lördag 1 augusti 2009

Grisar - nys i armvecket!

Det är kris och panik på FL nu. Alla preggon är rädda för svininfluensan. Hur mycket jag än försöker skrämma upp mig själv så går det inte. Försöker panorera inre bilder av grisar som inte nyser i armvecken men det hjälper inte.

Alltombarn spär som mycket annan media på preggosarnas rädsla genom att berätta att i England avråder man folk från att bli gravida. Nästa steg kan vara råda folk att tillbakabilda sina barn. På samma sida kan man läsa om hur man undviker att smittas av svininfluensan - undvik folk som är sjuka och tvätta händerna. Revolutionerande!

Jag har lärt mig lite efter ett år på KI och det är t.ex. att WHO är den bästa källan i sådana här sammanhang. Alltombarn får ursäkta men jag väljer att lita på WHO.

9 kommentarer:

Karin sa...

Ja men enligt WHO sag det ju inte precis lysande ut för de gravida heller.. Usch, tycker allt att det är lite läskigt det där. Ska nog sno nagra flaskor handdesinfektion fr jobbet, kanske ett par munskydd ocksa. Nej , jag gillar inte det här helt enkelt!

Bisous!
/K

Babsan sa...

Men om du sätter så stor tiltro till WHO, varför gör du inte det i amningsfrågan? De förespråkar ju amning i flera år, men det motarbetar du väldigt starkt i den här bloggen.

Västergötskan sa...

Kan bara hålla med! Hysterin är skrattretande. Jag har skrivit ett inlägg idag hur stor risken att dö är...

Toves sa...

Babsan
Jag motarbetar inte amning, jag är bara för individens fria val och emot amningshjälpen som jag tycker är en grupp hjärntvättande tanter. Jag ammade min dotter så länge jag kunde och kommer med största säkerhet att amma min son. Jag är själv ammad. Vill du att jag ska amma dig också lilla vän?

Toves sa...

Babsan igen
Du verkar ju inte vara läskunnig iom att du säger att jag motarbetar amning. WHO förespråkar mig veterligen amning i sex månader dessutom. Du är verkligen inte läskunnig.

Toves sa...

Babsan igen
Längst ned i högerspalten kan du klicka på etiketten "amning". Läs de fyra inläggen och säg mig sen exakt var jag motarbetar amning.

Slut med energislöseri på dig.

Emma (Tri) sa...

"Nästa steg kan vara råda folk att tillbakabilda sina barn."

Hehehehe. Cynism precis i min smak...

who sa...

Tove! Vad gäller amning så rekommenderar who exklusiv amning t o m 6 månader och sen fortsatt amning med tillägg av annan mat i 2 år eller längre. I Sverige så har myndigheterna dock fegat ur och rekommenderar exklusiv amning i sex månader och delamning i bara ett år. Dåligt att man inte följer who på denna punkt!

Anonym sa...

Jag kommer inte att ta vaccinet. Kroppens imunförsvar ska klara av influensor. www.svininfluensan.com