söndag 23 augusti 2009

Bäää vad svettigt

Jag ser en massa barn som har fårskinn i vagnen. Har jag missat nåt med fårskinn? Är det varmt på vintern och kallt på sommaren? Barnen ser ofta svettiga ut så jag tvivlar. Är så sugen på att fråga föräldrarna hur de tänker men har hittills inte vågat.

9 kommentarer:

MorsanMia sa...

Kallt när det är varmt och tvärtom..
Så e de

Toves sa...

Är det sant? Det ser helt galet ut med små kottar nedbäddade i fårskinn mitt i sommaren...

Anonym sa...

Håller med MorsanMia: Min dotter har ett (litet) fårskinn i sittvagnen hela året och det funkar! Mjukt och gott.

Jag är en sån förälder som inte klär på henne mer än nödvändigt, kan jag tillägga... helst skulle hon nog vilja vara "barnfota" eller t o m "ha naket på sig" för jämnan, så hon är uppenbarligen varmblodig.

/Sara

annalin sa...

Jag har faktiskt min bebis i fårskinn nu på sommaren när det varit skitvarmt emellanåt. Just för att det ANDAS.
Och nu när jag tänker efter har hon aldrig varit svettig när jag tagit upp henne därifrån.

annelie sa...

Va? Jag håller med dig Tove, ser ju supervarmt ut!

Emma (Tri) sa...

Tycker folk generellt sett tar på barnen för mycket kläder. Var förra veckan på inskolning, det var VARMT, strålande sol på dagisgården. Vi inskolningsföräldrar satt och svettades i solen. Antalet ungar med t-shirt, tröja OCH jacka var skrämmande många, och då RÖR ju ändå barnen på sig på ett helt annat sätt än vuxna... MiniM får i princip ha t-shirt om han vill. Fryser han säger han alltid till :)...

I helgen var vi ute i skärgården med lite andra familjer. det var soligt och varmt. En av medföljande bebisar låg i dunsovsäck med full utstyrsel i övrigt, medan föräldrarna hade t-shirt. Och då kan de minsta småttingarna inte reglera värme/kyla själva.

Jenny sa...

Fårskinn andas, det är svalt på sommaren och varmt på vintern. Det är samma princip med yllekläder... Ungefär. Men man sätter ju inte på ungarna yllekläder mitt i sommaren visserligen. Om det inte är jäkligt kallt. Men ylle andas.

Nils sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nils sa...

Hej Tove

Jodå, fårskinn är fantastiskt varma och sköna, speciellt på vintern. Och som många säger andas de och är sköna även på sommaren.

Men du måste vara försiktig så du inte köper fårskinn som har behandlats med massa kemikalier. De kan komma att orsaka allergier för din bebis.

Kör på fårskinn som denna som är naturligt garvade istället.

De isländska fårskinnen är bra men det finns också många andra fårskinn som du kan köpa från andra butiker. Tänk bara på att fråga om det är ekologiskt först.

Varma hälsningar,
Nils