söndag 17 maj 2009

Supermorsan?

Kalle är på rivieran och mamma är i New York. Först tyckte jag att det var himla otajmat men sen kom jag på att det skulle bli rätt kul att leka singemorsa för en vecka. Vi skulle äta nyttig mat, göra roliga mamma/dotteraktiviteter och ha ett välstädat hem. Klara oss själva helt enkelt.

Fram till i eftermiddags gick det ruggigt bra. Visst har laxen och avocadon varvats med en och annan ketchupklatt och visst har vi kollat på film istället för att gå på Konstfacks vårutställning men ändå. Hittills har vi varit på Dalarö, på tjejmiddag med schlager och på brf-möte. Idag har vi varit på lek- och snokutflykt till Beckomberga, ett nedlagt mentalsjukhus i Bromma. Det är ju en typisk mor/dotteraktivitet en solig söndag.

På väg hem från Beckis kände jag mig i princip oövervinnerlig. Okej att vi hade sovit till 11.30 och inte ätit nån lunch men vi var på toppenhumör och på väg från en utflykt jag hade velat göra länge. Dessutom var vi i tid till brf-mötet. Mitt liv som singelmorsa gick som på räls.

Det första som hände när vi kom hem var att altandörren gick i baklås. På utsidan fanns vi, på insidan fanns nycklar, mobil, mat, ytterkläder och annat som hade varit bra att ha just då.

Brf-mötet avlöpte med att jag mest funderade över hur tusan jag skulle lösa det hela medan Lovisa glatt ovetandes om problemet lekte med granntjejerna. Pappa har våra nycklar hemma hos sig men jag visste att han var onåbar på hela eftermiddagen och kvällen. Dessutom hade jag ju mina nycklar hem till honom inne hos oss. Bryta upp dörren, krossa ett fönster och andra liknande idéer for genom huvudet.

Det hela löste sig med att vi fick en jättegod middag hos grannarna medan min bonusmamma räddade oss genom att åka från Enebyberg hem till pappa och hämta våra nycklar. Hon kom för sent till en middag på kuppen. När hon ringde på hemma hos grannarna med nycklarna i högsta hugg blev jag tårögd.

Hade jag kunnat så hade jag tagit mitt livs fetaste gin och tonic nu. Suparmorsan.

6 kommentarer:

Västergötskan sa...

Hm? Behåll Kalle åtminstone ett litet tag till. ;-)

"När hon ringde på hemma hos grannarna med nycklarna i högsta hugg fick blev jag tårögd."

Fick blev? :-D

Bloggen: sa...

Men hallå! Har du en Bugaboo-vagn? Vi hade ju picknick utanför sinnessjukhuset idag... Mysigt ställe vi valt va?! Jag såg en tjej med lång hår som gick runt med en Bugaboo-vagn. Var det du? Vi var där mellan typ 12-14. Tror jag. Kram

Bloggen: sa...

Du blir så nyfiken på vad du jobbar med!

Toves sa...

Va? Fasen vad (sinnes)sjukt, jag såg er! Vi bor halvt grannar och så springer vi på varann vid Beckis av alla ställen (där jag aldrig varit förut). För jag antar att det var ni som satt vid den avstängda fontänen vid huvudbyggnaden? Ni höll på att packa ihop när vi gick förbi.

Galet!

Jag pluggar på KI och jobbar extra på mitt f.d. jobb på ett tidningsförlag (kan maila vilket om du vill).

Bloggen: sa...

Nähä!!!! Så det var du med Bugaboo-vagnen?????? Men jag får ju nästan rysningar av det här. För tror du vi någonsin haft picknick där förut? Nej! Det var en slump. Har aldrig varit utanför Beckomberga tidigare. ha ha så sinnessjukt!

Toves sa...

Äh, erkänn att du hänger vid Beckis typ jämt! ;)

Nä, det var faktiskt helt galet. Lovisa var rätt sugen på att hänga på er son som kutade i fontänen men hennes elaka morsa drog vidare henne mot glassplitter och knarkare i de skummare delarna av området. (Blogginlägg kommer när jag lyckats få över bilderna till min stenålderlaptop, sambon är på rivieran med vanliga datorn...)