onsdag 16 september 2009

Sluta dalta med tjockisarna

Graviditet är en lycklig omständighet som är högst självförvållad och som främst medför övergående bekymmer. De tre sakerna gör att jag tycker att det är helt rätt att Försäkringskassan inte daltar med tjockisarna.

11 kommentarer:

Jonna sa...

Tyvärr så är inte alla graviditeter 100% "normala". Det kan uppkomma många olika komplikationer som gör att barnet eller mamman blir sjuka, ska då mamman få gå utan ersättning? Självklart är en graviditet självvalt, i 99% av fallen i Sverige, men om kvinnor skulle sluta föda barn pga de inte får någon ekonomiskhjälp om problem uppstår, kommer det snart bli folktomt i Sverige.

Flodhästen sa...

Nu är det ju så att många har ont i graviditet och faktiskt inte kan arbeta, alla går inte igenom en graviditet på rosa moln, och det kan vara ett tillstånd som håller i sej i 9 mån om man har otur. Är det rätt att de kvinnor ska behöva gå under hela graviditet och inte få pengar?
Självförvållat eller ej, så ska inte deras ekonomi behöva rasa för att de har en längtan efter ett barn.

Fru Kaos sa...

Hade det varit mäns som hade varit gravida hade de garanterad beviljats sjukskrivning tror jag.
Självklart ska man bli sjukskriver om man behöver det.
Varför inte liksom?

Fru Kaos sa...

men som jag stavar - men du fattar antar jag.

Trutan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Västergötskan sa...

Jag kan delvis hålla med dig. För jag tycker personligen att många blivande mammor känner efter ALLDELES för mycket, samt tycker synd om sig själva om de har lite ont i ryggen!

Däremot upplevde jag själv aldrig extrem foglossning t.ex. och skulle man råka ut för nåt sånt, så tror jag inte man är så stor i orden längre. :-(

Anonym sa...

Självklart ska en kvinna som är gravid ha rätt till sjukskrivning.
Hela upplägget om att de ska vara utanför skyddsräcket är löjligt.
Om, ponera om en man skulle vara gravid, då hade det inte varit något snack om saken.........

En som faktiskt är man

Toves sa...

Nej, visst är det lätt för mig att säga som har haft lätta graviditeter. Självklart ska man i specialfall ha rätt till ersättning (om mamman eller barnet får en riktig sjukdom t.ex.) men jag står ändå fast vid min åsikt!

Malinka sa...

Har man så ont så att man inte kan stå, ska man bli sjukskriven. Oavsett om det beror på att man ramlat ner från ett staket (vad man nu gjorde där!) eller om man är gravid.

Sjukskrivningar ska ges utifrån det akuta besväret, inte utifrån orsak till det.

Basta.

Danitra sa...

Jag håller med. Typ.

FK ska göra samma bedömning oavsett graviditet eller inte. Man har inte mer rätt till sjukskrivning bara för att man har en unge i magen och det blir lite tungt ibland.

MEN har man svåra besvär som klassas som tillräckligt handikappade så ska man sjukskrivas TROTS graviditet. Är man drabbad av en sjukdom som gör att man inte kan utföra sitt arbete så ska man få sjukskrivningen beviljad. Men min erfarenhet är att så också sker. Jag tycker FK är väldigt bra och professionella.

/Hon vars sjukskrivning blev godkänd.

Michelle sa...

Sluta dalta med rökarna säger jag då. Har man fått lungcancer som med stor sannolikhet uppkommit på grund av rökning så kan man minsann klara sig själv och bör definitivt inte räkna med någon sjukskrivning eftersom det är en omständighet som är högst självförvållad. Inte föds det fler skattebetalare tack vare rökaren heller.

Alla som tycker att man ska sluta dalta med gravida som inte är arbetsföra på grund av fysiska krämpor har antingen
1) sett för många filmer där den gravide spyr på toaletten en gång på morgonen och så är det bra sedan eller
2) definitivt aldrig varit med om att inte kunna ta sig upp ur sängen, alternativt ta sig framåt på grund av djävulsk foglossning

Det är bara att beklaga att en del människor saknar förmågan att sätta sig in i andras verklighet.