tisdag 9 juni 2009

Drömläggningarna is back!

Lovisa har slutat sova på dagis och nattningarna är återigen vad de en gång var - en dröm. Visserligen somnar hon inte själv numera men när det går på fem minuter är det bara mysigt att ligga bredvid.

Somnar dina barn själva? Hur lång tid tar det ungefär?

6 kommentarer:

Dino78 sa...

Här har vi alltid nattat dottern, läsa saga och sen ligga där tills hon somnar.
Jag sjunger för henne. Hn somnar rätt fort, antingen för att det är sövande eller, vilket är mest troligt, att det låter så jävligt att hon tvingar sig till sömns för att slippa höra mig :-D
Det hela tar 5-10 minuter. Skönt att smyga ut och sätta sig vid datorn sen!

Malrona sa...

Kanske 30-40 minuter, vi sitter hos honom.

Ellamamman sa...

Ella somnar själv, har alltid gjort. Det tar allt från 5-60 minuter innan hon somnar.

Lund sa...

Från att alltid (nåja, nästan iaf) ha somnat själv efter att vi läst en saga, får vi nu ligga bredvid ca 10 min. Helt ok, men ändå lite irriterande att det inte funkar som det tidigare gjort. Tror det hänger ihop med den härliga 3-årstrotsen...

Anonym sa...

allt mellan 10 minuter till en timme kan det ta för min son som är 2. han kan somna i egen säng men då tar det alltid längre tid.(= han somnar i vår säng oftast)

Sea sa...

Ronya 10 år somnar själv, tar upp till en timme. Hon läser en stund eller lyssnar på saga.
Elliott 7½ år somnar själv på 5 minuter. Lyssnar oftast på saga. Har han någon gång svårt att somna får han läsa en stund.
Tindra 5½ somnar själv. Lyssnar alltid på saga på sin cd-spelare (månadens saga är Bröderna Lejonhjärta). Ibland har hon svårt att sova då går jag in och sätter mig vid hennes sida och pratar med henne en stund. Ger henne några ideer på vad hon kan ligga och tänka på och så somnar hon.
Visst finns det kvällar då det ropas efter dricka, kissnödig, kan inte sova, ska bara osv... men dom är få.
Barnen har somnat själv i sina sängar sedan dom var 1 vecka.