fredag 4 september 2009

Ny omröstning!

Skrynklar- och vikarundersökningen slutade hyfsat lika. Nu vill jag kolla om ni sköljer tallrikarna innan ni diskar dem i maskinen. Har frågat förut men inte i undersökningsform. Min mamma säger att 9 av 10 av hennes vänner sköljer och jag tycker mig nog märka ungefär detsamma i min bekantskapskrets. Jag sköljer ju aldrig och jag har heller ingen skit i silen.

Ni som sköljer - det är i allmänhet dubbelarbete!

9 kommentarer:

Chrissan sa...

Sköljare!

Ingela sa...

jag sköljer nog bara om det är en massa kladd/saker kvar på tallriken. Vet vissa som mer eller mindre diskar tallriken INNAN de stoppar in den i diskmaskinen, känns aningen överdrivet..

Emma (Tri) sa...

Inte bara extraarbete - också ur miljösynpunkt förkastligt! Det är bättre att spara vattnet och om ngn tallrik inte blir ren kör man den bara igen istället. Sköljer dock vid jättegegga!

Men om man vet att disken ska stå ett tag med risk för intork är det nog bra att skölja, annars kommer hela maskinen få köras om och det är nog inte heller något vidare ur miljösynpunkt.

På den tiden vi hade diskmaskin (ack ljuva minne) körde vi helt enkelt allt, kastruller m.m. På så sätt fylldes maskinen minst en gång om dagen och maten torkade inte in. För grejerna ska ju ändå diskas oavsett om det görs för hand eller i maskin.

Malinka sa...

Jag sköljer bort klegg om vi inte ska köra maskinen med en gång. Havregrynsgrötsrester t.ex. sitter annars som berget. Matrester skrapar jag alltid av i soppåsen.

Jag sköljer förstås bara i kallt vatten!

Hur maken gör vet jag faktiskt inte.

Danitra sa...

Diskmaskin! Vilka snobberier!

(Skrapar av men sköljer inte, det gör jag bara på jobbet)

Knaada sa...

Sköljer inte och har en massa skit i silen. Tömmer ju hellre den en gång än sköljer allt.

Anonym sa...

Jag har utvecklats till en sköljare. Det gick av bara farten. Nu kan jag inte gå tillbaka.

Cec sa...

Jag är egentligen en icke-sköljare, men vår maskin går inte så ofta, och speciellt nu på sommaren luktar det apa om man inte sköljer.
Jag sköljer i kallt, men tror att B sköljer i varmt...

Cecilia M sa...

Sköljer oftast, annars luktar det skunk i maskinen. Ska den köras ganska omgående skippar jag sköljet, då blir det bara skrap i soptunnan.