fredag 11 september 2009

En dos räcker mot svinis

Det vore grymt om det stämmer för jag kommer få det snärjigt att hinna få två doser innan bebisen kommer. Min främsta anledning för att vaccinera mig är att även barnet får ett visst skydd men jag har också börjat köpa solidaritetsprincipen. Lite.

DN AB SvD

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du är ganska lättmanipulerad märker jag. Socialstyrelsen har förstått att de inte kan sälja på Svenskarna 3 doser, så nu lägger de all vikt på att åtminstone kränga 1 spruta/pers. Vad som dock glädjer mig är att fler och fler vakna till det faktumet att detta är världens i nutid största PR-kanpanj, och du lyder allt de säger att du ska göra som en god konsument./David

Niklasson sa...

Svininfluensan testar svenska journalistiken och publikationers integritet. En nydefinierad pandemi får onekligen en hel del konsekvenser. Ett otestat vaccin med giftiga ingredienser väcker frågor. Tamiflu ger 12 timmar mindre sjukdomstid men samtidigt svåra psykologiska effekter, ibland till och med självmord. Ett vaccin görs för ett virus som nu är mildare än en vanlig influensa. Detta vaccin kan inte ha någon effekt på en ny mutation - ingen i sveriges journalistkår ens nämner detta! Svåra bieffekter inklusive dödsfall och förlamningar för tusentals svenskar - fullständigt tyst! Och så klagar ni på att folket blir tvungna att bilda sig egna uppfattningar och teorier om vad som egentligen pågår. Att vacciner faktiskt helt ifrågasätts på goda grunder lyser med sin frånvaro. Journalisterna i sverige är antingen dumma eller kontrollerade. Inget journalistiskt arbete görs vad gäller svininfluensan - det får medborgarna själva ta hand om. En skandal. Svenska media har verkligen inte imponerat hittills. Politisk styrka är tydligen att rätta sig i ledet och rapa upp pressmeddelanden och officiella uttalanden. Var är undersökningarna, frågorna, grävandet och den objektiva granskningen? Gammelmedia är en del av etablissemanget, makten och lögnapparaten i samhället. Hur känns det? Sover ni gott? Någon skam har ni väl inte kvar i kroppen? Vill man veta vad som pågår får man lita till helt fristående källor som www.theflucase.com och andra.Undersökande journalisten Jane Burgermeister stämmer WHO för folkmord – http://www.theflucase.com

Toves sa...

Anonym
Dum kommentar får inget svar! Du säger dessutom emot dig själv.

Niklasson
Ja, inte fan vet man vad man ska tro. Personligen tycker jag att det hela är väldigt upphaussat. Hade jag inte varit gravid så hade jag inte vaccinerat mig med tanke på att de flesta inte ens blir lika dåliga som av en vanlig säsongsinfluensa.

Beträffande faran med vaccinet så har jag läst vad Läkemedelsverket säger och anser dem vara mer tillförlitliga än amalgamnissarna och andra som framhåller att vaccinet är farligt. Jag har svårt att tro att 1000-tals svenskar kommer att bli förlamade.

Håller dock med om det journalistiska arbetet som mest verkar gå ut på att i bästa fall rapa information och i sämsta fall skrämmas/sälja tidningar mha sensationsjournalistik.

Emma (Tri) sa...

Hehehe, ändå lite komiskt att ngn kallar dig lättmanipulerad Tove. Jag kan inte komma på så jättemånga som framstår som så starka i sina övertygelser och sina principer (positiv bemärkelse givetvis, men det säger sig kanske självt) :).

Vadå "sälja på" svenskarna förresten (ang anonyma Davids kommentar). Skulle inte vaccinet vara gratis? Eller är det bara i Sthlm det diskuteras kanske...

Toves sa...

Tack Emma! Och jo, jag reagerade på det där med att "sälja på" också men orkar inte med mer eller mindre anonyma som kastar skit. Har lärt mig att man ska ignorera dem i möjligaste mån!