du har ju snart två fina barn, sambo, utbildning och erfarenheter, som man inte har om man är 19 och alltid bott med familjen i förorten. Dina stackars klasskompisar kommer också att växa upp någon dag och förhoppningsvis uppleva saker. Det är ju tråkigt att de idag inte har något bättre för sig än att följa ett blogg som de inte alls gillar. Masochister, kanske? Om några veckor kommer du ju kanske inte att träffa de längre, men tyvärr kommer det att alltid finnas liknande personer.

Ha en bra dag!
Kram Stina

Annika sa...

Åh, klockrent Stina. Håller med i varenda ord.

Jag skulle dock tolka "sjukt störd" som något positivt om jag går på hur mina elever använder uttrycket (äkta fjortisar btw).

Vad är det med din utbildning som drar till sig "fjortis-brudar". Jag kommer inte ihåg några från min tid på högskolan. Är det kanske någon gymnasielinje du hamnat på av misstag ;)

Toves sa...

Vill bara tacka för alla fina kommentarer! Att ett litet bloggbråk kunde vara en sån egoboost visste jag inte. :)