fredag 28 augusti 2009

Garanterat sprutfri

Jag sitter och funderar på det här med svininfluensan. I mina ögon är rädslan överdriven och jag tycker att regeringen slösar skattepengar genom att satsa på massvaccinering. Jag läser att jag tillhör riskgruppen inte bara för att jag är gravid utan också för att jag tillhör den åldersgruppen som blir mest sjuk och som är minst benägen att vaccinera sig. Jag är dessutom oansvarig om jag inte gör det. Jag är i det närmaste skyldig alla spädbarn och äggallergiker att ta de där sprutorna. Hemska jag.

I Danmark har ju regeringen valt en helt annan linje och inte köpt vaccin till alla. Danska äggallergiker kommer gå en hård höst till mötes.

Tänker du vaccinera dig?

13 kommentarer:

madlar sa...

Nix, utmanar ödet o lever farligt ;)

Anonym sa...

Jag me'!

Garuda sa...

Bara att hålla med. Jag får det inte att gå ihop. Antingen mörkas fakta eller så är detta en gigantisk felsatsning eftersom varianten verkar i det närmaste helt ofarlig, medan infokampanjen är gigantisk.

Dessutom blir man ju "vaccinerad" nästan gratis om man smittas och är sjuk en dag eller tre, precis som de som smittades av "asiaten" 1957 knappt märker av den nya infektionen idag.

Bara Stockholms läns landsting estimerar en kostnad på mellan en och två miljarder för att sätta en spruta i armen på stockholmarna. Detta är ofinansierat och man vill att svenska staten slantar upp, men de säger nej. I slutändan skall miljarderna grävas upp ur våra fickor oavsett vilka omvägar de tar.

Anonym sa...

Jag ska vaccinera mig. De där konstgjorda lungorna på KS är väl uppslitna snart.

Västergötskan sa...

Nope, jag håller med om allt du skriver. Tycker det är slöseri med skattepengar. Men jag kanske får äta upp min hatt, den dagen jag (kanske) får influensan... (?) :-P

Danitra sa...

Jag tycker det har blivit lite av en trend att sucka över Nya influensan och kalla vaccination för överdrifter. Än så länge vet vi inte hur omfattande konsekvenserna kommer bli av sjukdomen, hur många som blir smittade och hur allvarligt. Men vaccinet är ofarligt och jag tänker ta det säkra före det osäkra eftersom det faktiskt finns en förhöjd risk för fosterdöd om en gravid blir smittad.

Anonym sa...

Jag tror att Alex Schulman är lite upprörda på er som inte ska vaccinera sig idag: http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen/2009/08/meddelande-till-alla-svinis-ignoranter-far-at-helvete

...bara så ni vet om ni träffar honom.

Kajsa sa...

Japp. Ska absolut vaccinera mig. Inte minst för att inte riskera att sprida smittan mer än nödvändigt och för att undvika att smitta personer i riskgrupper som kanske inte kan vaccinera sig. Det är väl inget fel med solidaritet?

Jag är för övrigt rätt glad över många vaccin vi har, mot polio, tbc, tbe... Vet inte varför jag skulle vägra just detta vaccin. Vi vet inte hur flunsan utvecklar sig och även om det inte är fler som dör än en vanlig säsongsinfluensa så tycker i alla fall jag det är mer oroande när kärnfriska 25-åringar förlorar hela sin lungfunktion än när försvagade 80-åringar blir lika sjuka.

Och visst, olika länder har valt olika strategier och vi vet inte förrän efteråt vem som valde "rätt".

Västergötskan sa...

Danitra:
Hur vet man att vaccinet är ofarligt? Det är ju inte ens godkänt än, och innehåller dessutom kvicksilver. Det låter oerhört ofarligt... :-P

FlickornaLennartsson:
Varför ska man bry som om vad EN person tycker. En person som dessutom inte har någon som helst medicinsk utbildning (vad vi vet).

Camilla sa...

Läste nånstans att ca 9-10 st i Sverige riskerar att bli förlamade av detta vaccin, vet inte om det är sant men låter tillräckligt otäckt för att jag nog ska avstå. Brukar aldrig vinna på lotto, så nog fasen kommer jag bli en av de 10!

Anonym sa...

Håller helt med Kajsa; lite solidaritet med andra kan väl aldrig vara fel;)!

Maria sa...

Öppna dagens Dagens Nyheter, där finns mkt bra fakta!

Danitra sa...

Västergötskan: Vaccinets grund är inte nytt utan väl beprövat efter alla vanliga influensavaccinationer.

Läs gärna "kaksmulans" inlägg här t ex: http://www.familjeliv.se/Forum-2-14/m46549761.html

Camilla: Sätt dom 9-10 i relation till alla som faktiskt dör av influensan. Inte heller det är jättemånga men ändå fler än 9-10 stycken. Även om inte du är i riskgruppen så kan man ju tänka på andra.