söndag 5 juli 2009

Rivieran, den oändliga kusten


Det här är ju inte precis vårt första besök på rivieran men ändå upptäcker vi nya saker att göra. Den här kusten är verkligen ett paradis, det finns något för alla. Naturupplevelser, shopping, barnaktiviteter i mängder, storstäder, vackra bergsbyar, fiskelägen, muséer, båtliv, jet-setliv, nattliv, lyxliv, kultur, campingar, underbara restauranger och inte minst sol och bad. På den fronten finns allt från egna vikar, breda sand- eller stenstränder och klippbad till pooler i mängder. Här tar aktiviteterna helt enkelt inte slut samtidigt som det går att finna lugn och ro för den som vill.

Kusten är galet vacker och de svennigaste svennarna lyser dessutom med sin frånvaro. Ändå får man en resa hit inklusive hyrt boende för ungefär samma pris som en charter. Svenne har bara inte fattat det än.

Det här blev visst ren rivierareklam. Egentligen skulle jag bara säga att vi har svårt att välja vad vi ska göra idag. Vi tänker skippa stranden och hitta på något annat. Antingen blir det den här båtturen eller så tar vi ett litet sightseeingtåg inne i Antibes, en glass och en eftermiddag vid poolen.

Cannes

1 kommentar:

madlar sa...

Håller med, gillar verkligen kusten, särskilt mot höstkanten. Synd bara att de är så usla på engelska i småbyarna. Vet ju inte ens vad " a glas of vine" är. Skumt......