söndag 12 juli 2009

Lillebror kommer på tisdag

Lovisa 3 år och 3 månader

Kalle och jag pratade om syskonförtur på dagis och jag nämnde en annan flicka som också ska få en lillebror som exempel. Lovisa meddelade då helt korrekt att den bebisen kommer i augusti. Jag frågade när hennes lillebror kommer och svaret kom blixtsnabbt; "på tisdag!". Mysko att hon har koll på när andras småbröder kommer men inte sin egen.

Lovisa kallar tuggummi för "kummigodis" och nu har hon äntligen fått smaka. Hon gick runt och berättade vitt och brett om att man "asbolut inte får sjvälja". Och svalde. Kummigodis får mycket dåligt betyg av Lovisa.

Hon pratar ofta om sin låtsaskompis Linna. För det mesta handlar det om alla vådliga fallolyckor Linna har råkat ut för utan att göra illa sig. Hon ramlar från hus, båtar, bord, balkonger och det mesta annat som går att ramla från. Igårkväll hade Lovisa och Linna spelat "fopoll alldes nakna på stjanden Igypten". Igypten är egentligen "i djupten" och innebär djupt vatten.

Hon sjunger mycket, ibland om den "långa ludna fjanten" (Ekorrn satt i granen) men under resan har även lite vuxenmusik smugit sig in i repertoaren. I den kategorin har vi fått höra af Ugglas "Snälla, snälla" och en refräng från John ME "stay with me honey".

Hon gör mer och mer nytta, senaste favoritsysselsättningen är att hämta öl åt mamma, hon skiljer lätt på dem med och utan alkohol. På ena knäet har hon ett sår som ingen av oss vet var det kommer ifrån. Lovisa säger att en bebisvarg bitit henne under natten. Could be.

Vi bråkar mer än vanligt, säkerligen på grund av att vi är tillsammans precis hela tiden bara vi tre men för det mesta är hon helt underbar att vara med. Alla gräl slutar med ursäkter och kramar från båda sidor och det är ju trots allt himla mysigt. Älskade plutt!


Inga kommentarer: