söndag 13 september 2009

Scones som lär bli pannkaka

Jag bakar scones. Det är första gången i mitt liv som jag bakar marbröd ensam. Jag kommer ha hunnit med mycket innan 30 som jag aldrig hade kunnat tänka mig för några år sedan; matbröd, röda vinbärskaka och två barn.

Sen undrar jag varför man ska ha en handduk över degen när den jäser*? Vad gör den där under som är så hemligt?

* Jag hade inget bakpulver men min husliga man trollade fram lite jäst

Update mycket senare
Slarvfelet "marbröd" var nog ett tecken på vad som komma skulle. Sconesen blev så platta att de mer såg ut som pannkaka men märkligt nog så gick de att äta ändå.
Matbrödsbak-Tove, 1-1

3 kommentarer:

Kajsa sa...

Jag är ingen bakmänniska men skulle kunna tänka mig att det har att göra med temperaturen eller liknande. Man får ju t ex inte ha drag i rummet när bröd ska jäsa - då sjunker det ihop. Hoppas det går bra med baket och att det inte blir det marbröd du skriver om. ;) (Men kan man verkligen baka scones med jäst, är en annan fundering?)

Lou sa...

Hej vännen! Läste en bra krönika av GW och kom på att du också är ett fan.

http://www.expressen.se/kronikorer/gw/1.1704938

Puss och kram från Lou

Emma (Tri) sa...

Scones med jäst? Enligt ett recept gjort för bakpulver? Där har du nog förklaringen ;)...