tisdag 9 juni 2009

Lilla älskling, hur ser du ut?


Lovisa tre dagar gammal - mörk i början

Du sparkar så mycket nu och det är mysigt. Jag längtar efter att träffa dig och undrar vem du är? Hur ser du ut?

Förra gången önskade jag mig en flicka med ljusbrunt hår och stora ögon. Det var precis vad jag fick. Nu har jag inte tänkt så mycket på Lillens utseende men jag bara väntar mig att han som nyfödd kommer se ut precis som Lovisa gjorde. Sen får han gärna bli en pojkkopia av sin syster även när han blir äldre.

Jag drömde i natt att jag fick en lång, hårlös, spagettismal bebis. En sån jag väntade mig när Lovisa föddes. Då kom en kort, rund sak med mycket mörkt hår. Nu väntar jag mig en till sådan så då kommer väl spagettibebisen nu?

Du som har flera barn - är de lika varan?

8 kommentarer:

Sophie sa...

Jag har 6 barn och 2 utav dom var väldigt lika vid födseln (2 av flickorna) men de andra har inte vart så speciellt lika varann. Första (pojke) var nästan flinnt. Sen kom 4 flickor med massor med svart hår, sen kom en pojke igen med ganska mycket brunt hår. :)

Malinka sa...

Mina var läskigt lika varandra som nyfödda och forfarande lite lika upp till 1,5 (förutom att tvåan hela tiden varit lite kraftigare). Nu är den yngsta 2,5 och de har börjat divergera mer tydligt.

Anonym sa...

Rätt lika var dem nog!

Lund sa...

Har två döttrar och nej de var inte så lika. Mörkt och mycket hår båda två, men det var nog det enda också. Tvåan vägde nästan 1 kg mer och var 5 cm längre vid födseln. Nu vid fyra mån ålder så väger lillasyster 3 kg mer än vad storasyster gjorde vid samma ålder... Så för mig var det spagettibebis först och en rund sak den här gången :) Spännande!

Susanne sa...

Jag har två barn, en dotter på tre och en on på 3 veckor - och de är verkligen lika! Kika här får du se:
http://yssasblogg.blogspot.com/2009/06/syskondrag.html

Linda sa...

Har två tjejer och de är så olika de kan vara.
Äldsta dottern har bruna ögon och mörkt hår. Den lilla har blå ögon och ljust hår :-)

Helena m. 4 sa...

Jepp - vi har klonat våra barn.
Killarna (2 st) ser ut som maken och tjejerna (också 2 st) ser ut som mig ... tyvärr var jag den enda av oss vuxna som gick upp i vikt under de 4 graviditeterna.

Bittan sa...

Åååh jisses mina söner som för överig är tonåringar nu..svisch fort gick det!De är olika som natt och dag..vitt och svart.både till utseende och personlighet...kan inte komma på en enda likhet...den ena ärjättemörk den andre är jätteljus. den ena är glad o pigg den andra är bestämd och lite trött..listan är oändlig...men OJ så kul det är att dom är så olika..och ändå har de fått exakt samma uppfostran ..jag tycker det är både kul och lite häftigt faktiskt att två bröder är så otroligt olika varandra..blir alldeles varm i hjärtegropen när jag ser bilden på din lilla tjej :-) kram Bittan