söndag 14 juni 2009

Pervers amningslobby vs. Tove

Tanterna på amningshjälpen har vaknat, sent omsider. För ett tag sen kommenterade jag deras perversa och skrattretande dikt "Sug du lilla vän". Idag har de länkat mitt inlägg och menar att jag blivit upprörd. Jag fick mig bara ett gott skratt men det spelar ingen större roll. I kommentarsfältet (och indirekt i amningstantens inlägg) till mitt ursprungsinlägg blir jag idag anklagad för att inte kunna skilja mellan amning och sex. Jag har aldrig blandat samman de två sakerna men jag tycker att deras dikt snarare hör hemma på en annan sorts sida än på en blogg som drivs av amningsfanatiker. En åsikt jag verkar dela med många andra.

Beträffande själva amningsfascismen de bedriver så tycker jag inte att den är ok då jag är för individens fria val. Något som inte finns på svenska sjukhus idag och något som amningstanterna verkligen inte står för. På amningsbloggen bedrivs hetsjakt på nappar och nappflaskor. Ska man jaga ut nyblivna föräldrar vars barn av någon anledning inte klarar sig på modersmjölken i nappflaskedjungeln? Bättre att de som kan och vet kan rekommendera en bra flaska. Hur gör en nyförlöst ensamstående mamma? I amningshjälpens värld ska väl hennes barn lämnas att svälta.

Beträffande nappar så har de flesta jag känner ammat, deras barn har samtidigt använt napp utan några som helst problem. Skulle gissa att amningsdamerna tycker att mamman ska agera mänsklig napp. Då fjättrar vi kvinnorna i hemmet, två flugor på smällen.

Ytterligare en kul detalj på bloggen är inlägget där skribenten undrar varför Kungen inte stödjer dem? Tja, han har väl nåt i huvudet.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Tove!

Jenny sa...

Åh herregud, du öppnade just en ny - skrämmande! - värld för mig. Den där bloggen... det är som en sekt. Om jag nånsin hade haft problem med min amning och hittat amningsbloggen så hade jag nog börjat gråta av dålig självkänsla, vilken propaganda.

Den där dikten påminner förresten om en folder som fortfarande står i mitt sängbord - "sugen på livet". Blir alltid lika full i skratt när jag ser den skymtandes fram bakom Annas Profylax-foldern och Gudrun Abascals bok. Nybliven förälder? Näää :)

Andreas sa...

Tack Tove för ett gott skratt! Välbeövligt en dag som denna...

Läskig blogg!
Tror inte på ammningstanternas teori om napp och nappflaska! Bevisligen stämmde det inte i mitt fall. Så det så!

Anonym sa...

Heja heja!

Nej, dom är ju inte riktigt kloka. Det är ju så oerhört individuellt hur ett barn fungerar och för den delen mamman också!
Hade min dotter fått välja så hade hon snuttat konstant dygnet runt, men jag tror inte det hade gynnat varken henne eller mig om vi gjort på det viset. Just därför var nappen en jätteräddning för oss..
Att kunna pumpa ut lite mjölk eller för den delen ge ersättning från flaska där pappan också kan vara delaktig - DET tror jag gynnar samvaron mer däremot!

Nej, dom får säga vad tusan dom vill. Dikten var ju helt underbart kinky och pervers - humor på hög nivå för att komma från en sådan instans!! Antagligen har jag väl bara sex på hjärnan då, men om jag talar för mig själv var detta det enda jag associerade till iaf!! ha ha ha

//Jessica

hanna sa...

Hahahaha, det här är humor!
Får mig att minnas när jag blev påhoppad av sjalsekten :D

Kör hårt Tove, jag har en känsla av att du har ett större gäng bakom ryggen än vad amningsdamerna har.

Anonym sa...

Ha ha ha - ni flasktanter är verkligen plastiga! : ) Minns när några försökte övertyga mig om att det var lika bra med ersättning. STOOR okunnighet .. men alla väljer sitt liv! Tyvärr gör barnen det inte ....

Anonym sa...

Oj, jag håller inte alls med dig. Amninghjälpen handlar ju om att hjälpa dem som vill amma. Visst är det bättre för barnen att bli ammade än att få modifierad komjölk men Amningshjälpen ägnar sig väl knappast åt att tvinga folk att amma?! Inte vad jag har märkt i alla fall.

Anonym sa...

Jag håller inte heller med dig Tove. Fick väldigt bra hjälp av en hjälpmamma att hitta en balans i min amning och att faktiskt vara nöjd med att amma ganska litet och sluta tidigare än jag hade "planerat". God balans och stöd - ngt jag inte hittade på annat håll. hälsningar Anna o Josef

Anonym sa...

Lika lite som du Tove tillhör en nappflaskesekt,lika lite är amningshjälpen någon sekt. Själv respekterar jag alla andra mammors val, alla försöker ju göra sitt bästa för sina barn. Jag vet att amningshjälpen visar stor respekt för mammor oavsett matningssätt. Om man får prata om fördelar med annat såsom nyttig mat, mindre stress, mera motion måste man ju få prata om fördelar med amning, eller?

LV sa...

http://www.niomanader.se/content.asp?ID=204
fantastisk läsning!

Åååååh vad jag skrattar när jag läser amningshjälpens blogg. Tycker de ska ta ner den - bloggen skapar ju fler pr-problem än de sura anoyma kommentarerna här.

Busmamman sa...

Egentligen brukar jag undvika att lägga mig i dylika diskussioner, men nu kan jag inte låta bli att kommentera.

Fjättrad vid hemmet?
Nej, knappast! Jag har fyra barn varav 3 av dem är ammade väldigt länge och där jag har "agerat mänsklig napp" som du så fint beskriver det.
Trots detta har jag både kunnat studera och jobba. Mitt 4:e barn var 8 månader när jag började jobba och hennes pappa tog föräldraledigt (och ammade jag henne när jag fanns tillgänglig). Mina barn har alla gått på dagis från ca 1-1,5 års ålder eftersom både jag och min sambo vill arbeta och gillar våra jobb. Inte heller det har hindrat amningen.
Så jag tror att det är lika mycket fanatism åt andra hållet om man börjar hävda att jämlikheten står på spel bara för att man väljer att amma sitt barn.
/Nadja